B bilgiliadam Yeni Üye Katılım 16 Ağu 2017 Mesajlar 1,516,397 Tepkime 42 Puanları 48 Credits -46,831 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 3 Ara 2023 #1 Ataturk Sevdiği Şarkılar Ve Turkuler Ataturk Sevdiği Şarkılar Ve Turkuler Hangileri Vardar Ovası Maya dağdan kalkan kazlar Al topuklu beyaz kızlar Yarimin yureği sızlar Eğlenemem aldanamam Ben bu yerlerde duramam Vardar ovası,Vardar ovası Kazanamadım sıla parası Maya dağın yıldızıyım Ben annemin bir kızıyım Efendimin sağ gozuyum Eğlenemem aldanamam Ben bu yerlerde duramam Vardar ovası Vardar ovası Kazanamadım sıla parası ************************ Yanık Omer Yanık Omer her savaştan bir yara taşıyor; Yanık Omer,yiğit Omer oğunmeden yaşıyor Kurtuluş Savaşında yirmi sekiz yaşında, Mangasının başında, taşıyor Yanık Omer, yiğit Omer siperleri aşıyor Savaş biter; Yanık Omer koye doner; Koylu butun bayram eder Yanık Omer kutlulanır, Nişanlısı mutlulanır Yanık Omer attan iner; Pembegul'e bağlar kemer Koylulere gider haber, Duğune, duğune! Eline kına yakar, başına teller takar Belinde altın kemer,oyle alana cıkar Pembegul allanır, pullanır Yanık Omer'in koyune duğun alayı yollanır *********************************** Aliş'imin Kaşları Kara Aliş'imin kaşları kara, Sen actın sineme yare Bulamadım derdime care Gormedim hic ah civan Aliş'imi Tuna boyunda Evleri var hane hane, Benleri var tane tane Saramadım kane kane, Gormedim hic ah civan Aliş'imi Tuna boyunda Evleri var yol başında, Benleri var sol kaşında Saramadım genc yaşında Gormedim hic ah civan Aliş'imi Tuna boyunda ************************************ Yemen Turkusu havada bulut yok, bu ne dumandır? mahlede olu yok, bu ne şivandır? ana ben olmedim bu ne figandır? eli yemendir, gulu cemendir! giden gelmiyor, acep nedendir? kışlanın ardında,uc ağac incir; kolumda kelepce, boynumda zincir! zincirin yerleri ne yaman sancır! eli yemendir, gulu cemendir! giden gelmiyor, acep nedendir?! kışlanın ardında, sıra soğutler; zabitler oturmuş, asker oğutler yemen'e gidecek bu koc yiğitler eli yemendir, gulu cemendir! giden gelmiyor, acep nedendir? kışlanın ardında, redif sesi var; bakın cantasına acep nesi var? bir cut kondurası, bir al fesi var! eli yemendir, gulu cemendir! giden gelmiyor, acep nedendir? kışlanın ardını, duman bağladı analar, babalar kara bağladı! yemen'e gidene herkes ağladı! eli yemendir, gulu cemendir! giden gelmiyor, acep nedendir? kışlanın ardında yuzuyor kazlar; ayağım ağrıyor, yureğim sızlar! yemen'e gidene ağlıyor kızlar! eli yemendir, gulu cemendir! giden gelmiyor, acep nedendir? kışlanın ardında, bir kırık testi; askerin ustune sam yeli esti! gelinlik tazeler umudu kesti! eli yemendir, gulu cimendir giden gelmiyor, acep nedendir? *************************** Canakkale İcinde Canakkale icinde aynalı carşı Ana ben gidiyorum duşmana karşı Canakkale icinde bir uzun selvi Kimimiz nişanlı kimimiz evli Canakkale ustunu bir duman burudu, On ucuncu fırka harbe yurudu Canakkale icinde bir dolu testi, Analar babalar mektubu kesti ************************** Kırmızı Gulun Adı Var Her gun ağlasam yeri var Bugun benim efkarım var, Bu gonul arzu eder seni Kırmızı gulu budarlar, Altına meclis kurarlar Guzeli candan severler, Bu gonul arzu eder seni seni Kırmızı gulun burceği, Onunde oynar koceği Neyleyim yarsız doşeği, Bu gonul arzu eder seni seni alıntı
Ataturk Sevdiği Şarkılar Ve Turkuler Ataturk Sevdiği Şarkılar Ve Turkuler Hangileri Vardar Ovası Maya dağdan kalkan kazlar Al topuklu beyaz kızlar Yarimin yureği sızlar Eğlenemem aldanamam Ben bu yerlerde duramam Vardar ovası,Vardar ovası Kazanamadım sıla parası Maya dağın yıldızıyım Ben annemin bir kızıyım Efendimin sağ gozuyum Eğlenemem aldanamam Ben bu yerlerde duramam Vardar ovası Vardar ovası Kazanamadım sıla parası ************************ Yanık Omer Yanık Omer her savaştan bir yara taşıyor; Yanık Omer,yiğit Omer oğunmeden yaşıyor Kurtuluş Savaşında yirmi sekiz yaşında, Mangasının başında, taşıyor Yanık Omer, yiğit Omer siperleri aşıyor Savaş biter; Yanık Omer koye doner; Koylu butun bayram eder Yanık Omer kutlulanır, Nişanlısı mutlulanır Yanık Omer attan iner; Pembegul'e bağlar kemer Koylulere gider haber, Duğune, duğune! Eline kına yakar, başına teller takar Belinde altın kemer,oyle alana cıkar Pembegul allanır, pullanır Yanık Omer'in koyune duğun alayı yollanır *********************************** Aliş'imin Kaşları Kara Aliş'imin kaşları kara, Sen actın sineme yare Bulamadım derdime care Gormedim hic ah civan Aliş'imi Tuna boyunda Evleri var hane hane, Benleri var tane tane Saramadım kane kane, Gormedim hic ah civan Aliş'imi Tuna boyunda Evleri var yol başında, Benleri var sol kaşında Saramadım genc yaşında Gormedim hic ah civan Aliş'imi Tuna boyunda ************************************ Yemen Turkusu havada bulut yok, bu ne dumandır? mahlede olu yok, bu ne şivandır? ana ben olmedim bu ne figandır? eli yemendir, gulu cemendir! giden gelmiyor, acep nedendir? kışlanın ardında,uc ağac incir; kolumda kelepce, boynumda zincir! zincirin yerleri ne yaman sancır! eli yemendir, gulu cemendir! giden gelmiyor, acep nedendir?! kışlanın ardında, sıra soğutler; zabitler oturmuş, asker oğutler yemen'e gidecek bu koc yiğitler eli yemendir, gulu cemendir! giden gelmiyor, acep nedendir? kışlanın ardında, redif sesi var; bakın cantasına acep nesi var? bir cut kondurası, bir al fesi var! eli yemendir, gulu cemendir! giden gelmiyor, acep nedendir? kışlanın ardını, duman bağladı analar, babalar kara bağladı! yemen'e gidene herkes ağladı! eli yemendir, gulu cemendir! giden gelmiyor, acep nedendir? kışlanın ardında yuzuyor kazlar; ayağım ağrıyor, yureğim sızlar! yemen'e gidene ağlıyor kızlar! eli yemendir, gulu cemendir! giden gelmiyor, acep nedendir? kışlanın ardında, bir kırık testi; askerin ustune sam yeli esti! gelinlik tazeler umudu kesti! eli yemendir, gulu cimendir giden gelmiyor, acep nedendir? *************************** Canakkale İcinde Canakkale icinde aynalı carşı Ana ben gidiyorum duşmana karşı Canakkale icinde bir uzun selvi Kimimiz nişanlı kimimiz evli Canakkale ustunu bir duman burudu, On ucuncu fırka harbe yurudu Canakkale icinde bir dolu testi, Analar babalar mektubu kesti ************************** Kırmızı Gulun Adı Var Her gun ağlasam yeri var Bugun benim efkarım var, Bu gonul arzu eder seni Kırmızı gulu budarlar, Altına meclis kurarlar Guzeli candan severler, Bu gonul arzu eder seni seni Kırmızı gulun burceği, Onunde oynar koceği Neyleyim yarsız doşeği, Bu gonul arzu eder seni seni alıntı