Son Konu

Bebeklerde Alerjik Egzama Geçer Mi?

Editör

Editor
Katılım
22 Ağu 2023
Mesajlar
8,854
Tepkime
5
Puanları
38
Yaş
36
Credits
5,025
Geri Bildirim : 1 / 0 / 0
Bebeklerde alerjik egzama tedavisi nasıl yapılır? Bebeklerde alerjik egzama bitkisel tedavi nasıl yapılır? Bebeğinizde alerjik egzama varsa bu yazımızı okumalısınız.

Özellikle yeni anne-baba olan kişiler bebek sağlığı ile ilgili pek çok şeyi merak ederler. Bebek sağlığı anne- babalar için her şeyden önemlidir. Peki bebeklerde görülen alerjik egzama nedir? Alerjik egzama nedenleri nedir? Belirtileri nedir? Bebeklerde alerjik egzama nasıl tedavi edilir? Bu gibi soruların cevapları için yazımız tam da size göre. Öncelikle alerjik egzamanın ne olduğundan bahsedelim. Alerjik egzama atopik dermatit olarak da adlandırılan bir cilt hastalığıdır. Deride kaşıntı, kuruluk ve kabarcık oluşumuna neden olur ve çok rahatsız edicidir. Genelde yüz, saç derisi, kollar, bacaklar, diz arkaları ve kalçada görülebilen egzama, çok fazla tahrişe neden olur. Egzamanın nedeni genetik yatkınlık, herhangi bir besine karşı duyulan hassasiyet ve çok fazla güneşe maruz kalmaktır. Alerjik egzama ya da diğer adıyla atopik dermatitin belirtileri şunlardır:
· Ciltte kuruluk ve çatlakların olması
· Ciltte kaşıntı olması
· Ciltte kızarıklık ve kabarcıkların olması
· Ciltte iltihaplanma olması
· Ciltte pullanma ve döküntü
· Saçlarda kepeklenme
Bebeklerde görülen alerjik egzamanın da nedenleri şunlardır:
· Bebeğin inek sütüne alerjisi olması
· Bebeğin astım hastalığının olması
· Bebeğin bahar nezlesi ya da saman nezlesi olması
Bebeğinizin cildinde yukarıda yazdığımız belirtilerin bir ya da birkaçını görüyorsanız, doktorunuza danışmalısınız.

Bebeklerde Alerjik Egzama Tedavisi Nasıl Yapılır?

Bebeklerde alerjik egzama görülebilir. Bunun nedeni astım, saman nezlesi, bahar nezlesi, besin alerjisi, inek sütü alerjisi, yumurta, buğday tüketimi, toz ve genetik faktörlerdir. Ayrıca bebeğin kıyafetleri ve battaniyesinin de bebekte egzamayı tetiklediği düşünülmektedir. Yün ve deterjanlar kaşıntıyı artırır. Sabun, şampuan, banyo ürünleri ve yünlü kumaşlar egzamayı tetikler. Bebeklerde alerjik egzama ciddi bir sorundur. Bebeklerde kaşıntı, kızarıklık, tahriş, pullanma, döküntü, kabarcık ve çatlaklara yol açmaktadır. Bundan dolayı bebeğinizde alerjik egzama olduğunu düşünüyorsanız hemen doktora danışmalısınız. Doktor bebeğe bazı testler yapar ve alerjik egzama tanısını koyar. Alerjik egzama tanısı konulduktan sonra tedaviye başlanması gerekmektedir. Aslında egzamanın kesin ve net bir tedavisi yoktur. Ancak egzamanın belirtilerini azaltmak için bazı şeyler yapılabilir. Bebeğinize egzama tanısı konduysa, bebeğinizi ılık suyla yıkamalı, bebekler için üretilen kremler ve losyonlar ile cildini nemlendirmeli, bebeğin alerjisi olan besini bebeğe yedirmekten kaçınmalısınız.

Bebeklerde Alerjik Egzama Bitkisel Tedavi Nasıl Yapılır?

Eğer bebeğinizin cildinde kaşıntı, kızarıklık, kabarcık, pullanma ve tahriş oluyorsa kesinlikle hafife almayın ve doktorunuza danışın. Bebeğinizin cildi çok kuru ve çatlaksa büyük ihtimalle alerjik egzama olabilir. Alerjik egzama çok nadir olarak genetik faktörlerden kaynaklanıyor olabilir. Bunun dışında inek sütü alerjisi, buğday alerjisi, yumurta alerjisi, saman nezlesi, astım hastalığı ve bazı sabunlar alerjik egzamaya neden olabilir. Bebeğinizin kıyafet ve battaniyesinde kullandığınız deterjan ve banyo ürünleri de egzamaya yol açabilir. Bebeğinizdeki egzama belirtilerini azaltmak için ılık su ile yıkamalı, cildini doğru krem ve losyonlar ile nemlendirmelisiniz. Ayrıca bebeğinizdeki egzama semptomlarını azaltmak için doğal yağlardan faydalanabilirsiniz. Zeytinyağı ve Hindistan cevizi yağı ile bebeğinizin cildine masaj yapabilirsiniz.
 
Üst Alt