B bilgiliadam Yeni Üye Katılım 16 Ağu 2017 Mesajlar 1,516,397 Tepkime 42 Puanları 48 Credits -46,831 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 25 Kas 2023 #1 Anne Şiirleri Kısa Kısa Anneme Şiirler Anneciğim anneciğim bugun sen dur ben bakayım sana ne olur ne istersen pişireyim evi silip devrişeyim ben doldurdum aklarını odeyemem haklarını bugun senin gunun anne bak kendini yordun gene canım kadar sevdiğim kim benim canım anneciğim! Canım Annem Yemeyip de yediren, Giymeyip de giydiren, Her an bizi duşunen Canım annem, gul annem Kol acıp, kanat geren, Omrunu bize veren, Biz gulunce sevinen Canım annem, gul annem Bulent Ozcan Anne Sen baharda nazlı cicek, Ben cicekte tombul bocek, Sensin beni guldurecek, Anneciğim, biriciğim Kulağımda tatlı sesin, Ninni yavrum uyu dersin, Sevgi bağın eksilmesin Anneciğim, biriciğim Mevlut KAPLAN Anneciğim Ak saclı başını alıp eline, Kara hulyalara dal anneciğim! O titrek kalbini bahtın yeline, Bir ince tuy gibi sal anneciğim! Sanma bir gun gecer bu karanlıklar, Gecenin ardında yine gece var; Cocuklar hıckırır, anneler ağlar, Yaşlı gozlerinle kal anneciğim! Gozlerinde aksi bir derin hicin, Kanadın yayılmış, cırpınmak icin; Bu kış yolculuk var, diyorsa icin, Beni de beraber al anneciğim! Necip Fazıl KISAKUREK Anne Uyusun da buyusun Derdin buyudum anne Bana o ak sutunden Verdin buyudum anne Uykuma yıldızları Serdin buyudum anne Anne guzelliğine Erdin, buyudum anne FAZIL HUSNU DAĞLARCA Annem Annelerin en guzeli, Sensin, benim guzel annem Ilık esen bahar yeli, Sensin, benim guzel annem Guneş yuzlu, altın kalpli, Ağır başlı, tatlı dilli, in eşi sanki Sensin, benim guzel annem Acan cicek, cağlayan su, Gulumseyen engin duygu, Evimizin mutluluğu Sensin, benim guzel annem HLatif SARIYUCE Anne Sevgisi Sıcağın sinmiş bana, Seni severim ana Sensin bana can veren, Sensin bana kan veren Kucukken yudum yudum, Sutlerinle uyudum Kulağıma ninniler, Neler soyledin, neler Beni buyuttun ana, Beni yuruttun ana MNecati ONGAY Dunyadaki Meleğim Dunya ya gelmeden once, Yalvardım Yaradan a Ağladım hıckıra, hıckıra Nasıl yaşarım Dunya da? Ulu Yaradan buyurdu: Gonderdim bir melek Dunya ya O yemez, seni yedirir O giymez, seni giydirir Ben onu nasıl bilicem? Sen ona anne diyecen Elmas Sıla DAĞLI Uyuyan Guzel Anneye Anne, bahar geliyor uyansana Cık altın eşikte bekle beni, En guzel tılsımları buldum sana Koklayabilmek icin nefesini Yeni acmış şu erik hatırlatır Bana ağacları cok sevdiğimi, Sevginle mi ıslanmış şu sonsuz kır, O kara bırakmışsın gozlerini Gul guzel annem benim, benim ruyam İcimden cicekli bir yol var sana, Senin yerine biraz ben uyusam Anne bahar geliyor uyansana Ceyhun Atuf KANSU
Anne Şiirleri Kısa Kısa Anneme Şiirler Anneciğim anneciğim bugun sen dur ben bakayım sana ne olur ne istersen pişireyim evi silip devrişeyim ben doldurdum aklarını odeyemem haklarını bugun senin gunun anne bak kendini yordun gene canım kadar sevdiğim kim benim canım anneciğim! Canım Annem Yemeyip de yediren, Giymeyip de giydiren, Her an bizi duşunen Canım annem, gul annem Kol acıp, kanat geren, Omrunu bize veren, Biz gulunce sevinen Canım annem, gul annem Bulent Ozcan Anne Sen baharda nazlı cicek, Ben cicekte tombul bocek, Sensin beni guldurecek, Anneciğim, biriciğim Kulağımda tatlı sesin, Ninni yavrum uyu dersin, Sevgi bağın eksilmesin Anneciğim, biriciğim Mevlut KAPLAN Anneciğim Ak saclı başını alıp eline, Kara hulyalara dal anneciğim! O titrek kalbini bahtın yeline, Bir ince tuy gibi sal anneciğim! Sanma bir gun gecer bu karanlıklar, Gecenin ardında yine gece var; Cocuklar hıckırır, anneler ağlar, Yaşlı gozlerinle kal anneciğim! Gozlerinde aksi bir derin hicin, Kanadın yayılmış, cırpınmak icin; Bu kış yolculuk var, diyorsa icin, Beni de beraber al anneciğim! Necip Fazıl KISAKUREK Anne Uyusun da buyusun Derdin buyudum anne Bana o ak sutunden Verdin buyudum anne Uykuma yıldızları Serdin buyudum anne Anne guzelliğine Erdin, buyudum anne FAZIL HUSNU DAĞLARCA Annem Annelerin en guzeli, Sensin, benim guzel annem Ilık esen bahar yeli, Sensin, benim guzel annem Guneş yuzlu, altın kalpli, Ağır başlı, tatlı dilli, in eşi sanki Sensin, benim guzel annem Acan cicek, cağlayan su, Gulumseyen engin duygu, Evimizin mutluluğu Sensin, benim guzel annem HLatif SARIYUCE Anne Sevgisi Sıcağın sinmiş bana, Seni severim ana Sensin bana can veren, Sensin bana kan veren Kucukken yudum yudum, Sutlerinle uyudum Kulağıma ninniler, Neler soyledin, neler Beni buyuttun ana, Beni yuruttun ana MNecati ONGAY Dunyadaki Meleğim Dunya ya gelmeden once, Yalvardım Yaradan a Ağladım hıckıra, hıckıra Nasıl yaşarım Dunya da? Ulu Yaradan buyurdu: Gonderdim bir melek Dunya ya O yemez, seni yedirir O giymez, seni giydirir Ben onu nasıl bilicem? Sen ona anne diyecen Elmas Sıla DAĞLI Uyuyan Guzel Anneye Anne, bahar geliyor uyansana Cık altın eşikte bekle beni, En guzel tılsımları buldum sana Koklayabilmek icin nefesini Yeni acmış şu erik hatırlatır Bana ağacları cok sevdiğimi, Sevginle mi ıslanmış şu sonsuz kır, O kara bırakmışsın gozlerini Gul guzel annem benim, benim ruyam İcimden cicekli bir yol var sana, Senin yerine biraz ben uyusam Anne bahar geliyor uyansana Ceyhun Atuf KANSU