Son Konu

Bamya tohumunun faydaları ve zararları nelerdir?

urgot01

Yeni Üye
Katılım
24 Eki 2020
Mesajlar
15,240
Tepkime
1
Puanları
38
Yaş
36
Konum
Rusya
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Bamya tohumu, özellikle alternatif tıbbın ve sağlıklı yaşam meraklılarının ilgisiyle oldukça popüler hale geldi. Bamya tohumlarıyla henüz tanışmadıysanız acele edin! En az sebze kadar faydalı olan bamya tohumunun 10 büyük faydasını açıklıyoruz.

Bamya tohumunun faydaları
  • Vücuda enerji verir ve geç yorgunluk sağlar. Gün içerisinde çok çabuk yorulursanız bamya tohumundan yardım alabilirsiniz.
  • Kan şekerini düşürür ve vücudun kan şekeri oranını düzenler.
  • Bamya tohumu yüksek lif içeriğine sahiptir. Bu özelliği ile uzun süre tok kalmanıza yardımcı olur.
  • Mideyi korur ve kabızlığı tedavi eder.
  • Bamya tohumları gözler için çok faydalıdır, özellikle kataraktı önlemeye yardımcı olur.
  • Bamya tohumu ayrıca eklem ağrısı, dizde sıvı kaybı, menisküs ve kireçlenme gibi sorunlara iyi gelir.

  • Araştırmalar, bamya tohumlarının kolon kanseri riskini azaltabileceğini ortaya koyuyor.

  • Bamya tohumları da bronşit için harika bir çare. Bamya tohumunu bronşit tedavisinde kahve şeklinde kullanabilirsiniz. Bamya tohumları kahve çekirdekleri gibi kavrulur ve öğütülür. Bu pudra şekersiz kahve, sanki demlenmiş gibi yapılır ve içilir.
  • Bamya tohumunun etkisi, göğüs sertliği ve boğazının altında sürekli rahatsızlık yaşayan kişiler için harikadır. Bamya tohumları ezilip su ile karıştırılmalıdır. Ortaya çıkan bitkisel ilaç karışımının bu sorunların çözümünde insanlar üzerinde çok hızlı bir etkiye sahip olduğunu söyleyebiliriz.
  • Son olarak bamya tohumu zengin potasyum, B, C ve K vitaminleri, kalsiyum, demir ve folik asit içeriği ile vücudun bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • Vitamin ve mineral içeriği yüksektir.
  • Enfeksiyonlara karşı koruyucu etki sağlar.
  • Kansere karşı korur.
  • Sindirim sistemini düzenler.
  • Bilişsel işlevleri geliştirir.
  • Kilo vermeye yardımcı olur.


Bamya tohumu nasıl kullanılır?

Bamya tohumlarını haşlayabilirsiniz. Kaynatma işleminin yanı sıra her türlü et ve sebze yahnisine bamya tohumu ekleyebilir, daha fazla memnuniyet elde edebilirsiniz.

Diyabeti önler

Bamya tohumu, içerdiği quercetin, kateşin, epikateşin, rutin ve prosiyanidin gibi antioksidanları sayesinde, halk arasında şeker olarak bilinen şeker hastalığının önlenmesinde etkili bir sebze türü olarak karşımıza çıkıyor.

Kolon kanserini önler

Yemeklerinize bamya tohumu ekleyerek vücutta pek çok sağlık sorununa neden olan kolon kanserini önlemeniz mümkündür. Bunun için sebze olarak özellikle yaz aylarında bamya veya bamya tohumlarını tercih edebilirsiniz.

İçeriğindeki kolajen sayesinde cildi canlandırır.

Cildin elastikiyetini kaybetmesi ve cildin kuruluğu gibi kolajen yapısını etkileyen durumlarda bulunan çinko, cildin kolajen üretimini hızlandırır ve düzenler.



Bamya tohumu nasıl kullanılır?

Bamya tohumlarını tıpkı kahve çekirdeklerini çıkardığınız gibi temiz bir değirmenden çekerek toz haline getirebilir, fransız presine koyup sıcak suyla kahve demliyormuş gibi demleyebilirsiniz.

Dilerseniz akşam 9-10 adet bamya tohumunu bir bardak oda sıcaklığında suya atıp sabaha kadar bu şekilde saklayabilir, sabah uyandığınızda bu suyu içebilirsiniz. Suyu içtikten sonra 9-10 bamya tohumunu da yutabilirsiniz.

Bamya tohumu nasıl elde edilir?

Bamya meyvesini oluştururken üstte yeni çiçekler açar. Üzerine bamya toplanmazsa bitkide kurur ve içindeki tohumlarda olgunlaşır. Tohumlanacak bamya bitkinin üzerinde iyice olgunlaşması için bırakılır. Olgun bamyayı kırmakla anlaşılabilir. İyi olgunlaşan ve çatlamaya hazır olan bamya bir tepside toplanır. Bamyanın içindeki tohumlar döküldükten sonra dökülen tohumlar alınarak depolanır.

Bamya tohumları zayıflatır mı?

Bol miktarda lif içeren bamya tohumları uzun süre tok tuttuğu için kilo vermek isteyenlerin de gözdesi.

Bamya tohumunun zararları
Bamya genel olarak her yaş için sağlıklı bir besindir ve tüketimi sağlık açısından risk oluşturmaz. Sadece aşırı tüketime bağlı olarak bazı yan etkiler olabilir, bu nedenle bamya tohumu tüketiminde miktarına dikkat edilmelidir.

Hamileliğin ve hamileliğin olumsuz etkileri konusunda yeterli bilgi bulunmamaktadır. Doktorunuza danışmanız ve tüketim miktarı hakkında bilgi almanız gerekmektedir.


Ayrıca bamya tohumunu doğrudan yutarak tüketecekseniz boğazınıza girme gibi risklere karşı dikkatli olmanız, günlük kullanımda asla, asla abartmamanız gerektiğini unutmamak çok önemlidir. belirtilen miktarlar.

 
Üst Alt