Son Konu

Az şekerli şeker bayramı

makaleci

Yeni Üye
Katılım
14 Ocak 2020
Mesajlar
351,088
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
36
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Bir aylık ramazan ayını geçmişte bırakıyoruz. Bununla birlikte günlük beslenme sistemimiz tekrar değişiyor. Ramazan ayı boyunca oruç tutanlarda metabolizma suratı düştü,günlük öğün sayısı azaldı,vücut organları dinlendi,vücut otomatik olarak kendini açlığa susuzluğa ayarladı ve vücut sahura,iftara adepte oldu. Artık vücudumuz tekrardan yeni bir beslenme sistemi ile karşı zıdda kalacak ve tekrar kendini ona nazaran ayarlayacak ancak bunu gelgelelim devranla yapabilecek,bu mealde vücudumuza yardımcı olup bayramın birinci günlerinde ölçüsüz yükleme yapıp,sağlımızdan olmayalım.

PEKALA NE YAPALIM?

-Mutlaka hafif bir kahvaltı ile güne başlayın

-Birden teğe ölçüsüz yemek yemek,sunulan bayram şekerlerini,baklava ve gayrı tatlı tiplerini tüketme gereksinimi hissetmek ve tüketimde çoka gitmek sindirim sisteminizde çeşitli rahatsızlıklara yol açar. Bunu göz önünde bulundurarak hareket edin.

-Artık ramazan bitti,önüme ne gelse yiyeyim tasavvurundan uzak durun

-Nasılsa bayram ayda yılda bir defa oluyor deyip,düzenli ve istikrarlı beslenmeyi geçicide olsa devre dışı bırakmayın

-Ramazan bayramında sunulan hamur tatlılarını denetimli tüketin,evinize gelen misafirleri sunulan ikramları yeme konusunda zorlamayın,sizde misafir olduğunuz tarafta sunulan ikramları yeme konusunda ısrarlara yenilmeyin.

- Bayram dolaysıyla beslenme sisteminizi 2. planda tutmayın,tam tersine ramazan bitişi,ikramın bolca olduğu bir devir dilimi olduğu için beslenmenize her zamankinden daha çok itina gösterin.

-Diyabet marazı,kalp-damar marazı,kronik illeti vb metabolik marazı olan hastalar bayramda da besin tüketimlerine dikkat etmeli ve çoka kaçmamalılar.

- Az ve sık beslenin.(2.5-3 saat ara ile)

- Su tüketiminize her vakit olduğu üzere dikkat edin.( gün de en az 2 litre su)

-Bayramda da gereğince zerzevat ve meyve tüketin.( en az 3 porsiyon zerzevat,2 porsiyon meyve)

-Çocuklarınızı bayramda haddinden fazla çikolata tüketmemeleri konusunda uyarın.

-Kilo vermek isteyenler,ramazanda düşen metabolizma suratını fırsat bilerek bunu değerlendirmeliler ve ramazanın birinci gününden itibaren metabolizma suratını yükseltmemeye dikkat etmeliler.

- Bayramda günde 3-5 çikolatadan ziyade yemeyin,o gün çaylarınızı şekersiz için,tatlı yiyecekseniz de çikolatayı öbür devrana erteleyin.

ŞEKER ÜZERE BAYRAM GEÇİRMENİZ DİLEĞİYLE..

 
Üst Alt