Kripto analisti ve trader’ı Ben Armstrong, Bitcoin boğa döngüsünün sona ereceğine inandığı tarihi açıklıyor. Ayrıca analist, BTC yatırımcılarını devasa çöküş nedeniyle uyarıyor.
Ben Armstrong: Bitcoin’in henüz mega boğa koşusu bitmedi
Sektörde “BitBoy Crypto” olarak da bilinen Ben Armstrong, Bitcoin‘in henüz mega boğa koşusunun bitmediğini ve BTC sahiplerinin finaline hazırlıklı olması gerektiğini belirtiyor. Çünkü analist, kral kripto paranın düştüğünde hızlı bir şekilde düşeceğini söylüyor. Ben Armstrong konuya yönelik açıklamalarına şunları ekliyor:
2018’de sayısız insanın başına geldi… Portföyümün büyüdüğünü ancak tamamen yok edildiğini izledim. Neden? Çünkü o zamanlar piyasa psikolojisini anlamıyordum. En heyecanlı noktanızın tam o anda çöktüğünü anlamadım. En çok satmak istemediğiniz o anda, o zaman dışarı çıkmak akıllıca bir hareket olur.
Ben Armstrong: Eylül ayının sonuna doğru iki haftalık bir dönem…
Yüksek profilli analist Ben Armstrong, Bitcoin’in bu döngüyü tam olarak ne zaman tamamlayacağını bilmenin imkansız olduğunu kabul ediyor. Ancak Ben Armstrong, bunun iki haftalık bir süre içinde olacağına inandığını ortaya koyuyor. Ben Armstrong konuya yönelik açıklamalarına şunları ekliyor:
Kripto döngüsündeki en parabolik ralli geçen ayın sonunda geldi. Ama olay şu, ne zaman biteceğini biliyorum. Bitcoin boğa koşusunun tam olarak ne zaman biteceğini biliyorum. Evet, kabul ediyorum bunu tam olarak bilmeliyiz. Bir veya iki hafta önce veya sonra bitebilir. Ancak Eylül ayının sonuna doğru iki haftalık bir dönem, tam olarak çıkmanız gereken zamandır.
Ben Armstrong: Bitcoin yatırımcıları 28 Eylül tarihine dikkat edin!
Ben Armstrong, tahminini TradingView üzerinden veri üreten bir grup olan TradingShot tarafından oluşturulan bir grafik olan Golden Bull Cycle Ratio’dan aldığını söylüyor. Grafik, gelecekteki boğa döngülerinin ne kadar süreceğini tahmin etmek için geçmişin Bitcoin boğa döngülerine dayanıyor. Ben Armstrong konuya yönelik açıklamalarına şunları ekliyor:
Gördüğünüz gibi, önceki iki döngüde, boğa koşusunun iki farklı bölümü arasındaki haftalık şamdanlarda tam olarak %51-49 oranında bir oran vardı. Boğa koşusunun %51’i, pazarın dibinden üretilen her 210.000 blokta gerçekleşen Bitcoin halving’e kadar sürer. Boğa koşusunun %49’u, halving tarihinden piyasanın en tepesine kadar sürer. Bu tarihler üzerinde çalıştığınızda, 2020 halving günü olan 11 Mayıs’tan 504 gün sonra… Bu size 28 Eylül tarihini verir.
Ben Armstrong, bu döngünün 2017’ye ürkütücü bir şekilde benzediğine dikkat çekiyor
Elbette tarihin tekerrür edeceğine dair bir garanti olmasa da Ben Armstrong bu döngünün 2017’ye ürkütücü bir şekilde benzediğine dikkat çekiyor. Bu da Bitcoin’in gerçek parabolik rallisinin henüz başlamadığı anlamına geliyor. Ben Armstrong konuya yönelik açıklamalarına şunları ekliyor:
Ama şu anki boğa koşusunu sonuncusu ile üst üste bindirdiğinizde, onu neredeyse tat için eşleştiriyoruz… Henüz parabolik hale gelmedik, bu yüzden normalden farklı bir şeyin olacağına inanmak için hiçbir neden yok.