Son Konu

Atauzem Hemşirelik Ders Notları

iltasyazilim

Yeni Üye
Tepkime
1
Credits
-2
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Atauzem Hemşirelik Dersleri
Atauzem Hemşirelik Dersleri hakkında,
atauzem dersleri
Atauzem Hemşirelik Dersleri programlari

HEMŞİRELİK LİSANS TAMAMLAMA PROGRAMI
UZAK EĞİTİMÖĞRETİM VE SINAV BAŞVURU FORMU ESASLARI

redBİRİNCİ BÖLÜM
Hedef, Kapsam, Takviye ve Tanımlar
Hedef
MADDE 1 – (1) Bu Tatbik Esaslarının amacı; Hemşirelik Lisans Bitirme Programında uygulanacak olan uzak eğitimöğretim ve imtihan esaslarını saptama etmektir

Kapsam
MADDE 2 – (1) Bu Dilekçe Esasları; Atatürk Üniversitesi hemşirelik lisans tamamlama programının uzaktan eğitimöğretim ve sınav esaslarına ilişkin hükümleri kapsar

Takviye
MADDE 3 – (1) Bu Tatbik Esasları, Atatürk Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans EğitimÖğretim ve Imtihan Yönetmeliğine dayanılarak hazırlanmıştır

Tanımlar

MADDE 4 – (1) Bu Tatbik Esaslarında geçen;
a) Bakanlık: Sıhhat Bakanlığını,
b) Genel Müdürlük: Sağlık Eğitimi Genel Müdürlüğünü,
c) Görev Belgesi: Hemşirelik Lisans Tamamlama Programına tescil yaptıracakların
kamu kuruluşları veya özel sektör kuruluşlarında halen çalıştıklarını bildiren belgeyi,
ç) Merkez: Atatürk Üniversitesi Uzak Eğitim Başvuru Formu ve Araştırma Merkezi Müdürlüğünü (ATAUZEM),
d) Öğrenci: Sağlık Durumu Bakanlığı ile diğer ulus kurum ve kuruluşları ile özel afiyet kuruluşlarında çalışan iki takvim Hemşirelik ve Sağlık Memurluğu Önlisans Mezunu olup, Hemşirelik Lisans Tamamlama Programına tescil yaptıranları,
e) Program: Hemşirelik Lisans Tamamlama Programını (HELİTAM),
f) Protokol: Yükseköğretim Genel Kurulu ’nun 0907 tarih ve 3623 sayılı kararı ile onaylanan Afiyet Bakanlığı ile Atatürk Üniversitesi aralarında düzenlenip imzalanan Hemşirelik Lisans Tamamlama Programı Protokolünü,
g) Rektör: Atatürk Üniversitesi Rektörünü,
ğ) Üniversite: Atatürk Üniversitesini,
açıklama eder

İKİNCİ BIRIM
Kullanım, Kayıt ve Kayıtlarla İlgili Esaslar

Başvuru ve tescil onarım koşulları
MADDE 5 – (1) HELİTAM uzak eğitim programına başvuru, tescil, kayıt onarım başvurusu ve tescil tarihleri ile istenecek belgeler, süresi, şekli, koşulları protokol de dikkate alınarak ATAUZEM tarafından belirlenir

Başvuru Formu şartları
MADDE 6 – (1) HELİTAM uzak eğitim programına tatbik için aşağıdaki şartlar aranır:
a) Üniversitelerin iki takvim Hemşirelik veya Sıhhat Memurluğu Ön Lisans programını tamamlayarak ön lisans diploması almış elde etmek,
b) Tayin belgesine sahip almak,

Kayıt için istenilen belgeler
MADDE 7 – (1) HELİTAM uzakta eğitim programına tescil için aşağıdaki belgeler istenir:
a) Bu Tatbik Esaslarının 6 ncı maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinde kayıtlı diploma ya da diploma yerine geçen geçici mezuniyet belgesi,
b) Tayin Belgesi,
c) Öğrenci katkı maddesi payının ve uzakta öğrenim giderlerinin ödendiğini gösterir banka dekontu,

Tescil onarım
MADDE 8 – (1) HELİTAM uzak eğitim programına belirtilmiş öğrenciler, öğrenimlerine devam yapabilmek için her öğretim yılı başında kayıtlarını yenilemek zorundadırlar
(2) Haklı ve geçerli bir nedeni olmadan kaydını yenilemeyen öğrenciler, o öğretim yılında sınavlara giremezler ve öğrencilik haklarından yararlanamazlar Kayıt yenilenmeyen yıllar toplam öğretim süresinden sayılır
(3) Öğrenci katkı payının ve uzak öğrenim giderlerini ödemeyenlerin kaydı yenilenmez
(4) Bu Tatbik Esaslarının 5 inci maddesinde belirtilen şartları yerine getirmeyen ve kayıtlarını süresi içinde yaptırmayanlar, kayıt hakkını kaybederler

Tescil iptali
MADDE 9 – (1) Tescil için sahte veya tahrif edilmiş evrak kullananların tescil işlemleri Müdürlükçe iptal edilir

ÜÇÜNCÜ BIRIM
Öğretim, Dersler, Tatbik, Sınavlar ve Değerleme Esasları
Öğretim esasları
MADDE 10 – (1) Yıl esasına tarafından yapılan HELİTAM uzaktan eğitim programı aşağıdaki esaslara göre yürütülür
a) HELİTAM uzakta eğitim programı iki yıllık bir lisans bitirme programıdır
b) HELİTAM uzakta eğitim programında ders geçme sistemi uygulanır
c) Öğrencilerin, HELİTAM Programını kayıt oldukları tarihten itibaren dört sene içinde tamamlamaları zorunludur Bu vakit sonunda HELİTAM Programını tamamlamayan öğrencilerin kayıtları programından silinerek, Üniversite ile ilişikleri kesilir Öğrencilerin kayıt yenilemedikleri öğretim yılları bu zaman hesabına katılır
ç) Bu programda okuyan öğrenciler örgün, açık ve diğer uzak eğitim programlarında okuyabilirler
Dersler
MADDE 11 – (1) Derslerin verilmesinde, uzakta öğretim teknolojileri ile hazırlanmış ders malzemeleri, iletişim araçları ve yöntemleri kullanılır
(2) Dersler takvim olarak alınır, öğrenciler başarısız olduğu dersi tekrar eder

Dilekçe
MADDE 12 – (1) Kullanim derslerinin yürütülmesinden sorumluluk sahibi koordinatör kuruluş Bakanlıktır
(2) Uygulamasını tamamlamış öğrencilerin listesi ile birlikte Üniversiteye gönderilmesinden Bakanlık sorumludur
(3) Uygulamasını tamamlamamış öğrenciler programdan mezun olamazlar

Sınavlar
MADDE 13 – (1) Bir öğretim yılında her ders için en düşük bir ara sınavı, bir yılsonu sınavı ve ikmal sınavı yapılır Sınavların hangi türde yapılacağı, nasıl uygulanacağı ve imtihan programı ATAUZEM tarafından karara bağlanır ve duyurulur
(2) Belirlenen sınav kurallarını ihlal eden öğrencilerin sınavları, ATAUZEM Yönetim Kurulu kararı ile geçersiz sayılır
(3) Her ne sebep ve mazeretle olursa olsun, sınavlara katılmayan öğrenciler için diğer sınav açılmaz Ama ara sınavına katılmayan öğrenciler, yılsonu ve bütünleme sınavlarına katılabilirler
(4) Cumartesi ve Pazar günleri imtihan yapılabilir Milli ve dini bayram günlerinde sınav yapılamaz

Sınavların değerlendirilmesi
MADDE 14 – (1)Sınavlar mutlak ölçütlere göre değerlendirilir
(2) Ders galibiyet notu, ara sınavı ile sene sonu sınavı ya da bütünleme imtihan puanlarının birlikte değerlendirilmesiyle elde edilir ve bu sonuç öğrencinin akademik galibiyet durumunu gösterir
(3) Ders galibiyet notunun hesaplanmasında; ara sınavların ortalamasının etkisi %20, yılsonubütünleme sınavının etkisi %80 ’dir
(4) Geçme notu 100 üzerinden 50 ’dir
(5) Öğrencilerin kaydoldukları derslerde gösterdikleri başarı için, aşağıdaki tabloda karşılıkları kayıtlı harf notlarından biri verilir ve bu notlar ders başarı notu olarak adlandırılır *

Üst Alt