bilgiliadam
Yeni Üye
Ataturk cumhuriyetle birlikte neler kazandırdı
Ataturk cumhuriyetle birlikte ulkemize ne kazandırdı
Ataturk'un Cumhuriyet'in ilanı ile kazandırdığı yenilikler
Mustafa Kemal Ataturk, Turkiye Cumhuriyeti'nin ilk Cumhurbaşkanı olmuştur
1924 Anayasası ilan edildi
Halifeliğin kaldırılması ve Osmanlı hanedanı mensuplarının yurt surgun edilmesi
Devletin dinine ilişkin maddenin anayasadan cıkartılması ve Laiklik ilkesi Anayasaya eklenmiştir
Şapka ve Kıyafet kanunu ilan edilmiş ve modern giyim kuşam tarzı ortaya cıkmıştır
Cok partili siyasi hayata gecilmiştir
Tekkeler, zaviyeler ve turbeler kapatılmıştır
Kadınlara belediye secimlerinde ve genel secimlerde secme ve secilme hakkı tanınmıştır
Soyadı Kanunu cıkarılmış ve ad karmaşasının onune gecilmiştir
Efendi, Bey, Paşa gibi lakap ve unvanlarin kullanımı yasaklanmıştır soyadı kanununa paralel olarak
Uluslararası saat, takvim ve uzunluk olculeri kabul edilmiş ve kullanılmaya başlanmıştır
İslam vakıfları devlet idaresine alınmıştır
İsvicre Medeni Kanunu'ndan cevrilerek hazırlanan Medeni Kanunu kabul edilmiştir
İtalyan Ceza Kanunu'ndan cevrilerek hazırlanan Turk Ceza Kanunu kabul edilmiştir
Oğretimin Birleştirilmesi Yasası (Tevhidi Tedrisat Kanunu) ile devlete bağlı olmayan ilkoğretim kurumları kapatılmıştır
Dil Devrimi, Yeni Turk harflerinin kabulu ve arap alfabesi yerine kullanılmaya başlanmıştır
Turk Dil Kurumu ve Turk Tarih Kurumu kurulmuştur
Darulfunun'un kapatılıp İstanbul Universitesi adıyla eğitim hayatına başlamıştır
Ataturk cumhuriyetle birlikte ulkemize ne kazandırdı
Ataturk'un Cumhuriyet'in ilanı ile kazandırdığı yenilikler
Mustafa Kemal Ataturk, Turkiye Cumhuriyeti'nin ilk Cumhurbaşkanı olmuştur
1924 Anayasası ilan edildi
Halifeliğin kaldırılması ve Osmanlı hanedanı mensuplarının yurt surgun edilmesi
Devletin dinine ilişkin maddenin anayasadan cıkartılması ve Laiklik ilkesi Anayasaya eklenmiştir
Şapka ve Kıyafet kanunu ilan edilmiş ve modern giyim kuşam tarzı ortaya cıkmıştır
Cok partili siyasi hayata gecilmiştir
Tekkeler, zaviyeler ve turbeler kapatılmıştır
Kadınlara belediye secimlerinde ve genel secimlerde secme ve secilme hakkı tanınmıştır
Soyadı Kanunu cıkarılmış ve ad karmaşasının onune gecilmiştir
Efendi, Bey, Paşa gibi lakap ve unvanlarin kullanımı yasaklanmıştır soyadı kanununa paralel olarak
Uluslararası saat, takvim ve uzunluk olculeri kabul edilmiş ve kullanılmaya başlanmıştır
İslam vakıfları devlet idaresine alınmıştır
İsvicre Medeni Kanunu'ndan cevrilerek hazırlanan Medeni Kanunu kabul edilmiştir
İtalyan Ceza Kanunu'ndan cevrilerek hazırlanan Turk Ceza Kanunu kabul edilmiştir
Oğretimin Birleştirilmesi Yasası (Tevhidi Tedrisat Kanunu) ile devlete bağlı olmayan ilkoğretim kurumları kapatılmıştır
Dil Devrimi, Yeni Turk harflerinin kabulu ve arap alfabesi yerine kullanılmaya başlanmıştır
Turk Dil Kurumu ve Turk Tarih Kurumu kurulmuştur
Darulfunun'un kapatılıp İstanbul Universitesi adıyla eğitim hayatına başlamıştır