iltasyazilim
Yeni Üye
Baklava Yufkasından Çıtır Tahinli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı tahin
*12 adet baklavalık yufka
*2 yemek kaşığı tereyağı
*Yarım çay bardağı çiçek yağı
*Toz şeker
*İsteğe göre pekmez
*İsteğe göre ceviz (rondolanmış)
*Pudra şekeri
Baklava Yufkasından Çıtır Tahinli Kurabiye Tarifi Yapılışı
1
*10 dakikada hazırlanan baklavalık yufkayla çok kolay ama bir o kadar lezzetli tatlımızı hazırlayalım
*Öncelikle 12 adet baklavalık yufkayla 4 adet rulo çıkıyor
*Her bir rulo 3 er kat olacak siz isterseniz malzemeyi arttırarak daha çok yapabilirsiniz
*İlk önce terayağını eritip, içine çiçek yağımızı da koyup, bir karışım hazırlıyoruz
*İlk yufkanın katını açıp fırçayla yağımızı sürüyoruz
*Üzerine diğer katı koyuyoruz
*Şimdiki kata tahinimizi gezdiriyoruz ve üzerine toz şeker serpiyoruz
*Daha sonra en üst katı serip yağımızı tekrar sürüyoruz ve tahinimizden çok az daha gezdiriyoruz
*En son aşamada çok sıkı olmayacak şekilde rulo yapıyoruz ve yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize diziyoruz
*Ben 2 rulosunu tahinli 2 rulosunu tahin pekmez ve cevizli yaptım isteğinize göre malzemeleri karıştırabilirsiniz
*Yalnız pekmez koyduğumuz rulolara şeker dökmüyoruz çok şekerli oluyor o zaman
*Ruloları hafif yan olacak şekilde kesiyoruz
*180 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişiriyoruz
*Sadece tahinli olanların Üzerine pudra şekeri serpiyoruz Diğerleri sade daha güzel oluyor ??*Afiyet bal şeker olsun
*1 su bardağı tahin
*12 adet baklavalık yufka
*2 yemek kaşığı tereyağı
*Yarım çay bardağı çiçek yağı
*Toz şeker
*İsteğe göre pekmez
*İsteğe göre ceviz (rondolanmış)
*Pudra şekeri
Baklava Yufkasından Çıtır Tahinli Kurabiye Tarifi Yapılışı
1
*10 dakikada hazırlanan baklavalık yufkayla çok kolay ama bir o kadar lezzetli tatlımızı hazırlayalım
*Öncelikle 12 adet baklavalık yufkayla 4 adet rulo çıkıyor
*Her bir rulo 3 er kat olacak siz isterseniz malzemeyi arttırarak daha çok yapabilirsiniz
*İlk önce terayağını eritip, içine çiçek yağımızı da koyup, bir karışım hazırlıyoruz
*İlk yufkanın katını açıp fırçayla yağımızı sürüyoruz
*Üzerine diğer katı koyuyoruz
*Şimdiki kata tahinimizi gezdiriyoruz ve üzerine toz şeker serpiyoruz
*Daha sonra en üst katı serip yağımızı tekrar sürüyoruz ve tahinimizden çok az daha gezdiriyoruz
*En son aşamada çok sıkı olmayacak şekilde rulo yapıyoruz ve yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize diziyoruz
*Ben 2 rulosunu tahinli 2 rulosunu tahin pekmez ve cevizli yaptım isteğinize göre malzemeleri karıştırabilirsiniz
*Yalnız pekmez koyduğumuz rulolara şeker dökmüyoruz çok şekerli oluyor o zaman
*Ruloları hafif yan olacak şekilde kesiyoruz
*180 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişiriyoruz
*Sadece tahinli olanların Üzerine pudra şekeri serpiyoruz Diğerleri sade daha güzel oluyor ??*Afiyet bal şeker olsun