Son Konu

Bankalar hukuk tanımıyor

bilgiliadam

Yeni Üye
Tepkime
42
Credits
-46,831
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Bankalar hukuk tanımıyor Konya'da bir birey, tüketiciden alınan takvim kart aidatı bedelinin iadesini hukuki yönden kazandıktan bir vakit sonra aynı banka yeniden kredi kartı aidatı aldı Metin Erkul, takriben 8 ay önce kendisi ve eşine bir banka şubesinden aldığı kredi kartına takvim ücret olarak 75 YTL borç geldiğini, bunun üstüne Konya Karatay Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanlığına başvurduğunu söyledi Heyetin dilekçeyi inceledikten sonradan kendisini haklı bulduğunu ve paranın iadesine karar verdiğini, fakat bu kez bankanın Konya Tüketiciler Mahkemesine itiraz dilekçesi verdiğini belirten Erkul, “ Mahkeme 1 Martta bankanın Konya Tüketiciler Mahkemesine açtığı davayı reddetti Hukuki yönden haklı sayıldım dedi Ağustos ayında tekrar aynı bankanın kendisinden 75 YTL kredi kartı yıllık aidatı başlığı aşağıda para istediğini ve ödemek zorunda bırakıldığını ifade eden Erkul, şunları kaydetti: “Bankaya internet yoluyla itiraz ettim Oysa banka bana 'Bankaların talep ettikleri vergi ve komisyonlar hukuki düzenlemelere tarafından alınmaktadır Bu doğrultuda kart ücreti itirazınız olumlu değerlendirilmemiştir şeklinde karşılık verdi Ben de eylül ayında yeniden Alıcı Sorunları Hakem Heyeti'ne başvurdum Her Yerde kazanmam halinde bu sefer tazminat davası açacağım Çünkü benim zamanım gasp ediliyor Alınan para çok olmayabilir Fakat benim gibi mağdur olan fazla insan var Hakkımı arayacağım Bankanın resmi olarak kanunu tanımadığını savunan Erkul, “Düşünün aynı şartlarda benzer kişiden bu para isteniyor Bu konuda önemli önlemler alınmalıdır diye konuştu Tüketiciler Birliği yetkilileri ise yargının kararının bir defalık geçerli olduğunu, aynı adalet ihlale uğramışsa bitmiş hukuki uğraş verilmesi gerektiğini söyledi Uygulamanın hatalı olduğunu, bunu aralıksız dile getirmeye çalıştıklarını gösteren yetkililer, “Metin Erkul gibi Türkiye'de çok insan var Mağdur sayısı her gün artıyor Buna önlem alınması gerekir dediler kaynak  

Üst Alt