Son Konu

Astıma İyi Gelen Yiyecekler

bilgiliadam

Yeni Üye
Tepkime
42
Credits
-46,831
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
ALT :wwwupluploadsastimaiyigelenyiyecekler57848astimaiyigelenyiyecekler57848ALT

Aşağıda listelediğimiz tuketilmesi gereken yiyeceklere dikkat ederek tedavi surecinde bir adım one gecebilirsiniz Ayrıca doktorunuza danışarak ozellikle B, C ve E vitamini, quercetin, magnezyum ve karoten iceren multivitamin desteği kullanabilirsiniz Alerjik astım hastaları tetikleyici alerjenleri oğrenip bunlardan kacınarak yaşam kalitesini arttırabilir

Astım hastalığında şikayetlerin azalmasına yarayan besinlere ornekler hazırladıkOzellikle Sarımsak ve Soğan: Quercetin adı verilen bir kimyasal icermektedirlerBu nedenle sarımsak ve soğan, akciğer iltihabına neden olan enzimleri baskılayıp astım ataklarının sayısını ve şiddetini duşurmede yardımcı olur

B kompleks vitamini olan kolin astım ataklarını onleyebilir Kolin iceren gıdalar arasında mercimek, fasulye, sut urunleri, nohut, yumurta sarısı ve soya fasulyesi gibi gıdalar Kolin Bakımından Zengin Gıdalardır Keten bitkisinin tohumlarından elde edilen keten tohumu yağı omega 3 yağ asidi bakımından oldukca zengin olduğu bilinmektedir

Guclu bir antioksidan olan selenyum aynı zamanda zarar goren akciğer hucreleri nedeniyle artan lipidi duşurebilir Kahverengi pirinc, ton balığı, kepekli tahıllar, yumurta, tavuk ve kırmızıbiber yuksek oranda selenyum icermektedir

Üst Alt