B bilgiliadam Yeni Üye Katılım 16 Ağu 2017 Mesajlar 1,516,397 Tepkime 42 Puanları 48 Credits -46,831 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 21 Ara 2023 #1 10 Kasım Ataturk Şiirleri imagesataturk10kasimsiirlerikisa5aee041613b3b 10 Kasım Bir bulut inmiş,beyaz, Karlı dağlar başına Her 10 Kasım sabahı, Bir ateş duşer, doşume Nerdesin, ey Ata?m nerede? Sensiz millet, oksuz burada Sanat, ilim, fen seninle Sevinen, gulen seninle Olmak isterdik inan, Ebediyen seninle Dağların, ak başı kar mıdır? Kuşlar, Ata?mdan haber, var mıdır? Yarım bıraktığın işler, Bugun, sanki seni bekler Zengin millet hayalin, Acep, neden emekler? Sen gelmiyorsan, bir haber gonder Kim icimizdeki, Ataturk gibi onder? 10 KASIM Ben hic 10 Kasıma Gunaydın demem ki Ben sensiz 23 Nisana Hoş geldin diyemem ki Seni ozlesek bile Elden ne gelir ki Bir daha senin gibi Gelecek mi ne belli Bak 10 Kasım yine geldi Gozlerde yaşlar tukendi Aradan 78 yıl gecse bile Senin hatıran hic bitmedi Sabahlar her zaman guzeldir Seni hatırlatmadıkca Gunaydın denir ama 10 Kasım olmayınca 10 Kasim Yıl otuz sekiz On Kasım Perşembe Hatırdan cıkmayacak bir sonbahar Sarsılıyor İstanbul yedi tepe, Yaman esmiş Dolmabahcede ruzgar Gercek olamaz, olsa olsa bir duş, Dokuzu beş gece Ataturk olmuş Boyle toptan bir yas nerede gorulmuş, Beraber ağlıyoruz kurtlar, kuşlar Bu memlekete en cok hizmet eden, Bu aşk ile dağlara gucu yeten, On sekiz milyonun omzunda giden Atam, Ankara sırtlarında yatar
10 Kasım Ataturk Şiirleri imagesataturk10kasimsiirlerikisa5aee041613b3b 10 Kasım Bir bulut inmiş,beyaz, Karlı dağlar başına Her 10 Kasım sabahı, Bir ateş duşer, doşume Nerdesin, ey Ata?m nerede? Sensiz millet, oksuz burada Sanat, ilim, fen seninle Sevinen, gulen seninle Olmak isterdik inan, Ebediyen seninle Dağların, ak başı kar mıdır? Kuşlar, Ata?mdan haber, var mıdır? Yarım bıraktığın işler, Bugun, sanki seni bekler Zengin millet hayalin, Acep, neden emekler? Sen gelmiyorsan, bir haber gonder Kim icimizdeki, Ataturk gibi onder? 10 KASIM Ben hic 10 Kasıma Gunaydın demem ki Ben sensiz 23 Nisana Hoş geldin diyemem ki Seni ozlesek bile Elden ne gelir ki Bir daha senin gibi Gelecek mi ne belli Bak 10 Kasım yine geldi Gozlerde yaşlar tukendi Aradan 78 yıl gecse bile Senin hatıran hic bitmedi Sabahlar her zaman guzeldir Seni hatırlatmadıkca Gunaydın denir ama 10 Kasım olmayınca 10 Kasim Yıl otuz sekiz On Kasım Perşembe Hatırdan cıkmayacak bir sonbahar Sarsılıyor İstanbul yedi tepe, Yaman esmiş Dolmabahcede ruzgar Gercek olamaz, olsa olsa bir duş, Dokuzu beş gece Ataturk olmuş Boyle toptan bir yas nerede gorulmuş, Beraber ağlıyoruz kurtlar, kuşlar Bu memlekete en cok hizmet eden, Bu aşk ile dağlara gucu yeten, On sekiz milyonun omzunda giden Atam, Ankara sırtlarında yatar