Son Konu

Balparmak Tatlısı

iltasyazilim

Yeni Üye
Tepkime
1
Credits
-2
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Balparmak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;

*Yarım paket oda sıcaklığında margarin (125 gr)
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*Yarım çay bardağı şeker
*1 yumurta
*1 çay bardağı yoğurt
*1 çay bardağı irmik
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*1 portakal rendesi
*Aldığı kadar un

İçi için;

*Yarım su bardağı iri çekim ceviz
*1 çay kaşığı tarçın

Şerbeti İçin;

*2 5 su bardağı şeker
*3 su bardağı soğuk su
*23 damla limon

Bulamak için:

*1 su bardağı irmik

Üzeri için:

*Hindistan cevizi tozu
*Antep fıstığı tozu

Balparmak Tatlısı Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar Çok beğenilen irmik mantolu parmak tatlısı tarifimde biraz değişiklik yaparak yeni ölçüleri ve karamelize şerbeti ile tekrar sizinle paylaşmak istedim ??

1
*Öncelikle şerbeti hazırlıyoruz
*Tencereye şekeri alıyoruz kısık ateşte ara sıra karıştırarak şekerin erimesini sağlıyoruz
*Suyu ekleyerek kaynamaya bırakıyoruz
*Kaynayınca 23 damla limon ekleyerek 10 dakika daha kaynatıp ocağı kapatıyoruz
*Yoğurma kabına un hariç tüm malzemeyi ekliyoruz Unu azar azar ekleyerek yumuşak hamur elde ediyoruz
*Hamur iyice yoğrulunca ceviz büyüklüğünde bezeler oluşturuyoruz Çok büyük yapmayın şerbet tam çekmez ve çatlamalar olur
*İç harç için dövülmüş ceviz ile tarçını karıştırın
*Bezeleri içli köfte gibi ortalarını oyun ve azar azar iç harçtan koyun (çok koymayın kapaması zor olur) Ağızlarını kapatın ve köfte şekli verin
*Bir kabın içine 1 su bardağı irmiği koyun ve şekillendirdiğiniz hamurların tamamını kaplayacak şekilde bulayıp yağlanmış tepsiye çok sık olmamak şartıyla dizin (Kabartma tozundan dolayı kabaracak)
*Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında tatlının altı pembeleşinceye kadar pişirin Ben bu görüntüyü 30 dk da elde ettim fırından fırına da değişebilir
*Tatlı ve şerbet ılık olacak şekilde şerbeti kepçe yardımı ile tatlının üzerlerine dökerek 1 gece bekletin Ara ara şerbeti kaşık ile tatlıların üzerine gezdirebilirsiniz
*Üzerine dövülmüş hindistan cevizi tozu ve antep fıstığı tozu serperek servis yapabilirsiniz

Afiyet olsun ?

Üst Alt