Son Konu

AVG Antivirus Kurulum ve Kullanma

bilgiliadam

Yeni Üye
Tepkime
42
Credits
-46,831
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Viruslerle başınız dertte mi? Nasıl kullanıldığını adım adım anlattığımız AVG AntiVirus ile, virus probleminden ucretsiz ve kolay bir şekilde kurtulabilirsiniz

Ucretsiz antivirus yazılımları arasında en populer isimlerden biri olan AVG AntiVirus, arkaplanda calışırken bilgisayarları cok zorlamaması ve zararlı siteleri onceden tespit etmesi ile başarılı bir koruma sağlıyor Peki bu ucretsiz antivirus yazılımını nasıl kullanacağınızı merak ediyor musunuz? Eğer yanıtınız Evetise, işte başlıyoruz; Adım Adım AVG AntiVirus Free Edition 90:

Adım 1: İndirmek Ve Kurmak
imagesavgantiviruskurulumvekullanma5ad3469483a79
Yazılımın ucretli ve ucretsiz olmak uzere farklı surumleri var Ucretsiz versiyonu bu link'te bulunan sayfayı acıp, Download AVG 90 Freeibaresine tıklayarak edinebilirsiniz 90 MB'lık dosyayı indirdikten sonra kurulum işlemine başlayın Kurulum tamamlandıktan sonra sistem baştan başlayacak ve bilgisayarınız AVG AntiVirus Free Edition 90 ile acılacak

Adım 2: Guvenlik Bileşenleri'ni Etkinleştirin
imagesavgantiviruskurulumvekullanma5ad34695d9c4e
Masaustunde sağ alt koşede yer alan AVG logosuna cift tıkladığınızda, programın menusu ekrana geliyor Tamamen Turkce dil desteği ile gelen yazılım, otomatik olarak Turkce acılıyor İlk ekrana gelen pencerede, Guvenlik bileşenleri ve duruma genel bakışbaşlığını goreceksiniz Burada etkin olmayan bolumler varsa, sol taraftaki menuden Şimdi Guncelleye tıklayın Guncelleme yapılınca tum başlıklar Etkinibaresiyle işaretleniyor

Adım 3: Virus Taraması Başlatma
imagesavgantiviruskurulumvekullanma5ad346975a1f3
Eğer sisteminizde virus olduğundan şupheleniyorsanız, derhal virus taraması yapmalısınız Bunun icin AVG'nin menusunde yer alan Bilgisayar Tarayıcıya tıklamanız ve ardından isteğe bağlı olarak Tum Bilgisayarı Taraya da Belirli Dosyaları Veya Klasorleri Tarayı secebilirsiniz Eğer tarama sonucunda virusle karşılaşırsanız, Secili Bulaşmaları Kaldırı secerseniz, virusten kurtulmuş olursunuz

Adım 4: Virusun Silindiğinden Emin Olma
imagesavgantiviruskurulumvekullanma5ad34698b4318
Bu adım, hemen hemen her antivirus yazılımı icin gecerli Tarama yapıldıktan sonra virusleri bulup silme komutunu secmemiz, her zaman işe yaramayabiliyor Zira bazı virusler, kendini o anda calışan bir sistem dosyası olarak gosterip, antivirus'un silmesini engelleyebiliyor Bu durumu tespit etmek icin, tarama yaptıktan ve virusleri silmeyi işaretledikten sonra, tekrar bir tarama daha başlatmak gerekiyor Bu sayede, onceki işlemde viruslerin silinip silinmediği ortaya cıkıyor

Zaman kaybettirse de, sisteminizde bir virus olup olmadığını bu şekilde oğrenebilirsiniz Eğer makinenizde silinmemiş bir virus varsa, bu kez başka bir antivirus ya da spyware yazılımı kullanmanız gerekiyor demektir

Üst Alt