Son Konu

Argon kaynakcılığı dersleri nelerdir

bilgiliadam

Yeni Üye
Tepkime
42
Credits
-46,831
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Argon kaynakcısı bolumu dersleri

Merkezi Eğitim Merkezlerinde; pratik eğitim işletmelerde gercekleştirilmekte olup,
haftada 1 gun teorik eğitim mesleki eğitim merkezlerinde verilmektedir

Meslek Lisesinde eğitim; okulda teorik, atolye ve laboratuar ortamında ve işletmelerde uygulamalı olarak yapılmaktadır Teorik eğitimde Turkce, Matematik, Din Kulturu ve
Ahlak Bilgisi gibi genel kultur dersleri yanında meslek bilgisi dersi de verilmektedir
Bu mesleğin teorik eğitiminde oğrenciler;
Kaynak atolyelerinde bulunan; makine, takım, arac ve gerecleri teknolojik kurallara
gore kullanabilmeyi, guvenli ve verimli calışma alışkanlıklarını kazanırlar, yapılacak
işlere ait takım, makine ve malzeme secimlerini yapabilmeyi oğrenirler Ayrıca genel
kultur derslerini mesleki eğitim merkezlerinde almaktadırlar

Pratik eğitiminde ise; kaynak atolyesini, kullanılan makine ve takımları, işe gore alet
secimini, her aleti usulune gore kullanmayı, takım ve makinelerin bakım ve onarımını
yapmayı, kaynak işlemlerini tekniğe uygun ve yeter cabuklukta yapmayı,
kaynakcılıkta meydana gelebilecek kazaların oluş nedenlerini, iş emniyet kurallarına
uygun davranmayı oğrenirler

Argon Kaynakcısı mesleğinin eğitim suresi ilkoğretimden sonra 2 yıl, lise ve daha ust
duzeyde genel eğitimden sonra ise 1 yıldır Endustri meslek liseleri metal işleri
bolumunde eğitim suresi ise 4 yıldır

Üst Alt