bilgiliadam
Yeni Üye
arkadaş mı dost mu? Baba ve oğul konuşuyorlarmış Babası oğluna sormuş, Senin kaç tane dostun var?Oğlan cevap vermiş: Ohooo yüzlerce Babası oğluna açıklamış Bak oğlumdemiş insanın bir sürü arkadaşı olabilir fakat yüzlerce dostu olamaz Arkadaş dediğin öteki arkadaşlara farklı İnsanın hayatı her tarafında oysa 1 veya 2 tane dostu olabilir Oğlan abuk subuk demiş Benim bir sürü dostum var ve tümü beni sever ve daima bana yardıma koşacaklarına eminim Pek mi demiş babası? O süre gel seninle bir test yapalım Adam birkac tane tavuk kesmis ve diğer birkaç ıvır zıvır'la birlikte bir çuvala doldurmuş Çuval'dan kanlar akıyormuş Şu Anda git demiş bu çuvalı arkadaşlarına götür ve onlardan yardm iste Çuvalı birlikte bir yerlere gömün Çocuk çıkmış yola, bir arkadaşının kapısını çalmış, arkadaşı elindeki kanlı çuvalı görünce çocuğun yüzüne kapıyı kapatmış, başka arkadaşları bir daha onlarla konuşmamalarını görüşmemelerini rica etmişler, çünkü tümü çuvalın içinde bir cisim olduğunu sanmış Erkek Çocuk yüzü şaşkınlık içinde babasına dönmüş olanları anlatmış Babası demiş; İşte senin arkadaşlarının dostluğu bu kadar Şu Anda al bu çuvalı benim dostuma götür Oğlan yeniden sırtlamış çuvalı düşmüş yola Babasının dostu kapıyı açıp, oğlanı ter içinde, elinde kanlı bir çuvalla görünce etrafa şöyle bir bakmış ve derhal almış içeriye Sen Ahmet'in oğlusun değil mi demiş? Evet demiş çocuk Ver elindekini diyerek çuvalı almış Arkadaki bahçeye çıkarmış, arkadaki bahçede bir çukur kazıp çuvalı gömmüş Çocuğa su ikram etmiş giderken yetmemiş, gömdüğü yer belirli olmasın diye sarımsak ekmiş oraya Çocuk ben artık gideyim demiş Adam da babana söyle sarımsak tarlasına gözüm gibi bakıyorum demiş Çocuk gitmiş babasına durumu anlatmış, aslında senin dostun varmış benim ise yalnızca banal arkadaşlarım demiş Yooo bitmedi demiş babası, şu anda her tarafta git dostumun kapısını çal ve açar açmaz yüzüne okkalı bir tokat yapıştır Çocuk olur mu hiç öyle şey demiş Olur olur, ama o vakit anlayacaksın dostluğun ne aramak olduğunu Çocuk çaresiz utana sıkıla yeniden düşmüş yola Kapıyı çalmış Babasının dostu kapıya çıkar çıkmaz da babamın size iletmek istediği bir şey var demiş Nedir o demeye kalmadan çocuk okkalı bir tokat yapıştırmış babasının dostunun suratına Üzülmüş bir yandan da nasıl vurdum diye Babasının dostu demiş fakat, benim de babana iletmek istediğim bir şey var Söyle o babana biz bir tokata satmayız koskoca sarımsak tarlasınıdemiş! İşte böyle Çocuk o zaman anlamış dostluğun değerini ve babasının yüzlerce arkadaşın olacağına bir dostun olsun yeter derken ne çağırmak istediğini Sen Gülerken yanındakiler de güler, Fakat ağlarken yalnız ağlarsın, Onun için öyle bir ağaca yaslan ki, Asla yıkılmasın Öyle bir dost edin ki, Asla bırakmasın