B bilgiliadam Yeni Üye Katılım 16 Ağu 2017 Mesajlar 1,516,397 Tepkime 42 Puanları 48 Credits -46,831 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 29 Ocak 2024 #1 Anne Sevgisi Şiirleri Anne Şiirleri ANACIĞIM Anneme ve butun annelere Nasıl hatırlamam anacığım nasıl Kac geceler bana ninni soylerdi Hasta olunca oydu başucumda bekleyen Biraz yorulmayayım, uzulmeyeyim, hemen Alır kucağına okşardı, saclarımı operdi Nasıl hatırlamam anacığım nasıl Uzun kış geceleri masal masaldı Guzel coban kızları, iyi kalpli sultanlar Bir suyun akışı gibi gecip gitti zamanlar Şimdi ne o dunku cocuk, ne de o masal kaldı Nasıl hatırlamam anacığım nasıl Yıkayan oydu murekkep lekeli parmaklarımı Akşam biraz geciksem yollara duşerdi Sokağa cıkarken «Yavrucuğum uşutme» derdi Hemen bir kazak orerdi biraz boş kaldı mı Nasıl hatırlamam anacığım nasıl Bilirim yine kalbinde yerim anacığım Selam sana Anneler Gunu İstanbuldan Yeni donmuşcesine bir akşam okuldan Vefalı ellerinden operim anacığım Umit Yaşar Oğuzcan ANNECİĞİM Ne sevimli bir annesin! Ne tatlıdır senin sesin! Benim canım mısın nesin Sen olmazsan yapamam ben! Senden yakın kim var bana? Kalbim, canım bağlı sana! Uzuntum yok ondan yana Seviyorsun beni de sen Gulsem guler yuzun Ağlamamdan alır huzun Senin gecen ve gunduzun Işık alır sanki benden! Rakım Calapala ANAM Dokuz ay koynunda gezdirdi beni Ne cefalar cekti ne etti anam Acı tatlı zahmetime katlandı Ucurdu yuvadan yuruttu anam Anaların hakkı kolay odenmez Analara ne yakışmaz ne denmez Kan uykudan gece kalkar gucenmez Emzirdi salladı uyuttu Anam doğurdu beni Sivas ilinde Sivralan Koyunde tarla yolunda Azığı sırtında orak elinde Taşlı tarlalarda avuttu Anam ben yururdum anam bakar gulerdi Huysuzluk edersem kalkar doverdi Hemen kucaklayıp okşar severdi Cirkin huylarımı soyuttu anam Cocuğuydum anam bana ders verdi Okumamı calışmamı on gordu Milletine bağlı ol da dur derdi Vatan sevgisini giyitti anam Tukenmez borcum var anama benim Onun varlığından oldu bedenim Kimi koylu kızı kimisi hanım Ta ezel tarihte kayıtlı anam Veysel der kopar mı analar bağı Analar doğurmuş ağayı beyi İşte budur sozlerimin gerceği Okuttu oğretti buyuttu anam Aşık Veysel'i Aşık Veysel Şatıroğlu
Anne Sevgisi Şiirleri Anne Şiirleri ANACIĞIM Anneme ve butun annelere Nasıl hatırlamam anacığım nasıl Kac geceler bana ninni soylerdi Hasta olunca oydu başucumda bekleyen Biraz yorulmayayım, uzulmeyeyim, hemen Alır kucağına okşardı, saclarımı operdi Nasıl hatırlamam anacığım nasıl Uzun kış geceleri masal masaldı Guzel coban kızları, iyi kalpli sultanlar Bir suyun akışı gibi gecip gitti zamanlar Şimdi ne o dunku cocuk, ne de o masal kaldı Nasıl hatırlamam anacığım nasıl Yıkayan oydu murekkep lekeli parmaklarımı Akşam biraz geciksem yollara duşerdi Sokağa cıkarken «Yavrucuğum uşutme» derdi Hemen bir kazak orerdi biraz boş kaldı mı Nasıl hatırlamam anacığım nasıl Bilirim yine kalbinde yerim anacığım Selam sana Anneler Gunu İstanbuldan Yeni donmuşcesine bir akşam okuldan Vefalı ellerinden operim anacığım Umit Yaşar Oğuzcan ANNECİĞİM Ne sevimli bir annesin! Ne tatlıdır senin sesin! Benim canım mısın nesin Sen olmazsan yapamam ben! Senden yakın kim var bana? Kalbim, canım bağlı sana! Uzuntum yok ondan yana Seviyorsun beni de sen Gulsem guler yuzun Ağlamamdan alır huzun Senin gecen ve gunduzun Işık alır sanki benden! Rakım Calapala ANAM Dokuz ay koynunda gezdirdi beni Ne cefalar cekti ne etti anam Acı tatlı zahmetime katlandı Ucurdu yuvadan yuruttu anam Anaların hakkı kolay odenmez Analara ne yakışmaz ne denmez Kan uykudan gece kalkar gucenmez Emzirdi salladı uyuttu Anam doğurdu beni Sivas ilinde Sivralan Koyunde tarla yolunda Azığı sırtında orak elinde Taşlı tarlalarda avuttu Anam ben yururdum anam bakar gulerdi Huysuzluk edersem kalkar doverdi Hemen kucaklayıp okşar severdi Cirkin huylarımı soyuttu anam Cocuğuydum anam bana ders verdi Okumamı calışmamı on gordu Milletine bağlı ol da dur derdi Vatan sevgisini giyitti anam Tukenmez borcum var anama benim Onun varlığından oldu bedenim Kimi koylu kızı kimisi hanım Ta ezel tarihte kayıtlı anam Veysel der kopar mı analar bağı Analar doğurmuş ağayı beyi İşte budur sozlerimin gerceği Okuttu oğretti buyuttu anam Aşık Veysel'i Aşık Veysel Şatıroğlu