iltasyazilim
Yeni Üye
Bebek Kurabiyesi +8 Tarifi İçin Malzemeler
*1 adet muz
*1 adet elma
*56 hurma
*23 kuru kayısı ( gün kurusu )
*1*avuç kuru üzüm
*23 yemek kaşığı yoğurt
*1 çay kaşığı tarçın
*1 yumurta sarısı ( bizimki babannesinin tavuğundan; )
*1 yemek kaşığı tereyağı(oda sıcaklığında yumuşamış)
*1 yemek kaşığı zeytinyağı
*4 yemek kaşığı irmik
*1516 yemek kaşığı tam buğday unu
*kabartma için 1 çay kaşığı karbonat birkaç damla limon suyu
Bebek Kurabiyesi +8 Tarifi Yapılışı Küçük bir tencereye hurmayı, üzümü ,kayısıyı ve elmayı koyalım üzerine kadar suyla yumuşayıncaya kadar pişirelimKarıştırma kabına pişirdiğimiz karışımı (sulu olsun ) muzu yoğurdu blendırla karıştıralımYoğurma kabına yumurta sarısını atıp hepsini karıştırın irmiği ve buğday ununu ayrı kapta karıştırıp yoğurma kabına yavaş yavaş ilave edelim en son üzerine karbonat ve limon suyunu koyup iyice yoğuralım ele yapışan bir hamur olacak öncesinde ısıtılmış 180° fırında yaklaşık 1518 dakika pişirelim
Not:tatlı bir tadı yok ama bebeklere hazır katkı maddeli vermekten iyidir ben yarısını rondodan geçirdimCam kavanozda buzdolabına yarısını buzluğa attım
*1 adet muz
*1 adet elma
*56 hurma
*23 kuru kayısı ( gün kurusu )
*1*avuç kuru üzüm
*23 yemek kaşığı yoğurt
*1 çay kaşığı tarçın
*1 yumurta sarısı ( bizimki babannesinin tavuğundan; )
*1 yemek kaşığı tereyağı(oda sıcaklığında yumuşamış)
*1 yemek kaşığı zeytinyağı
*4 yemek kaşığı irmik
*1516 yemek kaşığı tam buğday unu
*kabartma için 1 çay kaşığı karbonat birkaç damla limon suyu
Bebek Kurabiyesi +8 Tarifi Yapılışı Küçük bir tencereye hurmayı, üzümü ,kayısıyı ve elmayı koyalım üzerine kadar suyla yumuşayıncaya kadar pişirelimKarıştırma kabına pişirdiğimiz karışımı (sulu olsun ) muzu yoğurdu blendırla karıştıralımYoğurma kabına yumurta sarısını atıp hepsini karıştırın irmiği ve buğday ununu ayrı kapta karıştırıp yoğurma kabına yavaş yavaş ilave edelim en son üzerine karbonat ve limon suyunu koyup iyice yoğuralım ele yapışan bir hamur olacak öncesinde ısıtılmış 180° fırında yaklaşık 1518 dakika pişirelim
Not:tatlı bir tadı yok ama bebeklere hazır katkı maddeli vermekten iyidir ben yarısını rondodan geçirdimCam kavanozda buzdolabına yarısını buzluğa attım