Son Konu

ataturkun oğrenim hayatı ile ilgili anıları

bilgiliadam

Yeni Üye
Tepkime
42
Credits
-46,831
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
ataturkun okul hayatı ile ilgili anıları
ataturkun oğrenim hayatı anıları

Mustafa, Şemsi Efendi Okulu 4 sınıfa giderken, beden eğitimi dersinde oğretmeni sınıfa koşu yarışması yaptırdı Okul etrafında iki tur atılacak ve birinci olan okul capında yapılacak koşuda sınıfını temsil edecekti İlk turu onde gecen Mustafa ikinci turun ortalarında bitiş cizgisine doğru guclu adımlarla koşarken, biraz ilerde ucamayan bir yavru kuşun peşinden koşan siyah, kocaman bir kediyi fark etti Mustafa yon değiştirip hızla koşarak yavru kuşu kedinin pencesinden kurtardı Yavru kuşu severek ve yuruyerek yarışı en sonda tamamlamasına karşın, olayı oğrenen oğretmeninden yavru kuşu kurtardığı icin aferin alan Mustafa, yarışı birinci bitiren arkadaşının:

Hayır, ben birinci değilim Yarışın birincisi Mustafadır O benden daha hızlı, sınıfımızı benden daha iyi temsil eder demesi uzerine oğretmeni tarafından birinci gelmiş sayıldı On beş gun sonra yapılan koşuda okul şampiyonu olan Mustafa, derslerindeki başarıyı koşuda da gosterecek ve Selanik Şampiyonu olarak bir kupa alacaktı

Manastır Askeri Lisesini bitirip Harp Okuluna gecişi

Askeri ortaokulu bitirdiğim zaman merakım oldukca ileri gitmişti Manastır Askeri Lisesinde matematik pek kolay geldi Bununla uğraşmayı surdurdum Ancak Fransızcada geri idim Oğretmen benimle cok uğraşmıyor, acı uyarılarda bulunuyordu Bu uyarılar benim cok gucume gitti İlk ev izni zamanında cozum aradım İki, uc ay gizlice Frerler Okulunun ozel sınıfına devam ettim Boylece okul derslerine oranla fazla derecede Fransızca oğrendim

O zamana kadar edebiyatla cok ilişkim yoktu Merhum Omer Naci, Bursa Lisesinden kovulmuş, bizim sınıfa gelmişti Daha o zaman şairdi Benden okuyacak kitap istedi Butun kitaplarımı gosterdim Hicbirini beğenmedi Bir arkadaşın kitaplarımdan hicbirini beğenmemesi gucume gitti Şiir ve edebiyat diye bir şey olduğunu o zaman oğrendim Ona calışmaya başladım Şiir bana cazip gorundu Ancak yazı oğretmeni diye yeni gelen bir kişi, bana şiirle uğraşmayı yasakladı “Bu meşgale bicimi seni askerlikten uzaklaştırır dedi Bununla birlikte guzel yazı yazma isteği bende kalıcı oldu

Lisede iken direncle calışıyorduk Sınıfta birinci, ikinci olmak icin hepimizde guclu bir gayret vardı Sonunda liseyi bitirdim Harp Okuluna gectim

Daha Fazlası icin ::wwwmustafakemalataturkataturkunogrenimhayatiileilgilianilari36167

Üst Alt