Apple, dünyanın en büyük teknoloji şirketleri arasında bulunuyor. Şirket, sunduğu akıllı cihazlar ve birçok işletim sistemi sayesinde çok seviliyor ve hem ülkemizde hem de dünyada iyi satış rakamlarına ulaşıyor.
Özellikle metaverse üzerine yapılan yatırımlardan sonra birçok şirket AR/VR başlığı üretmek için yarışmaya başladı. Geçtiğimiz aylarda Apple’ın AR/VR başlığı üreteceği ortaya çıkmıştı. Yeni gelen bilgilere göre Apple AR/VR başlığı üretim testlerinden geçti.
Apple AR/VR başlığı, üretim testlerinden geçti!
Apple’ın AR/VR başlığının tedarikçilerinden alınan bilgilere göre başlığın prototipi, Apple’ın tasarım hedeflerini ve özelliklerini taşıdığını anlayabilmek için yapılan üretim testlerinden geçti. Bu sayede Apple AR/VR, artık bir hayalden gerçeğe doğru dönüşme yolunda büyük bir adım attı.
Ortaya çıkan bilgiler bunlarla sınırlı değil. İddialara göre Apple, yeni nesil Apple Watch’un geliştirilme programına Apple AR/VR başlığı eklendi. Bu durum, şirketin başlık ile akıllı saatine birbirlerine uyumlu hale getireceğini gösteriyor. Buna ek olarak Apple’ın açık kaynak kodlarında 2017’den beri geliştirildiği iddia edilen AR/VR başlığı yazılımı realityOS‘in kodları bulundu. Bu durum, iddiaları büyük oranda güçlendirdi.
Apple AR/VR başlığının fiyatı henüz her ne kadar belli olmasa da bazı raporlara göre 3.000 dolar olacak. Genel olarak baktığımızda cihazın fiyatının yüksek olacağını söyleyebiliriz. Peki, sizin düşünceleriniz neler? Sizce Apple AR/VR başlığı nasıl olacak? Görüşlerinizi SDN Forum‘da veya yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!