Son Konu

Bebeklerde ağız yaraları nasıl geçer? Bebeklerde ağız içi yara belirtileri ve evde tedavi yöntemleri

makaleci

Yeni Üye
Katılım
14 Ocak 2020
Mesajlar
351,088
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
35
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
ltgNp_1493376654_7796.jpg

Bebeklerde umumiyetle pamukçuk olarak önümüze çıkan ağız yarası rahatsızlıklarına yanlışsız bir halde müdahale etmek, bebeğinizin ağrısını azaltma konusunda epey kıymetli bir adımdır. Bebeklerde sık sık oluşabilen ağız içi yaraların en kısa vakitte uygunlaşmasını sağlamak için uygulayabileceğiniz gerçek usuller doğal bir ilaç tesiri gösterecektir. Evet bebeklerdeki ağız yaraları nasıl makbul? Bebeklerde ağız yaraları neden olur? Bebeklerde ağız içi yaralarına en âlâ ne gelir? İşte bebeklerde doğal formüllerle ağız yarası tedavileri...

Yeni doğan bebeklerde yaygın olarak görülen rahatsızlıklardan birisi de ağız içinde meydana gelen yaralardır. Biz yetişkinlerde bile ağzımızda yara çıkınca bir şey yiyip içemez olur iken bizden çok daha hassas ve narin yapıda olan bebekler için bu durum çok daha zahmetlidir. Her 10 bebekten en az 2'sinde görülen ağız yaraları, sezaryene nazaran daha çok alışılagelmiş tevellüt ile yerküreye gelen bebeklerde görülür. Bunun nedeni de tevellüt sırasında bebeğe yerleşen mantarların direkt olarak ağızda yara olarak önümüze çıkmasından kaynaklanır. Umumiyetle lisan üzerinde, yanak aralarında, damakta ya da dudak üzerinde kendini gösteren bu yaralar, birden fazla devir 2 yaşına kadar devamlı çıkmaya devam eder. Bilhassa de birinci kez ana ve peder olan kimselerin bebeklerinin bakımı ile ilgili kaygı yaşaması olağandır. Bu üzere durumlarda hakikat kaynak ve haberlerle hareket ederek uygulanabilecek en sahih tedavi formülünü bilmek gerekir. Pekala bebeklerde ağız yaraları neden olur? Bebeklerde ağız yarasına güzel gelen metotlar neler? Bebeklerde ağız yarasına ilaçsız bitkisel tedavi sistemleri neler? Karbonat ağız yaralarını geçirir mi? Ağız yarası ve aftlara en güzel gelen bitkisel tedavi teknikleri...

BEBEKLERDE AFT YARALARINI GEÇİREN EN DOĞAL KÜRLER

o7xi4_1551436906_5129.jpg

BEBEKLERDE AĞIZ YARALARI NEDEN OLUR? AĞIZ YARASI NEDENLERİ

Ağız içinde ya da kenarlarında meydana gelen yara cinslerinden biri olan pamukçuk rahatsızlığında kullanılan ilaçlar, enfeksiyonlar ya da mantarlar ağız içerisinde birtakım yaralara neden olabilir. Beyaz renkli lezyonlar halinde ortaya çıkan pamukçuklar bilhassa de antibiyotik tasarrufu ile meydana gelir. Başkaca kelam konusu bebekler ve evlatlar olduğunda çok daha titiz ve hijyenik olmak gerekir. Bunun için ehil itina gösterilmeden ve sterilize edilmeyen emzik ve biberon üzere direkt olarak ağız ile temas eden eserler bebeklerde mantar kapmaya elverişli olduğundan ağız içerisinde yaralara neden olabilir. Umum mealde bebeklerde pamukçuğun oluşum nedenlerine bakacak olursak şu biçimde sıralayabiliriz:

- Antibiyotik kullanan bebeklerde,
- Emziren validenin göğsünün düzgünce steril edilmemesinde,
- Bebeğin emzik yahut biberonların da velev oyuncaklarında hijyene dikkat edilmemesinde,
- Bebeğin bağışıklık sisteminin zayıf olmasında ağız yaraları ortaya çıkabilmektedir.

46m4L_1551440327_1172.jpg

BEBEKLERDE AFT (AĞIZ YARALARI) NEDEN ÇIKAR?

Birden fazla hengam diş çıkarma evresinde karşılaştığımız aft yaraları bebeklerin yanakların iç tarafını ısırmasından ötürü olduğu kestirim edilir. Bununla bir arada bebeklerde ağzı yarasına sebep olabilecek gayrı ihtimallerde elbette unutulmamalıdır.

Bebeğin ateşi çıktığı vakit, vücudun alması gereken besin unsurları gayrikâfi alındığı hengam, gerilim yapıldığında, bağışıklık sistemi zayıf olunduğunda, rastgele bir besine karşı alerjik reaksiyon görüldüğünde beraberinde aft yaralarının oluşma durumu vardır.

BEBEKLERDE AFT YARALARI NASIL ANLAŞILIR? BEBEKLERDE AFT BELİRTİLERİ

X7Gva_1572959975_9685.png

Nadir olarak damata görülmesi ile bir arada çoğunlukla yanak içlerinde, dudağın iç kısmında ve lisanın altında oluşan ağız yaraları yuvarlak ya da oval görünümdedir. Aft yaraları bebeklerde ağrıya sebep olabileceği için huzursuzluk ve ağlama üzere durumların görülmesi olağandır. Bebeklerde aft yaralarının nasıl oluştuğunu şu formda de anlayabilirsiniz:

- Şayet süt emerken ya da ek besini bölgeyken zorlanıyorsa,
- Salya akması, yüksek ateşlenme, iştahsızlık varsa,
- Sık sık huzursuzluk varsa ağızda yara olma ihtimali var olabilir.

BEBEKLERDE AĞIZ YARALARI NASIL MAKBUL? AĞIZ YARASI TEDAVİSİ

4PrqN_1572959892_6175.png

Umumiyetle pamukçuk olarak önümüze çıkan ağız içi yaralar, bebeklerde fark edildiği vakit doktora gidilmelidir. Tabibin önereceği ilaç, yaranın güzelleşme sürecini kısaltarak külliyen geçmesine neden olacaktır. Gelgelelim, bu üzere durumların görülmesini istemiyorsanız yara oluşumunu önlemek için kimi formüller deneyebilirsiniz.

Bebeğin bulunduğu odanın hava almasını sağlama, saf kıyafetler giydirme, şimdi 1 aylık bile olmamış bebeklere emzik ve biberon vermeme üzere yalın tedbirler alarak yara oluşumuna handikap olabilirsiniz.

Şayet bebeğinizin ağzında oluşan yarayı yemek yedirirken fark ettiyseniz beyaz lekeli tarafı yemiz mendille silin. Hafif şişlik hissediyor ve beyaz leke mendile kolay gelmiyorsa sebebinin pamukçuktan kaynaklanma ihtimali yüksektir. Tahrişe ya da zedelenmeye neden olmamak için mendili daha da bastırarak zorlamaya çalışmayın. Ağzında yara çıkan bebekte bu yara ağrı yapabileceği için durduk tarafa huzursuzluk çıkarıp ağlayabilir. Bebeğinizde biberon kullanıyorsanız her tasarruftan sonra yeterlice steril etmeyi ihmal etmeyin.

Bebeklerde ağız içi yaralanmaya neden olan en büyük etkenlerden birisi de bebeklerde kullanılan emzik ve biberonları karbonatla yıkamadır. Bebek eşyalarını karbonatla yıkamak pamukçuk yaralarını arttıracaktır.

AĞIZ YARALARINI GEÇİREN DOĞAL KÜR NASIL HAZIRLANIR?

Yx4OS_1551439119_7975.jpg

BAL VE ZERDEÇAL KÜRÜ

Bebeklerde oluşan ağız içi yaralardan sebep doktora gitmek istemiyor bunu hanede doğal tekniklerle uygunlaştırmak istiyorsanız, antiseptik ve antibakteriyel özellikler taşıyan zerdeçalı bal ile karıştırarak ağızda yaralı ortama sürebilirsiniz. Bu yol acıyı hafifletecek ve yaranın uygunlaşmasını sağlayacaktır. 1 yaşından küçük bebekler için bal tüketimi önerilmez.

ÇOCUKLARDA AĞIZ YARALARI NASIL MAKBUL? AFT YARALARINA EN TESIRLI TAHLILLER

Bebeklik periyodunda olmazda çocuklukta ağız içi yaralanmaları oluşmuşsa uygulanabilecek doğal tedavi sistemleri ile sağlıklı uygunlaştırma sağlanabilir. Doktora gitmenize gerek kalmadan konutta ilaç üzere gelecek bu kuvvetli kür tanımları ile anında tesir göreceksiniz. Bilirkişisinden ağız içi yaraları gideren aft kür tanımları...

Hindistan cevizi yağı: Tıpkı balda yaptığınız üzere Hindistan cevizi yağını da yaranın üzerine gün içerisinde birkaç kez sürebilirsiniz. 
Aloe vera: Tabiattan gelen mucizelerden biri olan Aloe vera jelini ağızdaki yaranın üstüne sürerek düzgünleşme sağlayabilirsiniz.
Karanfil yağı: Yaraya direkt olarak uyguladığınızda karanfil yağının acıyı hafifletip uygunlaştırıcı tesirini görebilirsiniz.
Buz: Acısını almak için buz küplerinden yararlanılabilir.
 
Üst Alt