Ankara'nın Mamak ilçesinde geçen yıl fecî bir olay yaşandı.
Bahçelerüstü Mahallesi'nde yaşayan Mevlüde Akgün, gece gürültü yapıp, kendisini uyutmadığı ve bıçakla üzerine yürüdüğünü argüman ettiği eşi Ahmet Akgün'ü çıkan tartışmada 38 yerinden bıçaklayarak öldürdü.
Polis tarafından gözaltına alınan Mevlüde Akgün, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Müebbet mahpus istemi
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Mevlüde Akgün hakkında 'eşe karşı taammüden öldürme' kabahatinden ağırlaştırılmış müebbet mahpus cezası istemiyle dava açıldı.
"Annemden değil, babamdan şikayetçiyim"
Ankara 33'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde evvelki duruşmada şahit olarak dinlenen sanığın kızı Nurgül Akgün, babasının daima kendilerine şiddet uyguladığını ileri sürerek, "Ben annemden değil, babamdan şikayetçiyim. Küçüklüğümüzden beri beni ve annemi döverdi. Meskende daima hengame çıkarırdı. Gür sesliydi, bağıra çağıra konuşur, daima bizi azarlardı.
"Babam bana bir şey yapar diye içeri girmedim"
Olay günü ben yatıyordum. Babamın çığlık seslerini duydum. Odaya hakikat gittiğimde annem odanın dışındaydı. Olur da babam sağ kalır da bana bir şey yapar, diye içeri girmedim. Annem bana 'Baban bıçakla üstüme yürüdü, beni bıçaklayacaktı' dedi" tabirlerini kullandı.
24 yıla kadar mahpus talebi
Karar duruşmasında tutuklu sanık Mevlüde Akgün ile avukatlar hazır bulundu.
Mahkemede duruşma savcısı esas hakkındaki mütalaasını sundu. Savcı, sanığın hareketine nazaran ağırlaştırılmış müebbet mahpusla cezalandırılması gerektiğini; lakin aksiyonun haksız tahrik altında gerçekleştiğinin anlaşıldığını belirterek, bu nedenle alacağı cezada indirim yapılarak 24 yıla kadar mahpusla cezalandırılmasını talep etti.
Duruşma ertelendi
Sanık avukatı mütalaaya karşı savunma yapmak için müddet istedi. Avukat beyanlarının akabinde kararını açıklayan mahkeme, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.