Son Konu

Anksiyete

morfeus

Yeni Üye
Katılım
12 Kas 2021
Mesajlar
378,918
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
45
Konum
Rusya
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0


‘’Anksiyete, çok farklı ve kıymetli soruların belirebileceği bir düğüm noktası, tahlili, tüm zihinsel, varlığımıza akıtılacak bir ışık seline bağlı bir bulmacadır.’’ Sigmund Freud

Tasa, Korku, Korku Bozukluğu (Anksiyete) Birebir Şey mi ?

Tasa ve telaş sözlerinin birbiri yerine kullanılıyor. Bu da pratikte de bu sözler ortasında ayrım yapmakta zorlaştırıyor.

Kaygı; bilişsel bir süreçtir. Zihinde oluşur. Telaş, zihinsel olarak gelecekte olası olumsuz sonuçlar meydana gelmesini beklemek ve buna hazırlanmakla ilgilidir.

Gelecek hakkında zihinde düşünmek ve planlamalar yapmak, neler olabileceğini evvelden kestirmek ve değişik durumlarla nasıl başa çıkabileceğiniz ile ilgili detaylı senaryolar oluşturmaktır.

Kaygıyı ne tetikler?

Gelecek hakkında niyetler bize telaş verir. Endişelenmeyi tetikleyen şeylerin, öngörülmez, yeni ya da bilinmeyen olayların deneyimlenmesidir.

Telaş: Tasalar zihinde olup biterken, telaş vücutta meydana gelir. Korku insanların tehlikedeyken ya da kendilerini rastgele bir halde tehdit altında hissettiklerinde deneyimledikleri bir dizi fizikî duyumun genel ismidir. Dert durumunda da kalp atışında hızlanma, teneffüs suratında artış, mide-bağırsak problemleri ( midede kelebekler varmış hissi) mide bulantısı üzere fizyolojik belirtiler görülmektedir. Korku ile ilgili bedensel duyumlar aslında vücudunuzun sizi bir tehlikeye karşı harekete geçmeniz için fizikî olarak hazırlama yoludur.

Telaş, vücudun tehdit saptama sisteminin bir kesimi olduğu için, sahip olduğunuz en değerli hayatta kalma düzeneklerinden biridir.

Telaş Bozukluğu; Anksiyete, şiddetli bir endişe ve panik duygusu hissidir. Birçok kişi omurdaki değerli olaylar öncesinde kendisini korkmuş, telaşlı hissedebilir. Bu doğal bir his durumudur. Beklenen kıymetli olay sona erdiğinde endişe, panik ve tasa hisleri da sona erer. Lakin kişi, kaygı ve panik hissini beklenen olay geçtikten sonra bile ömür kalitesini bozacak seviyede günlük hayatında da hissediyorsa bireyde bir anksiyete bozukluğu olduğundan kelam edilebilir.


 
Üst Alt