Son Konu

Aytaç'ı mübarek günde şehit ettiler

bilgiliadam

Yeni Üye
Tepkime
42
Credits
-46,831
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Aytaç'ı kutsal günde şehit ettiler VATAN ŞEHİTLERİ Binlerce şehidin binlerce gazinin ve 15 yıldır dertli Türkiye'nin öyküsü II Osman SERTOĞLU Hainler, Aytaç Ermiş'e Ramazan Bayramı'nda nöbet tutarken kurşun sıktı Ailesi, bayram telefonunu beklerken, acı haberi aldı Aytaç Ermiş az önce 20 yaşında, gencecik bir fidan Vatan ve halk müziği sevgisiyle büyüdü hep Askere çağrıldığında mutluluktan havaya uçuyordu Artık vatan borcunu ödeme sırası kendisine gelmişti Ve bu borcunu da kanının son damlasına kadar ödemeye hazırdı Deneyimsiz birliğinden daha sonra kuralar çekildi Aytaç Ermiş, Jandarma Komando Er olarak Şırnak'a göreve gitti Gururla uğurlandı Aytaç Ve yine gururla geri döndü O, bundan böyle şehitti BAYRAM'DA KIYDILAR AYTACIMA Emine Ermiş, Türkiye'deki binlerce şehit annesinden biri Hani derler ya, Alev düştüğü yeri yakar Ne kadar doğru bir laf Binlerce şehide ve gaziye karşın APO'yu ipten kurtaranlar, Emine hanımın ana yüreğindeki acıyı biraz hissedebilseydi, olur ya imza atarken yüzleri kızarır elleri titrerdi Ağlamaktan gözleri kan toplamış Emine bayan karşımda duruyor, içim burkuluyor, konuşmaya çalışıyorum Ve titrek bir sesle soruyorum Ne vakit ve nerede şehit oldu Emine bayan önce duraksıyor, görünürde konuşacak halde yok Sonra derin bir nefes alıyor ve başlıyor anlatmaya Bayramın üçüncü günüydü, içimde tarifsiz bir bıkkınlık vardı Oğlumdan üç gün boyunca bayram telefonunu bekledim Bayramın üçüncü günüydü 22 Şubat 1996 Oğlum 46 nöbetini alıyor ve saat altıya 10 kala, Aytaç'ım nöbet başında şehit oluyor Ertesi gün sabahtan kapımızın önüne askerler geldi ve oğlunuz şehit oldu dediler Haberi bayram günü aldık Dünyamız karardı Evde herkes fenalık geçirdi Bana oğlumun; Anne nasılsın, bayramın kutsal olsun demesini isterdim Herkes gezmeye eğlenmeye gitti bayramda biz ağladık Bundan Böyle bayramımız yok, o günden sonradan her bayram acımız katlanıyor, içimiz kan ağlıyorODASINI HERGÜN TEMİZLİYORUM Emine hanımla birlikte ağlıyorum Sormuyorum hiç birşey O içini çeyrek anlatmaya devam ediyor: Oğlumun odasını hergün, benzeri hiç ölmemiş gibi temizliyorum Oğlumla konuşuyorum Ben ve babası oğlumun odasına girip, oğlumuzla dertleşiyoruz Biz, neredeyse normalmiş gibi davranıyoruz Cümbür Cemaat televizyon izlerken, ben oğlumun yüzünü, fotoğrafını okşuyorum Gece kalkıp fotoğrafına bakıyorum Sanki üzeri gevşemiş örteyim diye fakat dönüp baktığımda, oğlumun fotoğrafıyla karşılaşıyorum Bu üzüntü yedi bitirdi beni Akşam yatarken oğluma iyi geceler oğlum, yerinde dar ve huzurlu uyu diyorum NİŞANLISI DA ÖLDÜ HEMEN HEMEN Her genç gibi Jandarma Komando Aytaç Ermiş'in de geleceğe dönük hayalleri vardı Evlenip yuva düzenlemek, sevdiği kızla bir ömür vermek Lakin baht olmadı Aytaç'a Oğlumun sevip nişanlandığı bir kız vardı Aytaç'ıma bir bilmek armağan etmişti Oğlum o çakmağı yanından hiç ayırmazdı Öldüğünde üzerinden çıktı Oğlumun şehit olmasını nişanlısı, uzun bir zaman kabul edemedi Bana telefon edip; Anneciğim Aytaç'la görüşebilir miyim derdi Defalarca böyle telefonla aradı Oğlum şehit olacağını hissetmiştidiyen anne Emine bayan o anı bakın nasıl anlatıyor: Aytaç'ım askere gittiğinde benim l yaşında kızım vardı Kardeşi, abisinin boynunda olan künyesini aldı ve bende kalsın dedi Oğlum; Ben şehit olduğumda, bu künyeyi zaten sana getirecekler dedi Ben o vakit oğlumun boynuna sarıldım Böyle hitabe ve yakıştırma dedim Oğlum; Anne şehit elde etmek hoş bir duygudur Herkesin eline düşmez, ben vatanım ve milletim için şehit olursam ne mutlu bana, seni şehit anası yapacağım dediVE AYTACIN SON SÖZLERİ Anne Emine Ermiş, oğluyla yaptığı son konuşmayı anlatırken, o hatıra benzeri bir daha yaşıyor: Telefon açtı Anneciğim, nasılsın iyi misin dedi Birazcık konuştuk Telefonu kapatmadan oğluma, vatana ve millete bahtı açık bir evlat ol, ben seni bunun için yetiştirdim dedi Ve oğlumun bana son sözleri; Anne, gözün arkada kalmasın, görevimi yapıp geleceğim oldu Jandarma Komando Er Aytaç Ermiş görevini yaptı, ayrıca de fazlasıyla O'nun adı bundan böyle milletin gönül defterine kazındı Keza de şehit kanıyla id  

Üst Alt