Son Konu

Arabaşı Çorbası Ve Hamuru (Orjinal Tarif Mutlaka Bu Tarifle Deneyin)

morfeus

Yeni Üye
Tepkime
0
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
arabasi-corbasi-ve-hamuru-orjinal-tarif-mutlaka-bu-tarifle-deneyin.jpg

Arabaşı Çorbası Ve Hamuru (Orjinal Tanım Kesinlikle Bu Tarifle Deneyin) Tanımı İçin Materyaller

Arabaşı hamuru için gereçler
  • 1 su bardağı artı yarım çay bardağı un
  • 5 su bardağı su
  • 2 çay kaşığı tuz
Arabaşı çorbası tavuk haşlama kısmı için
  • 1 tane tüm tavuk yada 4..5 tane but da olur ( tavuğun yağlı kısmını kullanalım suyu yağlı olsun ki tadını versin)
  • 6 su bardağı su (Tavuğu haşlamak için)
Arabaşı çorbası için gereçler
  • 1 su bardağı un
  • 2,5 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı ve 3 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates ve 1 yemek kaşığı acı biber salçası
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Arabaşı Çorbası Ve Hamuru (Orjinal Tanım Kesinlikle Bu Tarifle Deneyin) Tanımı Yapılışı

1. Öncelikle yemeğimizin hamur kısmını hazırlıyoruz. 5 su bardağı suyun içine 1 su bardağı artı yarım çay bardağı unumuzu ve tuzumuzu atıp çırpıcıyla yeterlice karıştırıyoruz.
  2. Akabinde bir süzgeç yardımıyla topaklar kalmasın diye süzüyoruz ve tenceremize alıyoruz kaynayana kadar karıştırıyoruz düzgünce katılaştımı kıvamı muhallebi kıvamından 1 tık köyü olacak formda olsun. Fokurdamaya başladımı 1 dkka kısık ateşde kıvamı tam olması için kaynadımı ve altını kapatalım.
  3. Dökeceğimiz bir borcam yada tepsiyi içine su döküp içindeki suyu boşaltalım burdaki maksadımız hamurumuzun tepsiye yapışmaması rahat çıksın diye bunu kesinlikle yapın.
  4. Kendi halinde ılımaya bıraklım akabinde buzdolabına koyalım ve en az 3 saat dinlendirelim şayet vaktiniz varsa sabahta yapalım akşama kadar kalsın zira nekadar beklerse kıvamı o denli çok hoş oluyor.
  5. Artık arabaşımızın çorbasını yapmaya geldik. Ben düdüklü kullandım tavuklarıma 6 su bardağı su koyup düdüklüde güzelce pişene kadar haşladım akabinde bir süzgeçten geçirdim kemik filan olmasın diye ve tavukları didikleyip bir tabağa koydum.
  6. Akabinde 1 şu bardağı unumuzu bir tavaya koyup orta ateşde kavuralım lütfen rengi yoğunlaşması hedefimiz un kokusunu kırmak kavrulan unumuzu bir kenara koyalım soğusun.
  7. O ortada çorbamıza başlayalım çorba yapacağımız tencereyi ocağa alalım ve içine 1 yemek kaşığı tereyağı ve 3 yemek kaşığı sıvı yağımızı alalım tereyağı eridimi içine 1 yemek kaşığı acıbiber 1 yemek kaşığı domates salçası koyalım (acı sevmiyorsanız hepsi domates salçası da olur)
  8. Salçanın üstüne pulbiber karabiber katalım kavrulan salçanın içine haşladığımız tavuk suyumuzu dökelim.
  9. Kenarda kavurup soğuttuğumuz unun içine 2 buçuk bardak suyumuzu koyalım ve güzelce çırpalım topak kalmasın topak varsa süzgeçten geçirebiliriz.
  10. Unlu karışımımızı çorbanın içine dökelim ve hiç bırakmadan karıştıralım çorbanız kaynayana kadar karıştıralım esasen kaynadıkça koyulacasak.
  11. Çorbamızın kıvamı biraz köyü olacak olağan çorbalara nazaran bu çorbanın özelliği bu akabinde tuzumuzu ayarlayalım ve çorbamız hazır.
  12. Çorbamızı sıcak servis edelim hatta biz altını en kısık ayara alıyoruz ve orda ufak ufak kaynamaya devam eder hamurumuzu dolaptan çıkarıp istediğiniz biçimde dilimleyin ve yanına olmazsa olmaz limon şimdiden afiyet şifa olsun
orjinal arabası tanımı budur sahiden yaptıım bu tarifle yapın heo bu türlü yapacaksınız bu ortada hamurunu yaomak zorunda değilsiniz yalnızca çorbayıda yapıp olağan yiyebilirsiniz çokguzel bir çorba tanımı aslinda.

Üst Alt