Misler üzere tertemiz olmak için bebeğinize yaptırdığınız banyo sonrasında tertipli saç bakımının kıymeti büyüktür. Bebeklerde sağlıklı bir saç bakımı için kullanacağınız tüm eserlerin bebeğe tutarlı olması gerekmektedir. Pekala bebeklerde saç bakımı nasıl yapılır? Bebeklerde konak neden olur? Bebeklerde konak nasıl makbul? Konak ariliği doğal yollarla nasıl yapılır? Bebeklere konak için bitkisel çzömler neler? Bebeklerin saçları nasıl kurutulur? Bebeklerde A'dan Z'ye saç paklığı ve bakımı...
Hem yetişkinlerde hem de bebeklerde kıymetli bir mekanı olan saç bakımı, tertipli yapıldığı devir saç derisinin zedelenmesini ve saçın sıhhatsiz görünmesinin önüne makbul. Gerek yetişkinlik periyodunda gerek de bebeklik devrinde bakımın sağlıklı yollarla gerçekleştirilmesi, cilt sıhhati üzerinde olumlu tesirler bırakır iken cilde direkt olarak temas eden bakım eserlerinin olumsuz özellikler taşıması bebeğin sıhhatini riske atar. Bilhassa de birinci kez ana ve peder olan kimselerin hastane sonrasında meskene taburcu olmaları ile yepisyeni bir hayat başlar. Bebeklerinin beslenmesinden bakımına, bakımından sıhhatine kadar fikir sahibi olmak sağlıklı bir büyümenin olmazsa olmazıdır. Anaların yeni doğan bebekleri üzerinde en çok korktukları şey birinci banyodur. Daha öncesinde bu türlü bir deneyim yaşamamış olan ebeveynler, bebeklerine istemeden zarar verme fikri ile tedirgin olabiliyor. Yanlışsız metotlarla pratik bir formda yaptırılan banyo sonrasında bakımın kıymeti ise bir oldukça ziyadedir. Şayet gerekli hassasiyet ve paklık sağlanmazsa bebeklerde konak meselesi kaçınılmaz olacaktır. Saç derisinde pul pul dökülmelerle kendini gösteren konak aklığı için tercih edebileceğiniz doğal sistemler elbette mevcut. Pekala bebeklerde konak paklığı nasıl yapılır? Bebeklerde konak neden olur? Bebeklerde konağın geçmesi için yapabilecekleriniz...
KONAK NEDİR? BEBEKLERDE KONAK NEDEN OLUR?
Daha çok yeni doğan bebeğin birinci üç ayında önümüze çıkan konak sorunu, kepeğe benzeri görünümü ile dikkat çekmektedir. Başlangıçta sarıya çalan bir renkte olan kabuklanmalar devirle pembeleşebilmek de velev bazen veladet lekesi ile bile karıştırılabilmektedir. 3. ayın sonlarına akıllıca külliyen güzelleşen konak sıkıntısının ortaya çıkmasındaki en büyük etken yağ bezlerinin ziyade çokça salgı yapmasından kaynaklanmaktadır.
Olması gerekenden ziyade ölçüde biriken yağ ciltte birikince kuruyarak pul pul dökülmeye neden olur, sonunda de konak oluşumu gözle fark edilmeye başlar.
BEBEKLERDE KONAK NASIL ANLAŞILAN OLUR? BEBEKLERDE KONAK BELİRTİLERİ
Kaşlarda, alında, yüzde ve kulaklarda olmak üzere vücudun çeşitli taraflarında görülebilen konak bebeklerde en çok saç derisinde ortaya çıkmaktadır. Hafif aşamalı Seboreik Dermatit olarak görülen ve iltihapla birlikte ince beyaz pullarla kendini gösteren konak, bir çeşit yeni doğan illetidir. Kızarıklık, kabuklanma, saç dökülmesi, meyyit deri üzere belirtiler varsa bebekte konaktan şüphelenilebilir. Yaygın bir cilt sorunu olan ancak bir mühlet sonra geçen konakların kuru tutulmaması değerlidir. Her daim nemli tutulması gereken konaklı ortamda aklığın yapılabilmesi için uygulanabilecek birtakım doğal formüller vardır. Bebeklerde konak meselesini kökünden çözecek bitkisel formüller sayesinde konak paklığı kolaylıkla yapılabilecektir.
BEBEKLERDE KONAK NASIL MAKBUL? BEBEKLERDE KONAK TEDAVİSİ
Rastgele bir kaşıntıya neden olmayan fakat estetik açıdan da beğenilen görünmeyen konak meselesinde mantar enfeksiyonu da görülebilir. Uzun müddetli konak durumunda muhakkak doktora gidilmesi gerektiği ebeveynler tarafından unutulmamalıdır. Baş derisinde oluşan pul pul kabukları temizlemek için işinize yarayacak bitkisel tahlillerimiz sizlerle...
BEBEKLERDE KONAK İÇİN DOĞAL TEDAVİ FORMÜLLERI
Saç derisinde görülen konakların ariliği için kabukların yumuşatılması lakin katiyetle koparılmaması gerekir. Bebek yağı ya da vazelin ile gece uzunluğu yumuşatılabilen kabuklanmaların pul pul dökülmesine yardımcı olabilirsiniz. Eğer konak saçsız deride oluşmuşsa pişik kremi yahut gayri vazelin, bebek yağı üzere eserlerle yumuşatma sağlanabilir. Saç derisi üzerinde pul pul oluşan dökülmelerin önüne geçmek için banyo öncesinden 1 saat evvel pullu mekana zeytinyağı ya da bebek yağı kullanılabilir. Saç derisinde hafif masaj yapmakta konak paklığında tesirli olacaktır. Zeytinyağının haricinde badem yağı, nemlendirici krem ve yağlar sürülebilir.
Bebeklerde konak paklığı için hanede uygulanabilecek doğal formüllerin haricinde konak paklığına yardımcı şahsi şampuanlarda üretilmektedir.
BEBEKLERDE KONAK İÇİN ŞAMPUAN TEKLIFLERI
Bioderma ABCDerm Babysquam Konak Giderici Krem (Ort. 40 TL)
Mustela Konak Önlemeye Yardımcı Yenidoğan Şampuanı (Ort. 40 TL)
HappyBaby Innocent Konak Kremi (Ort. 45 TL)
BEBEKLERDE SAÇ BAKIMI NASIL YAPILMALI?
Mahsusen de yeni doğan bebeklerin birinci aylarında yapılan saç bakımları sıhhat açısından nispeten kıymetlidir. Banyo sonrasında itinayla yıkanıp taranan saçlar ve kullanılacak kimi doğal eserler saçların havalandırılması için gereklidir. Bebeklerde bakımlı saçlara sahip olmanın sırrı birinci olarak saçların havalandırılmasından makbul.Biz yetişkinlere nazaran kırılgan ve narin yapıda olan bebeklerin saçları günlük aklık gereksinimlerinin birer modülüdür. Evet saç bakımında hangi noktalara dikkat etmek gerekir? İşte cevabı...
İçerisinde alkol, paraben,phytalat üzere zararlı hususların bulunmadığı eserlerin tasarrufu ile bebekte birtakım alerjik reaksiyonlar gelişebilir. Bu yüzden bakım eserleri konusunda organik olması çok kıymetlidir.
BEBEKLERİN SAÇLARI NASIL YIKANMALI? BEBEKLERDE SAÇ AKLIĞI...
Tercih edilecek organik şampuan ile yıkanan saçlarda temizleyici eserden sonra dikkat edilmesi gereken öncelikli aşama suyun sıcaklığıdır. Bebeklerin cildi hassas olduğu için ısıyı yanlışsız halde ayarlamak gerekir. Bu esnada suyun ılık olmasına dikkat edilmelidir.
BEBEKLERİN SAÇLARI NASIL TARANMALI?
1- Bebeğiniz için tarak seçerken dikkat etmeniz gereken birinci özellik, fırçanın sert kıllı olmamasıdır. Şayet tercihiniz tarak kullanmaktan yanaysa, dişleri kısa olanları satın almalısınız.
2- Gür ya da kıvırcık saçlı bir bebeğiniz varsa fırça yanına tarak kullanmak daha tesirli olacaktır.
3- Tarama sürecini saç diplerinden başlayarak uçlarına hakikat nazik hareketlerle yapmalısınız.
4- Yaşı küçük olan çocuklarda konak sorunu görülebilir. Baş derisinde konak oluşmaması için haftada 2 sefer saçlar şampuanla yıkanmalıdır. İsteyenler bebek yağı ya da saç kremi de uygulanabilir. Akabinde saçlar yeniden yeterlice durulanmalıdır.
BEBEKLERİN SAÇLARI NASIL KURUTULMALI?
Rahatlıktan yay üzere gevşemiş olan bebeğin banyo sonrasında saçları muhakkak kurutulmalıdır. Yumuşak ve ince yapıda çıkan saç tellerinin kurutma makinesi ısısı görmesi çok zararlı olacağı için yumuşak havlu ile tampon hareketlerde kurutmak daha yanlışsız olacaktır.
BEBEKLERİN SAÇ BAKIMINDA NELERE DİKKAT EDİLMELİ?
- Hekimin onay verdiği bir saç kremini şampuan sonrasında kullanabilirsiniz. Şayet banyo sevmeyen bir bebeğiniz varsa saçlarının daha kolay taranması için organik ve doğal kremli şampuan kullanabilirsiniz.
- Haftada bir sefer şampuan kullanmak başlangıçta bebeğinizin saçı için ehliyetli olacaktır.
- Dişleri geniş aralıklı ve ucu plastik kalpı fırçaları kullanabilirsiniz.
- Bebeklerin saçlarına şirin görünmesi için kurdele takmayın yahut sıkı at kuyruğu yapmayın. Bu iki hareket bebeklerde kelliğe neden olabilir.
- Saçlar karışmışsa bir elinizle saçı tutup sair elinizle narince ayırın, aksi takdirde bebeğinizin canı yanabilir.