Ana karnında bebeğin gelişimi bilhassa analar tarafından en çok merak edilen hususlardan bir adedidir. Bebeğin ana karnında gelişimi hayli mucizevi bir süreçtir. Bebeğin saçları ne vakit çıkar üzere merak edilen bir sorunun yanıtı ise hamileliğin üçüncü ayından itibaren olacaktır.
Bebeğin Doğumdan Sonra Saçlarının Durumu
Bebeğin saçlı doğup doğmayacağı nasıl anlaşılır üzere bir soruya net bir cevap verilmesi mümkün olmayabilir. Zira ultrasonda saçların gözükmesi ince yapısından ötürü epey zordur. Günümüz teknolojisi ile detaylı halde görülebilen ultrasonlar bebeğin saçları ile ilgili daha detaylı malumat verse de doğumdan sonra bebeğin saçlarının durumu net olarak bilinememektedir.
Ana Karnında Bebeğin Gelişimi
- Hamileliğinizin 2. ayında bebeğiniz şimdi bir çilek büyüklüğündedir. El ve ayakları yeni yeni besbelli olmaya başlamıştır.
- Hamileliğinizin üçüncü ayında bebeğinizin yüzü belirginleşmeye başlar. Uzunluğu yaklaşık 6 santimetreye ulaşır. Organların şekillenmeye başladığı bu periyotta bebeğinizin saç folekülleri de oluşmaya başlamaktadır.
- Hamileliğinizin dördüncü ayında kulak ve tırnaklar dahil olmak üzere bebeğinizin tüm organlarının oluşumu tamamlanır. Ultrasonda bebeğin saçları şimdi gözükemez zira bu devirde ince ince çıkmaya başlamıştır.
- Hamileliğinizin beşinci ayında bebeğiniz bol bol tekme atmaya başlayacaktır. Göz kapakları gelişim gösterir ve dimağı önemli radde gelişir. Bu periyotta bebeğinizin ince saçları git gide çoğalmaya başlayacaktır.
- Hamileliğinizin altıncı ayında bebeğinizin saçları uzamaya devam eder ve tartısı yaklaşık 800 ila 900 grama ulaşır.
- Hamileliğinizin yedinci ayında bebeğiniz yaklaşık 35 santimetre uzunluğa ulaşmaktadır. Bu periyotta cildi kırışık ve kırmızıdır.
- Hamileliğinizin sekizinci ayında bebeğinizin hareketleri daha ziyade hissedilir hale gelmektedir. Sesleri duyabilmeye ve reaksiyon vermeye başlayacaktır. Bu devirde bebeğinizin yükü 2 kilogramı geçebilmektedir.
- Hamileliğinizin dokuzuncu ayında ise bebeğinizin uzunluğu yaklaşık 50 santimetreye ulaşır. Yeterlice büyüdüğü için hareket sahası kısıtlanacaktır ve eskisi kadar tekme atamaz.