Son Konu

Arabayı Kim Buldu

nicebayan

Yeni Üye
Tepkime
2
Web
nicebayan.com
Credits
-1
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Arabanın icadı Otomobili kim icat etti
Arabayı kim icat etti

Arabanın bulunması öteki buluşlardan inşa bakımından farklı olmasında nedeniyle, epeyce karışık bir tarih izlemektedir Bunda ama başlıca sebep gerçekten hiç kimsenin bütün olarak arabayı ben buldum diyememiş olmasından kaynaklanmaktadır
Arabanın bulunması belirtilmiş bir tarihi olmamasından nedeniyle sadece izlediği macera hakkında data sahibi olunabilir Arabanın ilk atası Fransada bulunmuştur 1769 yılında Nicholas Cugnot isimli bir Fransız asilzadesi, buhar gücünün temel alındığı bir vasıta yapmış ve bu araçla saatte 5 km kadar sürat yapabilmişti
sonra ise bu konuda yapılan çalışmalara örnek olarak gösterebileceğimiz, Oliver Evans isimli mucitin yaptığı deneylerdir Tarih 1789 senesidir Oliver Evansın yaptığı araç hem denizde ayrıca karada ilerlemekteydi Ağırlı ise şimdiki araçlarla kıyaslanamayacak dek fazlaydı (21 ton)
Gerçek arabanın temellerinin atıldığı tarihe değin böylece çok farklı deney ve bunları izleyen araçlar meydana getirildi Bu tarih aralığında yer alan araçların büyük bir kısmı buhar gücü ile çalışmaktaydı Elektrik gücünü temel alan bir adet araç da yapılmıştı
Doğru patlamalı motorun bulunmasının arkasında çağdaş arabaya birincil adım atıldığı kabul edildi Gottlieb Daimler adında ama Alman birincil yakıt ile çalışan ve içten patlamalı yakıt sistemine sahip araca imza attı Bu vasıta doğru daha modern ve güvenilir araçların oluşturulduğu kabul edilmektedir
Günümüzde ise Dünya üstünde böylece çok şirket araç tasarlama ve bu tasarladıkları araçları bazı özellikleri bakımından geliştirmeyi esas almışlardır Misal kullanmak gerekirse, güvenlik ve sürat gibi özelliklerin ekonomi ile buluşturulması günümüz için epeyce kıymetli bir olay halini almıştır
Arabalar günümüzün vazgeçilmesi olmasına karşın petrol rezervlerinde meydana gelen azalmalar Araçlarda diğer sistemlerin seçim edilmesine sebep olmaktadır Gelecek dönemlerde ise benzin ile çalışan araçlar yerini elektrik ile çalışan araçlara bırakacak gibi görünmektedir

Seçme Parça *

Üst Alt