K klimaci Yeni Üye Katılım 9 Ocak 2022 Mesajlar 151,968 Tepkime 0 Puanları 36 Yaş 45 Credits 0 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 23 Kas 2023 #1 Babamın Bahçesinden Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler Bal kabağı Her dilim için yarım su bardağından biraz fazla toz şeker Yarım limon 1 çay kaşığı tuzsuz tereyağı Süslemek için; Tahin ve ceviz Babamın Bahçesinden Kabak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Balkabağını soyup temizledikten sonra ben iyice yıkıyorum. Büyük dilimleri küçük küçük doğrayıp büyük tencereye alıyoruz. Her büyük dilim için yarım su bardağından biraz fazla toz şeker dökerek 5-6 saat sulanmasını bekliyoruz. Sonra ocağın altını yakıp köpürmeye başlayınca 1 çay kaşığı tereyağı ekliyorum köpürme ve taşma olmuyor. Yarım limon suyu ekliyoruz. Yaklaşık 1 saat kadar yumuşayana kadar pişiriyoruz. İsterseniz ardından bi 15 dakika fırın tepsisine döküp fırında pişirebilirsiniz hafif kızarıyor. Piştikten sonra soğuyunca üzerini tahin ve cevizle süslüyoruz Kalan kabakları poşetleyip buzluğa atabilirsiniz daha sonra kullanabilirsiniz. Babamın Bahçesinden Kabak Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Babamın Bahçesinden Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler Bal kabağı Her dilim için yarım su bardağından biraz fazla toz şeker Yarım limon 1 çay kaşığı tuzsuz tereyağı Süslemek için; Tahin ve ceviz Babamın Bahçesinden Kabak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Balkabağını soyup temizledikten sonra ben iyice yıkıyorum. Büyük dilimleri küçük küçük doğrayıp büyük tencereye alıyoruz. Her büyük dilim için yarım su bardağından biraz fazla toz şeker dökerek 5-6 saat sulanmasını bekliyoruz. Sonra ocağın altını yakıp köpürmeye başlayınca 1 çay kaşığı tereyağı ekliyorum köpürme ve taşma olmuyor. Yarım limon suyu ekliyoruz. Yaklaşık 1 saat kadar yumuşayana kadar pişiriyoruz. İsterseniz ardından bi 15 dakika fırın tepsisine döküp fırında pişirebilirsiniz hafif kızarıyor. Piştikten sonra soğuyunca üzerini tahin ve cevizle süslüyoruz Kalan kabakları poşetleyip buzluğa atabilirsiniz daha sonra kullanabilirsiniz. Babamın Bahçesinden Kabak Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı