bilgiliadam
Yeni Üye
Ankara'da yedik taze meyvayı trene bindimde tren salladı trene bindim tren salladı bindimde sözleri ham meyvayı kopardılar dalından hikayesi Anakara'nın keskin ilçesinin cin ali köyünde 1924 yılında Sefer adında bir oğlan doğar İlkokulu köyünde okuyan Sefer 15 yaşından sonra ailesinin bütün rençberlik işlerine yardım eder yürütür Güçlüdür kuvvetlidir Sefer Köyde cümbür cemaat tarafından sevilir 20 yaşına gelince de Seyfli köyünden Hatice yi istetir Söz kesilir nikah olur evlenirler Aradan üç ay geçince Sefer ince rahatsızlık denilen vereme tutulur Doktorlar bir çare bulamazlar Taa Ankara lara götürülür ve 20 Haziran 1944 te acayip Sefer ölür Aşağıdaki türkü Sefer için yakılmıştır Ankara'da Yedik Taze Meyvayı Boşa Çiğnemişim Yalan Dünyayı Keskin'den De Sildirmeyin Künyeyi Söyleyin Anama Anam Ağlasın Anamdan Başkası Yalan Ağlasın Ankara'yla Şu Keskin'in Arası Arasına Kara Duman Durası Fazla Doktorlar Gezdim Yokmuş Çaresi Söyleyin Anneme Annem Ağlasın Babamın Oğlu Var Beni Neylesin Trene Bindim De Tren Salladı Acımasız Hekim Ciğerimi Elledi İy olursun Dedi Geri Gönderdi Söyleyin Anama Anam Ağlasın Anamdan Başkası Yalan Ağlasın Benzim İçtim Ciğerlerim Tutuşur Yas Hatice, Sefer Yetişir Söyleyin Anneme Çalsın Nennimi Kim Alırsa Alsın Nazlı Gelini Binmiş Taksiye De Sefer Geliyor Annesinin Ciğerini Deliyor Gelin Hatice'yi Eller Alıyor Söyleyin Anama Anam Ağlasın Gelin Hatice'yi Kimler Eylesin Mezarımı Derin Kazın Gizli Olsun Edirafı Lale Sümbül Bağ Olsun Ben Ölüyom Ahbaplarım Sağ Olsun Söylen Kardaşıma Çalsın Sazımı Kadir Mevlam Böyle Yazmış Yazımı