B bilgiliadam Yeni Üye Katılım 16 Ağu 2017 Mesajlar 1,516,397 Tepkime 42 Puanları 48 Credits -46,831 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 6 Ara 2023 #1 ataturkun olumu şiiri,ataturkun olumu şiirleri ATA'MA AĞIT Sırma sarısı yay saclarına Gozune rengini koy denizlerin Duşun dudakların en incesini Yuzune tuncunu ver benizlerin Onda yuruyuşun en yiğitcesi Onda bukulmezi vardır dizlerin Gezerdi ulkede bir hızır gibi Em olup derdine caresizlerin Durgun bir denizi andırır dışı İci hic sonmeyen bir yanardağı Sesinde ıslığı eser kuvvetin Sozunde şahlanır hakkın bayrağı Gokle guneş gibi buluştu onda Sezinin sağlamı duyunun sağı Yıkarak kokunden Osmanlılığı O gomdu tarihe bir ortacağı Urperir ovalar avazesine Dağlar dumduz olur işaretiyle Devrilir hıncına carpan ordular Kaleler dayanmaz yelpazesine Fikrin guzelliğin aşkın her şeyin Bağlıydı daima en tazesine Yaşadı başı dik, dunyaya karşı Getirdi dunyayı cenazesine Onsuz kaldığını bilse tabiat Bağlar uzum vermez bahceler kurur Okşar saclarını ezelin eli Yuzune ebedin ışığı vurur Ovunur insanlık eserleriyle Yurt onun sevgisi ustunde durur Adıdır kurduğu devlete temel Unu kurtardığı millete gurur Fani varlığını kaybetti ama Damgası yurdumun burclarındadır Engin ufuklara uzanmış kolu Hızı şimşeklerin uclarındadır Kadının erkeğin hafızasında Gencin ihtiyarın duşlerindedir Yayla yellerinde eser golgesi Sesi bahcemizin kuşlarındadır Ben mi yazacaktım gocum gununu Dokerek ardından boyle gozyaşı Ben ki ona buyuk gezilerinde Oldum bir kucuk yol arkadaşı En son durağına varmadan omrun Kapadı yolunu bir mezar taşı Buyuk kurucusu Cumhuriyetin Hurriyet aşıkı milletin başı Kemalettin Kamu AĞLAYALIM ATATURK'E Ağlayalım Ataturk'e Butun dunya kan ağladı Suleyman olmuştu mulke Geldi ecel, can ağladı Doğu batı cenup şimal Aman tanrı bu nasıl hal Ataturk'e erdi zeval Memur mebusan ağladı Ataturk'un eserleri Soyleyecek bundan geri Butun dunyanın her yeri Ah cekti, vatan ağladı Fabrikalar icat etti Atalığın ispat etti Varlığın Turke terketti Dondu carh devran ağladı Bu ne kuvvet, bu ne kudret Var idi bunda bir hikmet Butun Turkler İnon'İsmet Gozlerimiz kan ağladı Tren hattı tayyareler Tukler giydi hep kareler Semerkantla Buharalar İşitti her yan ağladı Siz sağ olun Turk gencleri Calışanlar kalmaz geri Mareşalin askerleri Ordular tumen ağladı Zannetme ağlayan gulmez Aslan yatağı boş kalmaz Yalnız gidenler gelmez Her gelen insan ağladı Uzatma Veysel bu sozu Dayanmaz herkesin ozu Koruyalım yurdumuzu Dost değil, duşman ağladı Aşık Veysel On Kasım Yıl otuz sekiz, on kasım Perşembe Hatırdan cıkmayacak bir sonbahar Sarsılıyor İstanbul yedi tepe Yaman esmiş Dolmabahcede ruzgar Gercek olamaz olsa olsa bir duş Dokuzu beş gece Ataturk olmuş Boyle toptan bir yas nerde gorulmuş Beraber ağlıyoruz kurtlar kuşlar Bu memlekette en cok hizmet eden Bu aşk ile dağlara gucu yeten On sekiz milyonun omzunda giden Atam Ankara sırtlarında yatar Cahit Sıtkı Tarancı Ağlayalım Ataturke Ağlayalım Ataturke Butun dunya kan ağladı Suleyman olmuştu mulke Geldi ecel, can ağladı Doğu batı cenup şimal Aman tanrı bu nasıl hal Ataturke erdi zeval Memur mebusan ağladı Ataturkun eserleri Soyleyecek bundan geri Butun dunyanın her yeri Ah cekti, vatan ağladı Fabrikalar icat etti Atalığın ispat etti Varlığın Turke terketti Dondu carh devran ağladı Bu ne kuvvet, bu ne kudret Var idi bunda bir hikmet Butun Turkler İnonİsmet Gozlerimiz kan ağladı Tren hattı tayyareler Tukler giydi hep kareler Semerkantla Buharalar İşitti her yan ağladı Siz sağ olun Turk gencleri Calışanlar kalmaz geri Mareşalin askerleri Ordular tumen ağladı Zannetme ağlayan gulmez Aslan yatağı boş kalmaz Yalnız gidenler gelmez Her gelen insan ağladı Uzatma Veysel bu sozu Dayanmaz herkesin ozu Koruyalım yurdumuzu Dost değil, duşman ağladı Aşık Veysel ATATURK YUREĞİMDE Ataturk yarın, Ataturk bugun, Ataturk dun Ben olmuş artık, Yureğimde, Benimle her gun İleriye baktığımda, Mavi mavi, Atam bakar Anadolu kırlarında, Turum turum, Atam kokar İSMAİL MALATYA 10 KASIM Ben hic 10 Kasıma Gunaydın demem ki Ben sensiz 23 Nisana Hoş geldin diyemem ki Seni ozlesek bile Elden ne gelir ki Bir daha senin gibi Gelecek mi ne belli Bak 10 Kasım yine geldi Gozlerde yaşlar tukendi Aradan 78 yıl gecse bile Senin hatıran hic bitmedi Sabahlar her zaman guzeldir Seni hatırlatmadıkca Gunaydın denir ama 10 Kasım olmayınca 10 Kasım Bir bulut inmiş,beyaz, Karlı dağlar başına Her 10 Kasım sabahı, Bir ateş duşer, doşume Nerdesin, ey Atam nerede? Sensiz millet, oksuz burada Sanat, ilim, fen seninle Sevinen, gulen seninle Olmak isterdik inan, Ebediyen seninle Dağların, ak başı kar mıdır? Kuşlar, Atamdan haber, var mıdır? Yarım bıraktığın işler, Bugun, sanki seni bekler Zengin millet hayalin, Acep, neden emekler? Sen gelmiyorsan, bir haber gonder Kim icimizdeki, Ataturk gibi onder?
ataturkun olumu şiiri,ataturkun olumu şiirleri ATA'MA AĞIT Sırma sarısı yay saclarına Gozune rengini koy denizlerin Duşun dudakların en incesini Yuzune tuncunu ver benizlerin Onda yuruyuşun en yiğitcesi Onda bukulmezi vardır dizlerin Gezerdi ulkede bir hızır gibi Em olup derdine caresizlerin Durgun bir denizi andırır dışı İci hic sonmeyen bir yanardağı Sesinde ıslığı eser kuvvetin Sozunde şahlanır hakkın bayrağı Gokle guneş gibi buluştu onda Sezinin sağlamı duyunun sağı Yıkarak kokunden Osmanlılığı O gomdu tarihe bir ortacağı Urperir ovalar avazesine Dağlar dumduz olur işaretiyle Devrilir hıncına carpan ordular Kaleler dayanmaz yelpazesine Fikrin guzelliğin aşkın her şeyin Bağlıydı daima en tazesine Yaşadı başı dik, dunyaya karşı Getirdi dunyayı cenazesine Onsuz kaldığını bilse tabiat Bağlar uzum vermez bahceler kurur Okşar saclarını ezelin eli Yuzune ebedin ışığı vurur Ovunur insanlık eserleriyle Yurt onun sevgisi ustunde durur Adıdır kurduğu devlete temel Unu kurtardığı millete gurur Fani varlığını kaybetti ama Damgası yurdumun burclarındadır Engin ufuklara uzanmış kolu Hızı şimşeklerin uclarındadır Kadının erkeğin hafızasında Gencin ihtiyarın duşlerindedir Yayla yellerinde eser golgesi Sesi bahcemizin kuşlarındadır Ben mi yazacaktım gocum gununu Dokerek ardından boyle gozyaşı Ben ki ona buyuk gezilerinde Oldum bir kucuk yol arkadaşı En son durağına varmadan omrun Kapadı yolunu bir mezar taşı Buyuk kurucusu Cumhuriyetin Hurriyet aşıkı milletin başı Kemalettin Kamu AĞLAYALIM ATATURK'E Ağlayalım Ataturk'e Butun dunya kan ağladı Suleyman olmuştu mulke Geldi ecel, can ağladı Doğu batı cenup şimal Aman tanrı bu nasıl hal Ataturk'e erdi zeval Memur mebusan ağladı Ataturk'un eserleri Soyleyecek bundan geri Butun dunyanın her yeri Ah cekti, vatan ağladı Fabrikalar icat etti Atalığın ispat etti Varlığın Turke terketti Dondu carh devran ağladı Bu ne kuvvet, bu ne kudret Var idi bunda bir hikmet Butun Turkler İnon'İsmet Gozlerimiz kan ağladı Tren hattı tayyareler Tukler giydi hep kareler Semerkantla Buharalar İşitti her yan ağladı Siz sağ olun Turk gencleri Calışanlar kalmaz geri Mareşalin askerleri Ordular tumen ağladı Zannetme ağlayan gulmez Aslan yatağı boş kalmaz Yalnız gidenler gelmez Her gelen insan ağladı Uzatma Veysel bu sozu Dayanmaz herkesin ozu Koruyalım yurdumuzu Dost değil, duşman ağladı Aşık Veysel On Kasım Yıl otuz sekiz, on kasım Perşembe Hatırdan cıkmayacak bir sonbahar Sarsılıyor İstanbul yedi tepe Yaman esmiş Dolmabahcede ruzgar Gercek olamaz olsa olsa bir duş Dokuzu beş gece Ataturk olmuş Boyle toptan bir yas nerde gorulmuş Beraber ağlıyoruz kurtlar kuşlar Bu memlekette en cok hizmet eden Bu aşk ile dağlara gucu yeten On sekiz milyonun omzunda giden Atam Ankara sırtlarında yatar Cahit Sıtkı Tarancı Ağlayalım Ataturke Ağlayalım Ataturke Butun dunya kan ağladı Suleyman olmuştu mulke Geldi ecel, can ağladı Doğu batı cenup şimal Aman tanrı bu nasıl hal Ataturke erdi zeval Memur mebusan ağladı Ataturkun eserleri Soyleyecek bundan geri Butun dunyanın her yeri Ah cekti, vatan ağladı Fabrikalar icat etti Atalığın ispat etti Varlığın Turke terketti Dondu carh devran ağladı Bu ne kuvvet, bu ne kudret Var idi bunda bir hikmet Butun Turkler İnonİsmet Gozlerimiz kan ağladı Tren hattı tayyareler Tukler giydi hep kareler Semerkantla Buharalar İşitti her yan ağladı Siz sağ olun Turk gencleri Calışanlar kalmaz geri Mareşalin askerleri Ordular tumen ağladı Zannetme ağlayan gulmez Aslan yatağı boş kalmaz Yalnız gidenler gelmez Her gelen insan ağladı Uzatma Veysel bu sozu Dayanmaz herkesin ozu Koruyalım yurdumuzu Dost değil, duşman ağladı Aşık Veysel ATATURK YUREĞİMDE Ataturk yarın, Ataturk bugun, Ataturk dun Ben olmuş artık, Yureğimde, Benimle her gun İleriye baktığımda, Mavi mavi, Atam bakar Anadolu kırlarında, Turum turum, Atam kokar İSMAİL MALATYA 10 KASIM Ben hic 10 Kasıma Gunaydın demem ki Ben sensiz 23 Nisana Hoş geldin diyemem ki Seni ozlesek bile Elden ne gelir ki Bir daha senin gibi Gelecek mi ne belli Bak 10 Kasım yine geldi Gozlerde yaşlar tukendi Aradan 78 yıl gecse bile Senin hatıran hic bitmedi Sabahlar her zaman guzeldir Seni hatırlatmadıkca Gunaydın denir ama 10 Kasım olmayınca 10 Kasım Bir bulut inmiş,beyaz, Karlı dağlar başına Her 10 Kasım sabahı, Bir ateş duşer, doşume Nerdesin, ey Atam nerede? Sensiz millet, oksuz burada Sanat, ilim, fen seninle Sevinen, gulen seninle Olmak isterdik inan, Ebediyen seninle Dağların, ak başı kar mıdır? Kuşlar, Atamdan haber, var mıdır? Yarım bıraktığın işler, Bugun, sanki seni bekler Zengin millet hayalin, Acep, neden emekler? Sen gelmiyorsan, bir haber gonder Kim icimizdeki, Ataturk gibi onder?