Son Konu

Apartman Yoneticisinin Gorevleri

bilgiliadam

Yeni Üye
Tepkime
42
Credits
-46,831
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Apartman Yoneticisinin Gorevi

Apartman Yoneticisinin Gorevleri Nelerdir

Yoneticinin gorevleri,yonetim planında belirtilir yonetim planında aksine hukum olmadıkce,yonetici aşağıdaki işleri gorur

Anagayrimenkulun sigorta ettirilmesi

Kat malikleri kurulunca verilen kararların yerine getirilmesi

Ana gayrımenkulun gayesine uygun olarak kullanılması,korunması,bakımı ve onarımı icin gereken tedbirlerin alınması

Anagayrimenkulun yonetimiyle ilgili diğer butun odemelerin kabulu,yonetim dolayısıyla doğan borcların odenmesi ve kat malikleri tarafından ayrıca yetkili kılınmışsa,bağımsız bolumlere ait kiraların toplanması

Anagayrimenkulun tumunu ilgilendiren tebligatın kabulu

Anagayrimenkulu ilgilendiren bir surenin gecmesine veya bir hakkın kaybına meydan vermeyecek gerekli tedbirlerin alınması

Anagayrimenkulun korunması ve bakımı icin kat maliklerinin yararına olan hususlarda gerekli tedbirlerin,onlar adına alınması

Kat mulkiyetine ilişkin borc ve yukumlerini yerine getirmeyen kat maliklerine karşı dava ve icra takibi yapılması ve kanuni ipotek hakkının kat mulkiyeti kutuğune tescil ettirilmesi

Topladığı paraları ve avansları yatırmak ve gerektiğinde almak uzere muteber bir bankada kendi adına,fakat anagayrimenkulun yoneticisi sıfatı gosterilmek suretiyle,hesap actırılması
kKat malikleri kurulunun toplantıya cağrılması

Anagayrimenkulun genel yonetim işleriyle korunma onarım,temizlik gibi bakım işleri ve asansor ve kalorifer,sıcak ve soğuk hava işletmesi ve sigorta icin yonetim planında gosterilen zamanda,eğer boyle bir zaman gosterilmemişse,her takvim yılının ilk ayı icinde,kat maliklerinden avans olarak munasip miktarda paranın toplanması ve bu avansın harcanıp bitmesi halinde,geri kalan işler icin tekrar avans toplanması

Alıntıdır

Üst Alt