Son Konu

Bayramlik Kaban

bilgiliadam

Yeni Üye
Tepkime
42
Credits
-46,831
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Bayramlik Kaban Yaşlı adam, bir adam konfeksiyon mağazasına ait vitrine uzun uzun baktıktan sonra, ilerideki yeşillikte oynayan çocukların en zayıfına dönerek: Küçüüük! diye seslendi Bana birazcık asistan olur musun? Çocuk, hafta sonlarında yaptıkları mermer oyununu ilk defa kazanmış olmasına rağmen arkadaşlarını bırakıp geldi 78 yaşlarındaydı ve üzerindeki elbiseler, tek kelimeyledökülüyordu Yaşlı adam, çocuğun saçlarını okşadıktan sonra : Vitrindeki elbiseyi giymeni istemiştim, dedi Bakalım üzerine uyacak mı? Çocuk, bu teklifi ilk önce şaka sandı Ama adam son derece ciddiydiOnunla birlikte mağazaya girerken, ilk kez rüyâda olup olmadığını, sonradan da şimdiye değin yeni bir elbise giyip giymediğini düşündü Genellikle ailedeki büyük çocuğa alınan ya da komşular tarafından bahşedilen giyecekler, elbiselerin ona gizli gelmesiyle birlikte ortanca kardeşe kalır, birkaç sene daha sonra da dizleri aşınmış veya delinmiş vaziyette kendisine yamanırdı Ama her zaman hastadedikleri babasının ne değin baskı para kazandığını bildiğinden, bu işe bir kere bile itiraz etmemişti Şu Anda ise, ilk kez yeni bir elbisesi olacaktı Bundan Başka de bayrama üç gün kala Çocuk, ihtiyar adamın gösterdiği elbiseleri giydiğinde, büyümüş olduğunu birincil kez farketti Çizgili kadifeden üretilmiş pantolon, bacaklarının ne kadar uzun olduğunu ortaya koyarken, yeni ceketi de omuzlarını adamakıllı geniş göstermişti Ama hepsinin üzerine giydiği kaban bir başkaydı ve bundan böyle üşümeyecekti Çocuk, biraz önce kazandığı misketleri onun cebine bıraktığında, ayrıntılarıyla keyiflendi İrili ufaklı misketler , gayet derin olan ceplerin bir köşesinde kalmıştı Aramak ancak her bir cep, en az elli misket alabilirdi Yaşlı adam, çocuğu sağa sola döndürdükten sonradan, elbiselerin paketlenmesini istedi Ve meslek tamamlandığında, tezgâhtara dönerek : Elbiseleri torunuma alıyorum, dedi Kendisine sürpriz yapacağım için,onları bu çocuğun üzerinde denedim İkisinin de boyu falan benzer da Çocuk, aniden beyninden vurulmuşa döndü ve ne diyeceğini bilemedi Fakat artık büyüdüğüne göre, bir şey belirlenmiş etmemeliydi Aynaya son bir kere baktıktan sonra, üzerindekileri yavaşça çıkartarak bir kenara fırlattığı eskileri giydi Adam, elbiselerin torununa uyacağından emindi Yaptığı hizmet için çocuğa bir ciklet parası atamak istediğinde, onu yanına göremedi Çocuk, arkadaşlarının yanına döndüğünde, bir kenara çekilerek onları seyretmeye koyuldu Ve bütün ısrarlara karşın oyuna katılmadıArkadaşları :Niçin oynamıyorsun? diye sordular En güzel misketleri sen kazanmıştınÇocuk, inci gibi yaşlar süzülen gözlerini arkadaşlarından kaçırmaya çalışırken :Misketlerim, bu elbiselere yakışmayacak dek güzeldi, dedi Bu yüzden onları, festival kabanımın cebine sakladım  

Üst Alt