M morfeus Yeni Üye Katılım 12 Kas 2021 Mesajlar 378,918 Tepkime 0 Puanları 36 Yaş 46 Konum Rusya Credits 0 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 13 Ara 2023 #1 Az Materyalli Sıvı Yağlı Kıyır Kıyır Kurabiye Tanımı İçin Gereçler 1 su bardağı sıvı yağ Yarım su bardağı su 1 tane yumurta ( akı içine sarısı üzerine) 1 çimdiz şeker 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi 1,5 tatlı kaşığı tuz 1 paket kabartma tozu Aldığı kadar un (çok sert olmasın çokta cıvık olmasın) Az Gereçli Sıvı Yağlı Kıyır Kıyır Kurabiye Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Tüm materyaller sırasıyla uygun bir kaba ekleyelim. Akabinde birinci olarak kaşıkla sonrasında elle yoğurarak kulak göğsü kıvamında çok sert olmayacak formda hamur elde edelim . Akabinde dilediğiniz üzere form verebilirsiniz (ben simit formu verdim) . Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirip üzerine yumurta sarısı sürüp 200derece fırında üzeri kızarana kadar denetimli bir formda pişirelim. Çaylarınızın yanında mükemmel ve kıyır kıyır hazır kurabiyeler denmenizi tavsiye ederim afiyet olsun
Az Materyalli Sıvı Yağlı Kıyır Kıyır Kurabiye Tanımı İçin Gereçler 1 su bardağı sıvı yağ Yarım su bardağı su 1 tane yumurta ( akı içine sarısı üzerine) 1 çimdiz şeker 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi 1,5 tatlı kaşığı tuz 1 paket kabartma tozu Aldığı kadar un (çok sert olmasın çokta cıvık olmasın) Az Gereçli Sıvı Yağlı Kıyır Kıyır Kurabiye Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Tüm materyaller sırasıyla uygun bir kaba ekleyelim. Akabinde birinci olarak kaşıkla sonrasında elle yoğurarak kulak göğsü kıvamında çok sert olmayacak formda hamur elde edelim . Akabinde dilediğiniz üzere form verebilirsiniz (ben simit formu verdim) . Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirip üzerine yumurta sarısı sürüp 200derece fırında üzeri kızarana kadar denetimli bir formda pişirelim. Çaylarınızın yanında mükemmel ve kıyır kıyır hazır kurabiyeler denmenizi tavsiye ederim afiyet olsun