Son Konu

Avukat İle İlgili Fıkralar

bilgiliadam

Yeni Üye
Tepkime
42
Credits
-46,831
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Avukat Fıkraları

ARKADAŞLIĞIDA İYİYDİ HA

Bir grup avukat arkadaş bir araya gelip sohbet ederlermiş Her sohbette değişik konulara girer okuduklarını paylaşırlarmış Sohbet cok eğlenceli ve bilgilendirici olurmuş
Avukatlardan biri pek okumaz Sadece muhabbet ortamı diye bulunmaktan keyf alırmış Ancak herkesin derinlemesine konuştuğu bir konuda soz edemez sessiz kalırmış ve bu zamanla ağırına gitmeye başlamış Bir keresinde kendi kendine soz vermiş “Hangi konu olursa olsun bende fikir beyan edeceğim Diye

Yine bir araya geldiklerinde konu haksız yere mahkUm olan unlulerden acılmış Sokrattan, Galileden, Brunodan, lauserden dem vurulmuş Bu bilim ve duşunce adamlarının haksız yere yargılanıp ceza almalarından bahsedilmiş
Ozel olarak konu Sokratın duşuncesi fikirleri yargılanması ve savunmasında yoğunlaşmış Kimi sokratın bir anısından dem vuruyor kimi bir duşuncesinden kimi ise savunmasının harika olduğundan bahsediyormuş
Bizim hic okumayan avukat sokratla ilgili bir şey diyememiş ama icinde de ukde kalmış Sohbet bitmiş tam ayaklandıkları sıra, konuşmayan avukat sesini yukselterek,
Arkadaşlığı da iyiydi ha, demiş

İYİ BİR AVUKAT TUTSAYDIM

Yoksul bir babanın oğlu şoforluk yaparken olumlu bir kazaya neden olmuş Olayda tam kusurlu Şoforun babası avukata başvurarak hukuki yardım istiyor Arkadaşım adamın yoksulluğuna bakarak hicbir ucret talep etmeksizin davayı takip ediyor Ancak Butun deliller aleyhte Yapılacak bir şey yok Şoforun mahkUmiyetine karar veriliyor Şoforun babası buroya gelerek yakınıyor
—Yoksulluğun gozu kor olsun Paramız olsa da iyi bir avukat tutsaydık bunlar başımıza gelmezdi

YALANI DOLANI AVUKAT BİLİR

Yaşlı ve dindar gorunuşlu biri gelerek, oğlunu Almanyaya gondermek istediğini, ancak eşinden boşanarak Alman bir hanımla evlendiği takdirde bunun mumkun olacağını oğrendiğini soylemiş
Avukat, “Once oğlunun eşinden boşanması gerek Bunun icin gecinemediklerini bildirecek iki şahit bul Boşanma davasını acalım demiş
Yaşlı adam kızarak soylenmiş “Yalanı dolanı avukat bilir Ben nerden bulacağım oyle yalancı şahidi Beni bu işe karıştırma sen bul

ADLİYENİN YOLUNU BİLMEZDİN

Avukatın biri Konyada bir icra takibine gitmiş Sabah erken saatlerinde otel cıkıp, adliyenin yolunu tutmuş Ancak adliyenin nerde olduğunu bilmiyor Yol ustunde bir oto tamircisinden sormuş Adam ilgilenip, adliyeyi tarif etmiş
Avukat adliyeden icra memurlarıyla birlikte hacze gittiğinde karşısına yol tarif eden oto tamircisi cıkmasın mı? Bir iki işlemden sonra oto tamircisi kızmış, “ Yuru git be kardeşim Sen adliyenin yolunu bilmezken biz oğrettik Şimdi sende geldin sabah sabah başımıza ekşidin

Üst Alt