iltasyazilim
Yeni Üye
Aşure gününde yapılması tavsiye edilen çoğu ibadet bulunmaktadırBunalrın en başında gelen ise Aşure günü namaz kılmaktırAşure günü altında anlatıldığı gibi namaz kılmanın büyük mükafatları vardırAşure günü kim 4 rekat namaz kılar da her rekatında Fatih ’dan sonra 50 İhlas Sûresi okursa, Allahu Teala geçmiş ve gelecek 50 yıllık günahlarını bağışlar ve Melei Ala ’da Cennette onun için nurdan bir kürü bina eder
ALT :wwwlarcomupluploadsmuharremayindaokunacakolandualar90711muharremayindaokunacakolandualar90711ALT
Aşure Günü Kılınacak Namazın Kılınışı:
Akşam ile yatsı arasında kılınabileceği gibi, bu vakitte kılınamadığı takdirde yatsı namazından sonrada kılabilirsiniz
Şu ahir zamanın kötülüklerinden kaçınmak, muhafaza olunmak adına farzlarımızı hakkıyla eda etmeye gayret göstermeli ve Rabbimizin affına mazhar olmak dileğiylede beyhude ibadetlerimizi imkanlarımız nisbetinde sürekli kılmaya çalışmalıyız
Namaza şöyle niyet edilir :
Maksat eyledim Ya Rabbi, senin rızai şerifin için namaza Herhangi bir komsumuz ve din kardeşimin veya herhangi bir kimsenin bana hakkı geçmiş ise bu hakkın ödenmesi için Allahu Ekber !
1Rekatta 1 Fatihai Şerife, 1 Ayetel Kürsi, 11 İhlası Şerif
2Rekatta 1 Fatihai Şerife, 10 İhlası Şerif
3Rekatta 1 Fatihai Şerife, 1 ElHakimut ’tekasur, 11 İhlası Şerif
4Rekatta 1 Fatihai Şerife, 10 İhlası Şerif
5Rekatta 1 Fatihai Şerife, 3 Kafirun 11 İhlası Şerif
6Rekatta 1 Fatihaı Şerife, 10 İhlası Şerif okunur ve namazdan daha sonra dua edilir
*
ALT :wwwlarcomupluploadsmuharremayindaokunacakolandualar90711muharremayindaokunacakolandualar90711ALT
Aşure Günü Kılınacak Namazın Kılınışı:
Akşam ile yatsı arasında kılınabileceği gibi, bu vakitte kılınamadığı takdirde yatsı namazından sonrada kılabilirsiniz
Şu ahir zamanın kötülüklerinden kaçınmak, muhafaza olunmak adına farzlarımızı hakkıyla eda etmeye gayret göstermeli ve Rabbimizin affına mazhar olmak dileğiylede beyhude ibadetlerimizi imkanlarımız nisbetinde sürekli kılmaya çalışmalıyız
Namaza şöyle niyet edilir :
Maksat eyledim Ya Rabbi, senin rızai şerifin için namaza Herhangi bir komsumuz ve din kardeşimin veya herhangi bir kimsenin bana hakkı geçmiş ise bu hakkın ödenmesi için Allahu Ekber !
1Rekatta 1 Fatihai Şerife, 1 Ayetel Kürsi, 11 İhlası Şerif
2Rekatta 1 Fatihai Şerife, 10 İhlası Şerif
3Rekatta 1 Fatihai Şerife, 1 ElHakimut ’tekasur, 11 İhlası Şerif
4Rekatta 1 Fatihai Şerife, 10 İhlası Şerif
5Rekatta 1 Fatihai Şerife, 3 Kafirun 11 İhlası Şerif
6Rekatta 1 Fatihaı Şerife, 10 İhlası Şerif okunur ve namazdan daha sonra dua edilir
*