Son Konu

Anne Babam İçin Evlenmek İstemiyorum Ne Tavsiye Edersiniz?

Profösör

(¯´•._.• Site Yetkilisi•._.•´¯)
Tepkime
14
Web
bilgilihocam.com
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Pek çok genç evlilik konusunda anne babası ile evlilik arasında kalabilmektedir. Bu konuda Anne Babam için evlenmek istemiyorum tavsiyeniz nedir? Sorusuna ve cevabına yer vereceğiz.

Soru: Anne Babam İçin Evlenmek İstemiyorum Ne Tavsiye Edersiniz?​

Hocam Allah rızası için bu sorumu cevaplarsanız sevinirim. Hocam ben bayanım ve yaşım 21. Biz 7 kız, 1 erkek kardeşiz ve en küçük erkek 15 yaşında. Ben annem babam için evlenmek istemiyorum. Onlara bakmak için böyle düşünüyorum. Çok şükür kendi ihtiyaçlarını gideriyorlar. 60 yaşlarındalar ben onları elin kızına bırakmak istemiyorum. Şu an okuyorum ama olsun, onlar için evlenmek istemiyorum. Bu konuda düşüncenizi merak ediyorum. Şimdiden sağ olun.

Cevap: Anne Babam İçin Evlenmek İstememek Doğru mudur?​

Dinen sizin içerisinde bulunduğunuz bu durumunuzda böyle düşünmeniz caizdir. Samimi olursanız bu tutumunuzda çok büyük hayırlar kazanacağınızdan da emin olabilirsiniz. Ancak böyle bir kararı tek başınıza almamalısınız. Anne ve babanızla bu konuyu mutlaka konuşmalısınız.

Bununla birlikte anne ve babamı elin kızına bırakmak istemiyorum demeniz yanlış bir tutumdur. Zira bahsettiğiniz o elin kızı dinen anne ve babanızın kızı sizin ise kardeşiniz olmaktadır. Şüphe yok ki anne ve babanız için her şeyin en iyisini istiyorsunuz. Ancak bu dünya bir imtihan yeridir ve biz her şeyi kontrolümüzün altında tutamayabiliriz. Tabi bu noktada kendi nefsinizide düşünmelisiniz.

Aldığınız kararda net ve devamlı bu düşüncede olmalısınız. Zira bu gün böyle düşünüp böyle yaparsanız hayra girersiniz. Ancak Mevla muhafaza, aradan yıllar geçtikten sonra ben neden evlenmedim, bir yuva kurmadım, kaç tane kardeşim vardı anne babama bakmak bana mı kalmıştı derseniz emekleriniz heba olabilir. Bu yazdıklarımızı yanlış anlamayın, bizler insanız ve bu tür şeyler yaşanabilmektedir.

Söz konusu anne ve baba olunca akan sular duruyor. Zira onlar bunu hak ediyor, onlar için ne yapsak azdır. Yüce Mevla’mız ayeti kerimede şöyle buyurmuştur.

Rabbin, sadece kendisine kulluk etmenizi ve anne babanıza iyi davranmanızı emretti. Onlardan biri veya ikisi senin yanında yaşlanırsa onlara öf bile deme! Onları azarlama! İkisine de gönül alıcı güzel sözler söyle.
İsra 23

Rabbimizden Evlilik Konusunda Zoru Değil Kolayı İstemeliyiz​

Bu yüce ayeti kerime üzerine ne söylebiliriz. Bizim size tavsiyemiz şudur. Öncelikle okulunuzu bitirmelisiniz. Ben evlenmeyeceğim anne ve babama bakacağım yerine şöyle demelisiniz. Ya Rabbi sen halimizi bizden daha iyi biliyorsun. Sen bana ailesine ve anne, babama sahip çıkacak hayırlı bir eş nasip eyle demelisiniz.

Ayrıca Bakınız: .
Unutmayın! Yüce Mevla’mızın rahmeti büyüktür. Tabi ki hayatta karşınıza çıkan zorluklardan kaçmayınız. Ancak böylesine büyük bir Rabbiniz varken niye kendiniz ve aileniz için daha iyisini istemeyesiniz.

Üst Alt