Marvel Sinematik Kozmosu, Avengers: Endgame'in akabinde yeni bir yola girdi. Kainatın başında mahal alan karakterler emekli olup alanlarını yeni karakterlere bırakmaya hazırlanıyorlar. Anthony Mackie'nin canlandırdığı Falcon karakteri de yeni karakterlerden birisi. Bir müddettir MCU'da izlesek de kendisini daima yan rollerde gördük, yakında bu durum değişecek üzere gözüküyor.
Artık Endgame ile ilgili spoiler içeren şeyler yazabiliriz diye düşünüyorum. Çünkü sinemanın oyuncuları bile sinemayla ilgili konuşmaya başladılar. Sinemayla ilgili görseller internette hayli yaygın bir biçimde paylaşılmaya başladı. Tekrar de hala izlememiş ve izlemek isteyenler için tam burada spoiler ikazını yapayım.
Avengers: Endgame'in akabinde Captain America'nın kalkanı artık Falcon'a geçti ve MCU'nun yeni Cap'i Falcon olacak üzere gözüküyor. Bu durum Mackie'yi hayli heyecanlandırmış. Daha evvelden Marvel Stüdyoları ile 10 sinemalık bir ittifak yaptığını belirten başarılı aktör şimdiye kadar 5 MCU sinemasında rol aldı. Ufukta bir de The Falcon and Winter Soldier isminde bir Disney+ serisi var. Bu serinin kendisiyle yapılan sinema itilafını etkileyip etkilemeyeceğini ise Anthony Mackie bile şimdi bilmiyor.
Günümüz çağında topluluğun farklı kısımlarından harika kahramanları filmde izlemenin kıymetine dikkat çeken Anthony Mackie, "Black Panther'ın yarattığı etkiyi biliyorum, tıpkı Wonder Woman'ın yarattığı etkiyi bildiğim üzere. Ben bunu yıllardır söylüyorum. Şayet sinema yapacaksanız bu iki sinema üzere yapacaksınız zira bu şekil işler size trilyonlarca dolar kazandırır. Bunlar bizim topluluğumuzun tamamiyle farklı bir bölümünü temsil ediyor. Bu kısım da yeteri kadar temsil edilemeyen ve yeteri kadar taktir edilmeyen kişilerden oluşuyor." diyerek yeni nesil Captain America'nın büyük bir muvaffakiyete imza atacağını ima etmiş.
Geçtiğimiz günlerde Chris Evans'ın canlandırdığı Captain America ile ilgili de konuşan Mackie, "Chris'i seviyorum. O nitekim olağanüstü bir Captain America idi. Ona bakınca, onun karakterle yaptıklarına bakınca şunu anlıyorsunuz ki çok az insan onun yaptıklarını bir sinematik kozmosta yapabilirdi. Zira o ÇOK ZIYADE sayıda sinemada Captain America'yı oynadı. Onun bu mirasını devralmak benim için büyük bir savaş olacak. Bir yanlarda benden tıpkı Chris Evans üzere, tıpkı kostümü giyip tıpkı şeyleri bir siyahi olarak yapmamı bekleyenler var. Gelgelelim size şunu söyleyebilirim ki bu katiyetle olmayacak." diyen Mackie, kendi Captain America versiyonunun büyük farklılıklar içereceğini belirtmişti.
- The Falcon and The Winter Soldier Serisinin Direktörü Belirli Oldu
- Marvel, MCU'nun Dördüncü Aşamasıyla Birlikte Çok Sayıda Karakteri Rafa Kaldırmaya Hazırlanıyor