Son Konu

Ataturk guclukleri nasıl yendi

bilgiliadam

Yeni Üye
Tepkime
42
Credits
-46,831
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Ataturk, yaşamı boyunca ceşitli gucluklerle karşılaşmıştır Bu guclukler ozel ha*yatından ziyade, vatanına ve milletine ait sorunlarla ilgiliydi Ama o, mucadele az*mi ve ustun zekasıyla bu guclukleri yenmeyi bilmiş, katıldığı butun mucadelelerde başarılı olmuştur Cunku o, milletinin gucune guveniyor ve ustun zekası ile bu gu*cu harekete gecirerek planladığı hedeflere varabiliyordu

Mustafa Kemal, ilk askeri sınavını Trablusgarp Savaşı'nda verdi Deme ve Tobruk'ta emrinde bulunan az sayıdaki kuvvetle guclu ve modem İtalyan ordusuna kar*şı direndi Birinci Dunya Savaşı'nda ise ceşitli cephelerde savaştı Canakkale'de ustun duşman kuvvetlerine karşı kazanılan zaferde onun rolu buyuk*tur Bu savaşın kritik bir evresinde Size ben taarruz emretmiyorum, olmeyi em*rediyorum Biz olunceye kadar gececek zaman icinde yerimize başka kuvvetler ve komutanlar gelebilirdiyerek zaferin kazanılmasını sağlamıştır

Mustafa Kemal, Kurtuluş Savaşı'nı başlatırken butun olumsuzluklara rağmen umutsuzluğa duşmedi Turkiye Buyuk Millet Meclisi, gaz lambasıyla aydınlatıldı*ğı, cepheye kadınların omuzlarında mermi taşıdığı, ordunun ihtiyacı icin her evden cift corap istendiği hatırlanırsa Kurtuluş Savaşı'nda karşılaşılan guclukler daha iyi anlaşılır Ataturk butun bu guclukleri aşarak topraklan işgal edilmiş, şehirleri ve koyleri yakılıp yıkılmış bir ulkeyi modem bir devlete donuşturdu Milletimize cağdaşlaşma yolunu actı Yerinde ve zamanında aldığı kararlarla butun zorluklan aştı

Ataturk, tasarladığı inkılap projelerini Kurtuluş Savaşı yıllarında vicdanında bir sır gibi sakladı O, projelerini evre evre ve elverişli şartlar oluşunca uygulamaya koydu Karşılaştığı guclukler onu asla yıldırmadı Milletinden aldığı gucle butun zorluklan yendi ve başarıya ulaştı

Üst Alt