Son Konu

anneler günü ile ilgili piyesler

iltasyazilim

Yeni Üye
Tepkime
1
Credits
-2
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Anneler Günü Piyesleri Anneler Günü ile ilgili Piyes

Sınıf ortamı Teneffüste olan öğrenciler dağınık bir şekilde sınıfta durmaktadırlar Ön sırada oturan

iki kız öğrenci kendi aralarında konuşmaktadır

SELİN Neyin var Ayşe? Bugün çok dalgınsın Seni üzen bir şey mi var?

AYŞE Bi ’şey yok…

SELİN Hadi canım, ben seni bilmez miyim? Bal gibi üzgünsün işte…

AYŞE Selin, sen benim en iyi arkadaşımsın yok mi?

SELİN Bağlı en iyi arkadaşınım Hadi söyle, ne oldu?

AYŞE( Önüne bakarak) Selin, galiba annemle babam ayrılacaklar…

SELİN( Heyecanla) Doğrusu mi? Nerden biliyorsun? Annen mi söyledi?

AYŞE Hayır, annem söylemedi Ben dün uyumaya çalışırken onların yüksek sesle konuştuklarını duydum; ağız dalaşı ediyorlar sandım Kulak kabarttım Annem: “ Bizim ayrılmamız Ayşe ’yi fazla üzecek

Bu durumu ona nasıl açıklayacağız? diye sordu Babam da: “ Ayşe çok akıllı bir çocuk Eminim bizi anlayacaktır dedi Sonradan annem: “ Yavaş sesle konuş! Ayşe bizi duyabilir “ dedi sonra ne konuştuklarını duyamadım Sabaha dek uyumadım ( Sıraya başını yan koyarak ) Ayrıca çok üzgünüm keza de uykusuz…

SELİN Canım arkadaşım benim Şayet de yanlış anlamışsındır Üzülme Hem bu her şeyin sonu yok ancak! Anneler ve babalar ayrılsa da çocuklarını fazla severler Hem bak, benim annemle babam da farklı; fakat ben ikisini de görüyorum

AYŞE( Başını bayağı kaldırır) Lakin Selin, sen daima bana “anneme gidiyorum, babamı özlüyorum; babama gidiyorum, annemi özlüyorum demez misin? Ben okuldan eve gittiğimde beni annemin karşılamasına, akşam olunca da babamın işten gelip birlikte yemeğe oturmamıza öyle alıştım oysa! Ben, ikisini de aynı evde bakmak istiyorum

SELİN Haklısın…( Birdenbire sinirlenir) Hiç anlamıyorum şu anne babaları Madem ayrılacaklar niye çocuk yapıyorlar? Zaten olan bize oluyor

AYŞE Ast ya, niye masallardaki gibi olmuyor? Anneler, babalar ve çocuklar ömür boyu mutlu mutlu yaşamıyorlar?

SELİN Kızım, masal bu masal Gerçekler diğer…

( bu vesileyle yanlarına arkadaşları Didem yaklaşır Ayşe ve Selin konuşmayı keserler)

DİDEM Hadi koşmaca oynayalım

AYŞE Değil Didem Biz oynamayacağız Sen başkasıyla oyna…

DİDEM Neyiniz var? Bana küstünüz mü?

AYŞE Yok canım, niye küselim? Ben birazcık yorgunum da…

1

DİDEM İyi, zaten benim de oynamaya isteğim yoktu Yanınıza oturabilir miyim?

SELİN Otur yan N ’oldu? Niye oynamak istemiyorsun?

DİDEM Çocuklar, biliyor musunuz? Yarın Anneler Günü…Ben anneler gününden korku ediyorum! Niye böyle bir gün yaparlar ki! Annesi olmayan çocukları niye düşünmezler?

SELİN Canım benim Haklısın Senin annen öldü ama şunu bil ki çok şanslısın; çünkü seni fazla seven bir üvey annen var Sen de onun gününü kutlayabilirsin

DİDEM Evet, gerçekte içten; ama ben Serpil annemi fazla sevmeme karşın annemin de hayatta olmasını isterdim

AYŞE Yani annen baban ayrılsalardı bile mi?

DİDEM Kesinlikle O zaman her ikisini de özlediğimde görebilirdim Ama hemen annemi görmem imkânsız

AYŞE Haklısın Didem Aslında benim bu kadar fazla üzülmemem gerekiyor

DİDEM Sen neden üzülüyorsun oysa? Senin annen de baban da ayrı değiller

AYŞE Boşver( Arkadaşı Didemi öper) Sonradan anlatırım Bak, ben anneme en sevdiği parfümü alacağım Anneler Gününde Sen de benimle gel Birlikte Serpil Annene de bir hediye seçelim Ayrıca annem sana muavin olur En çok ne sever Serpil Annen?

DİDEM Kitap…( Gülerek) Tam bir kitap kurdu o… böylece çok okuyor ancak… Eminim gözlükleri bu yüzden takıyor Çok okumaktan gözleri bozulmuş

AYŞE Akıllım hiç olur mu? Böylece olsaydı Türkiye ’de insanların hiç gözlük takmaması gerekirdi Çünkü Türkiye ’de kitap okuyan çok eksik

DİDEM Dürüst… Bak öğretmenimiz de fazla kitap okuyor; lakin gözlük takmıyor Yaramaz Ali de hiç kitap okumaz; fakat gözlük takıyor

( Daima birlikte gülerler)

( Zil çalar Öğrenciler yerlerine otururlar Sınıfa öğretmen girer)

HOCA Beslenmelerinizi yediniz mi çocuklar?

SINIF Eveeeet !

ÖĞRETMEN Aferin size Pekiii, ellerinizi yıkadınız mı?

SINIF Eveeet öğretmenim!

ÖĞRETMEN Çocuklar, canlıların hepsi faydalı değildir Lekeli bir el üzerinde ya da fırçalanmamış bir ağızda milyonlarca bizim hasta olmamıza yol açan mikroplar vardır Bu canlılara bakteri, virüs, mikrop gibi adlar verilir

ALİ Öğretmenim, annem bana kızdığı vakit hep “mikrop der Onu hasta ettiğim için mi?

( Bütün sınıf güler) 2

ÖĞRETMEN Bilemem Ali, en iyisi sen bunu annene sor

GÖKTUĞ Öğretmenim, annem bana da “ sen benim ilk gözağrımsın der Bu kötü bir şey mi? Ben ağrı mıyım?

ÖĞRETMEN ( Güler) Hayır oğlum Bunun anlamı ilk değerli varlığımsın “ demektir Bugün cümbür cemaat annesinden söz etmek istiyor galiba… Yahut nedeni yarının Anneler Günü olması mı?

BURCU Öğretmenim, babam: “ Anneler Günü para harcamak için uydurulmuş bir gündür Parası olan da olmayan da bir şeyler olmak zorunda kalıyor diyor Sizce de dürüst mu?

HOCA Çocuklar, böyle bir günde parayla hediye edinmek zorunda değilsiniz fakat… Kayda Değer olan bu günde annenizi bir şekilde memnun etmek Ne bileyim, örneğin o gün babanızla birlikte annenize kahvaltı hazırlayabilirsiniz… veya odanızı toplayabilirsiniz… veya onu ne değin sevdiğinizi söyleyip öpebilirsiniz…

BAŞAK Öğretmenim, dürüst söylüyorsunuz Arkadaşımız Hasan ’ ı gördüm okula gelirken Söylemeyecektim; fakat madem konu açıldı, söyleyeyim Hasan ’ın bugün okula gelmemesinin nedeni, simit satması…

HOCA Kızım, simit satmak kötü bir şey yok oysa… Hem zaten Hasan mektep dönüşü satıyor simitlerini Bugün niye gelmemiş?

BAŞAK Onu anlatıyorum öğretmenim… Hasan bugün her zamankinden daha çok simit satıp, annesine armağan edinmek istiyormuş… Onun için bugün gelmedi

HOCA Hasan hem işine düşkün hem de akıllı bir çocuk Fakat onun simit satması okuluna engel olmamalı Mektep ve eğitim her şeyden önce kazanç Pazartesi onunla konuşurum Galiba Burcu ’nun babasının haklı olduğu yanlar var

DİDEM Öğretmenim, ben anneme kitap alacağım olur mu?

ÖĞRETMEN Niye olmasın? Fakat kitap seçimini babanla birlikte yaparsan daha iyi olur

BİRCE Öğretmenim, ben anneme bir şiir yazdım, onu armağan edeceğim!

HOCA ( Birce ’nin başını okşar) Bu fazla hoş bir armağan Birce Bize de şiirini okur musun?

BİRCE Okurum öğretmenim Ben ilk kez seni görmüşüm anne

İyi oysa görmüşüm

Ben birincil defa seni sevmişim anne

İyi fakat sevmişim

Anneler olmasaydı bu dünya

Ne karanlık ne soğuk olurdu

Ben sensiz üşürdüm anne

İyi oysa varsın

( Tüm sınıf Birce ’yi alkışlar)

HOCA Aferin benim küçük şairim Çok güzel bir şiir olmuş… Bence fazla anlamlı bir hediye olacak bu

3

PELİN Öğretmenim! Sizin de Anneler Gününüz kutlu olsun! Siz de bizim annemiz sayılırsınız

HOCA teşekkürler Pelin Doğru söylüyorsun Zamanınızın çoğunu benimle geçirdiğinize tarafından, ben de artık anneniz sayılırım

MURAT Öğretmenim, geçen gün televizyonda bir haber seyrettim Yavruları yanan bir köpek ağlıyordu ve onları yalayarak iyileştirmeye çalışıyordu Hayvanlar da ağlar mı öğretmenim?

ÖĞRETMENHayır Murat, bildiğimiz biçimde ağlayamaz Halk Müziği gibi gözyaşı dökemez; lakin onlar da minimum bizim dek üzülürler veya mutlu olurlar Canlı olduklarına tarafından hayvanlara da asgari insanlar dek bedel vermeliyiz Onları korumalıyız değil mi çocuklar?

SINIF Evet öğretmenim!

KARDELEN Arkadaşlar, hadi her zaman birlikte “ Annem “ şarkısını söyleyelim! ( Öğretmene döner) Söyleyelim mi öğretmenim?

HOCA Ast Kardelen Eveeet çocuklar, hadi bakalım, hep birlikte

Tüm öğrenciler ayağa kalkıp seyircilerin önüne gelirler Şarkıyı söylerler Şarkının bitiminde defalarca birlikte selam verirler

alıntı *

Üst Alt