Son Konu

ataturk'un cocuk sevgisini anlatan anı

bilgiliadam

Yeni Üye
Tepkime
42
Credits
-46,831
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Ataturk'un cocuk sevgisini anlatan anıları

Mustafa Kemal’in ilk Cumhurreisliğine secildiği sıraydı Bir sabah Cankaya sırtlarında arkadaşlarıyla gezmeye cıkmıştı Gazi yanına sokulan bir cocuğu yakaladı Celik bakışlarıyla alemi buyuleyen gozlerini onun yuzune dikip gulumseyerek sordu;

Adın ne senin bakayım?

Cemil

Cankaya’da mı oturuyorsun?

Yok Ayrancı’da

Mektebe gidiyor musun?

Cocuk başını one doğru hızla eğdi

E… Ne okuyorsun mektepte?

Her bir şey okuyoruz

Peki ben kimim Cemil?

Cocuk zeki bakışlarını Ata’nın uzerinde gezdirdi:

Sen Gazi Paşasın

Ata gulumsedi

Olmadı Cemil ben senin Gazi Paşa değilim Beni benzettin sen

Yok benzetmedim iyi biliyorum, sen Gazi Paşasın

Nereden biliyorsun?

Cocuk kendinden emin bir tavırla

Cunku, dedi sana hic kimse benzemez…

Celik gozler bulutlandı O eşşiz kafanın icinden kimbilir ne duşunceler gecti o anda:

Buyuduğu zaman ne olacağını konuştular sonrasında

Sonra O’nu oyuna iade edip yoluna devam ederken yanındakilere dondu:

Milletin bağrında temiz bir nesil yetişiyor Bu eseri ona bırakacağım ve gozum arkamda kalmayacak dedi

Ataturk’un Cocukla Sohbeti

Ataturk bir okula gitmiştiher zaman olduğu gibi butun cocuklar etrafını sardı hepsi sevinc icinde onu alkışlıyordu Yalnız kucuk bir cocuk;bir kenara cekilmiş,ilgisiz gibi duruyordu bu durum Ataturk’un gozunden kacmadı Onu yanına cağırdı:
Cocuğum,neden durgunsun? Bir derdin mi var? Hasta mısın? dedi
Cocuk:
Bir şeyim yok efendim dediArkasını dondu, gozlerinden akan yaşları gizlice sildi
Ataturk:
Nicin ağlıyorsun yavrum? Sen ağlayınca ben cok uzuluyorum dedi
Kucuk cocuk,o vakit yaşlı gozlerini Ataturk’e cevirdi:
Atam,seni boyle yakından gormek isterdik Geldin,gorduk,sevindik Ama artık sıramızı savdıkBir daha seni ne zaman goreceğiz? Ona ağlıyorum
Ataturk oradaki cocuklara baktı:
Beni ne zaman gormek isterseniz,aynaya bakınSiz Turk cocukları benim birer parcamsınızBende sizin dedi

Ataturk’un Cocuklarla Bir Anısı

Ataturk bir okula gitmiştiher zaman olduğu gibi butun cocuklar etrafını sardı hepsi sevinc icinde onu alkışlıyordu Yalnız kucuk bir cocuk;bir kenara cekilmiş,ilgisiz gibi duruyordu bu durum Ataturk’un gozunden kacmadı Onu yanına cağırdı:

Cocuğum,neden durgunsun? Bir derdin mi var? Hasta mısın? dedi

Cocuk:

Bir şeyim yok efendim dediArkasını dondu, gozlerinden akan yaşları gizlice sildi

Ataturk:

Nicin ağlıyorsun yavrum? Sen ağlayınca ben cok uzuluyorum dedi
Kucuk cocuk,o vakit yaşlı gozlerini Ataturk’e cevirdi:

Atam,seni boyle yakından gormek isterdik Geldin,gorduk,sevindik Ama artık sıramızı savdıkBir daha seni ne zaman goreceğiz? Ona ağlıyorum

Ataturk oradaki cocuklara baktı:

Beni ne zaman gormek isterseniz, aynaya bakın Siz Turk cocukları benim birer parcamsınız Bende sizin dedi

Üst Alt