Son Konu

Bayat Ekmekten Lavaş Yapımı

iltasyazilim

Yeni Üye
Tepkime
1
Credits
-2
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Bayat Ekmekten Lavaş Yapımı Tarifi İçin Malzemeler

*1 adet bayat ekmek
*2 su bardağı ılık su
*Tuz ( Ben 1 tatlı kaşığı silme tuz kullandım )
*Aldığı kadar un ( 200 ml ‘ lik bardakla yaklaşık 22 5 bardak un kullandım )

*
Bayat Ekmekten Lavaş Yapımı Tarifi Yapılışı Yine bayat ekmeklerinizi değerlendirebileceğiniz, güzel bir tarifle daha sizlerleyim Daha öncede bayat ekmeklerinizi degerlendirebileceğiniz tarifler paylaşmıştım Bundan sonrada paylaşmaya devam edeceğim Özellikle ramazan ayında bayat ekmek ve pide daha çok oluyor hepimizin evinde InşAllah vereceğim tarifler , bayat ekmeklerinizi değerlendirme konusunda yardımı olur Bayat ekmeklerle neler yapacağımıza sizlerde şaşıracaksınız Dilerseniz daha fazla uzatmadan hemen başlayalım…
Bayat ekmeğimizi ufalamakla işe başlayalım Bunun için ekmeklerimizi küçük küçük doğrayıp rondomuza koyup iyice un ufak olana kadar parçalayalım Ardından yoğurma kabımıza alıp suyu ve tuzunu ekleyip elimizle karıştıralım Azar azar ununu ekleyerek ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuralım Yoğurma işlemi bittikten sonra yaklaşık 1 saat hamurumuzu dinlendirip mayalanmasını sağlayalım Diyeceksiniz ki içinde maya yok nasıl mayalansın? Ekmeğin kendi içinde olan maya sayesinde Tabi mayalı hamurlar gibi fos fos kabaran bir hamur olmayacak bunu beklemeyin Fakat yinede hafif kabarmış ve yumuşamış olacak Mayalanan hamurunuzdan ufak bezeler koparıp, bolca unladığınız tezgahınızıın üzerinde yuvarlak şekilde açın ve teflon tavanızda önlü arkalı pişirin Pişirdiğiniz lavaşları tereyağıyla hafif yağlayın Tüm hamurlarınız bitene kadar ayni işlemi tekrarlayın Pişen lavaşlarınızı hemen tüketmeyecekseniz, havlu kağıda sarıp buzdolabı poşetine koyun Kurumasınlar Lavaşlarınız hazır istediğiniz şekilde tüketin Deneyeceklere şimdiden AFİYET OLSUN))
*
NOT : : : Bayat ekmekten güzel bir lavaş elde etmek istiyorsanız *Dikkat etmeniz gereken birkaç husus var Lavaşlarınızı açarken iyice unlamanız gerekiyor *çünkü normal lavaş hamuru gibi çok esnek bir hamur olmuyor İçinde ki ekmek tanecikleri nedeniyle Bunun için hamurunuzu açarken güzelce unlayın ki tezgahtan kaldırıp tavaya koyarken sorun yaşamayın Ayrıca her lavaş ekmeklerini pişirdikten sonra havlu kağıt yardımıyla tavanın dibinde biriken unu silip atın Çünkü hem tadı hemde görüntüsü hoş olmaz…

Üst Alt