iltasyazilim
Yeni Üye
Avcı Böreği Tarifi İçin Malzemeler
*4 adet yufka
*2 adet yumurta akı
*250 gr kıyma
*3 adet kuru soğan
*1 yemek kaşığı biber salçası
*12 (yarım) çay bardağı ince bulgur
*1 çay bardağı sıcak su
*12 (yarım) su bardağı ceviz
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı karabiber
*12 (yarım) demet maydanoz
*Yumurta
*Galeta unu
Avcı Böreği Tarifi Yapılışı Merhabalar çok çok sevdiğim bir lezzeti sizlerle paylaşmak istedim asla yapmaktan pişman olacağınızı sanmıyorum adını unutunca içli köfte gibi börek derim ? Hadi bakalım ben yaptım sevdim sıra sizde ;
1
*Öncelikle; Soğanı ve kıymayı kavuralım kavurduktan sonra bulgurumuzu ekleyelim ve ardından suyumuzu ilave edelim şişmeye bırakalım bir 15 dk kadar
*Daha sonrasında içine kıyılmış maydanoz iri çekilmiş ceviz tuz ve karabiberimizi ekleyelim
*Bir yandan yumurta aklarımızı iyice köpürene kadar çırpalım
*Kesinlikle çok iyi köpürmesi gerek buna dikkat edilmeli
*Peşinden yufkamızın birini serelim ve yumurta akından üzerine serpelim
*Ardından 2 yufkamızı da ilk yufkamızın üzerine alalım ve tekrar yumurta akımızı üzerine serpelim
*Ardından yufkamızı 8 eşit parçaya bölelim ve iç harcımızdan yeteri kadar alıp koyalım sigara böreği sarar gibi saralım fakat o kadar sıkı olmayacak şekilde işlem yapalım
*Diğer iki yufkamıza da aynı işlemleri tekrarlayalım
*1 Yumurta yetmezse iki yumurtayı çarpalım Böreklerimizi önce yumurtaya ardından her yerini iyice Galeta ununa bulayıp
*Kızartalım böreğimizi fırında da yapabiliriz fakat ben kızartmayı tercih ediyorum ? Sıcak servis etmenizi öneririm ?
Şimdiden afiyet olsun ?
*4 adet yufka
*2 adet yumurta akı
*250 gr kıyma
*3 adet kuru soğan
*1 yemek kaşığı biber salçası
*12 (yarım) çay bardağı ince bulgur
*1 çay bardağı sıcak su
*12 (yarım) su bardağı ceviz
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı karabiber
*12 (yarım) demet maydanoz
*Yumurta
*Galeta unu
Avcı Böreği Tarifi Yapılışı Merhabalar çok çok sevdiğim bir lezzeti sizlerle paylaşmak istedim asla yapmaktan pişman olacağınızı sanmıyorum adını unutunca içli köfte gibi börek derim ? Hadi bakalım ben yaptım sevdim sıra sizde ;
1
*Öncelikle; Soğanı ve kıymayı kavuralım kavurduktan sonra bulgurumuzu ekleyelim ve ardından suyumuzu ilave edelim şişmeye bırakalım bir 15 dk kadar
*Daha sonrasında içine kıyılmış maydanoz iri çekilmiş ceviz tuz ve karabiberimizi ekleyelim
*Bir yandan yumurta aklarımızı iyice köpürene kadar çırpalım
*Kesinlikle çok iyi köpürmesi gerek buna dikkat edilmeli
*Peşinden yufkamızın birini serelim ve yumurta akından üzerine serpelim
*Ardından 2 yufkamızı da ilk yufkamızın üzerine alalım ve tekrar yumurta akımızı üzerine serpelim
*Ardından yufkamızı 8 eşit parçaya bölelim ve iç harcımızdan yeteri kadar alıp koyalım sigara böreği sarar gibi saralım fakat o kadar sıkı olmayacak şekilde işlem yapalım
*Diğer iki yufkamıza da aynı işlemleri tekrarlayalım
*1 Yumurta yetmezse iki yumurtayı çarpalım Böreklerimizi önce yumurtaya ardından her yerini iyice Galeta ununa bulayıp
*Kızartalım böreğimizi fırında da yapabiliriz fakat ben kızartmayı tercih ediyorum ? Sıcak servis etmenizi öneririm ?
Şimdiden afiyet olsun ?