Arabanın icadı Otomobili kim icat etti
Arabayı kim icat etti
Arabanın bulunması diğer buluşlardan yapı bakımından farklı olmasında dolayı, oldukca karmaşık bir tarih izlemektedir Bunda ki esas sebep aslında hic kimsenin tam olarak arabayı ben buldum diyememiş olmasından kaynaklanmaktadır
Arabanın bulunması belirli bir tarihi olmamasından dolayı sadece izlediği seruven hakkında bilgi sahibi olunabilir Arabanın ilk atası Fransada bulunmuştur 1769 yılında Nicholas Cugnot isimli bir Fransız asilzadesi, buhar gucunun temel alındığı bir arac yapmış ve bu aracla saatte 5 km kadar hız yapabilmişti
Daha sonra ise bu konuda yapılan calışmalara ornek olarak gosterebileceğimiz, Oliver Evans isimli mucitin yaptığı deneylerdir Tarih 1789 senesidir Oliver Evansın yaptığı arac hem denizde hem karada ilerlemekteydi Ağırlı ise şimdiki araclarla kıyaslanamayacak kadar fazlaydı (21 ton)
Gercek arabanın temellerinin atıldığı tarihe kadar pek cok farklı deney ve bunları izleyen araclar meydana getirildi Bu tarih aralığında bulunan aracların buyuk bir kısmı buhar gucu ile calışmaktaydı Elektrik gucunu temel alan bir adet arac da yapılmıştı
İcten patlamalı motorun bulunmasının ardından modern arabaya ilk adım atıldığı kabul edildi Gottlieb Daimler adında ki Alman ilk benzin ile calışan ve icten patlamalı benzin sistemine sahip araca imza attı Bu arac sayesinde daha modern ve guvenilir aracların oluşturulduğu kabul edilmektedir
Gunumuzde ise Dunya uzerinde pek cok şirket arac tasarlama ve bu tasarladıkları aracları bazı ozellikleri bakımından geliştirmeyi esas almışlardır Ornek gostermek gerekirse, guvenlik ve surat gibi ozelliklerin ekonomi ile buluşturulması gunumuz icin oldukca değerli bir olay halini almıştır
Arabalar gunumuzun vazgecilmesi olmasına rağmen petrol rezervlerinde meydana gelen azalmalar Araclarda başka sistemlerin tercih edilmesine sebep olmaktadır Gelecek donemlerde ise benzin ile calışan araclar yerini elektrik ile calışan araclara bırakacak gibi gorunmektedir