Behçet Hastalığı, başlangıç aşamasında ağızdan vücut içi tüm bölgelere kadar ortaya çıkan ancak bütün sistemleri tutabilen ve hastanın yaşam kalitesini ciddi bir şekilde etkileyebilen, hatta hastanın ölümüne neden olabilen bir hastalıktır. Göz tutulumu, bu hastalığın en ciddi tablolarından biridir. Tutulum genellikle iki taraflıdır. Gözler, hastalığın başlangıcından sonraki, ilk 3 yıl içinde tutulabilir. Bu tutulum tekrarlayıcı bir seyir gösterir. Gözün hem ön hem arka kamaraları tutulur. Giderek körlüğe neden olacak bazı yapısal hasarlar oluşturabilir.
Behçet Hastaları İçin Önerilerim;
1.Bu hastalık için hazırladığımız kür, 2 aylık bir süreyi kapsamaktadır.
Tedavi için, hastaların 2 kür kullanmasını önermekteyiz.
2.Mutlaka, beslenme düzeninizi değiştirmeli ve doğru beslenmelisiniz.
3.Kullandığınız rafine tuzları kesinlikle bırakın ve iyotlu tuz kullanın.
4.Sigara ve alkol kullanmayın.
5.Stresten uzak durun ve moralinizi daima yüksek tutun.
Hastalıkları Yenmek İçin İlk KuralDoğru Beslenmedir!..
En başta, şunu bilmeliyiz ki, doğru beslenme olmadığı takdirde, hastalıkları yenmemiz çok güç olacak, hatta mümkün olamayacaktır. Sürekli şeker, çikolata yiyen bir diyabet (şeker) hastasının iyileşmesi düşünülebilir mi? Veya sigara içen bir astım hastasının iyileşmesi mümkün müdür? Elbette hayır.
O zaman, hastalığımız ne olursa olsun, önce, yanlış beslenmeyi terk etmeli, doğru ve sağlıklı beslenme kurallarına göre beslenmeliyiz.
Her şeyden önce, hasta olmanın önüne geçmeliyiz. Bunun için de, yapacağımız en temel şey, beslenme alışkanlıklarımızı değiştirmeli ve doğru beslenmeyi öğrenmeliyiz. Doğru beslenmeyi öğrendiğimiz zaman, besinlerimiz ilaçlarımız olacaktır.
Şeker, kola, meşrubat, çikolatayı hayatınızdan tamamen çıkarın. Canınız çok isterse, bunları arada bir ölçülü olarak yiyin için, ama, diğer zamanlarda, bunlardan kesinlikle uzak durun.
Karbonhidratlar, şekere dönüşerek kana karışırlar. Bu nedenle, şekerden uzak durduğumuz gibi, glisemik indeksi yüksek karbonhidratlardan da uzak durmalıyız. Glisemik indeksi düşük karbonhidratları tercih etmeli, ama bunları da ölçülü tüketmeliyiz.
Mısır, pirinç pilavı, patates, hamurlu yiyecekler, beyaz ekmek ve hamburger gibi yiyecekleri yemeyin. Yemek isterseniz de çok az yiyin. Şeker hastaları bunları yememelidir.
Bulgur pilavı, fasulye, nohut, bezelye, makarna gibi ürünleri ölçülü olarak tüketin.
Her çeşit sebzeyi istediğiniz kadar yiyin. Havuç, kereviz gibi kök sebzeleri az tüketin.
Ölçülü bir şekilde, her türlü meyveyi yiyebilirsiniz. Ama tatlı meyvelerden daha çok ekşimsi olanları tercih ediniz..
Mutlaka, 3-4 günde bir, kırmızı et yiyin. Etlerin yağsız olmasına dikkat edin veya yağlarını tamamen temizleyin. Tavuk eti tüketilmek istendiğinde, önce derileri ve yağları temizlenmeli, ondan sonra pişirilmelidir.
Yoğurt, peynir, süt gibi ürünleri her gün tüketebilirsiniz. Ama, yağsız olanlarını tercih etmelisiniz.
3-4 günde bir, yumurta yiyin. Organik veya köy yumurtasını tercih edin.
Ekmek olarak, sadece, organik tam buğday ekmeği yiyin.
Sadece, sızma zeytinyağı kullanın. Hayvansal ve margarin yağ kesinlikle kullanmayın.
Haşlamayı tercih ediniz. Direkt ateşte pişirmelerden ve kızartmalardan kesinlikle kaçının.
Vücudumuz için en temel 3 şey, su, oksijen ve tuz'dur. Yaygın olarak kullanılan tuzları, yani rafine edilmiş tuzları, asla kullanmayın. Kullanmak zorunda kalınırsa da, mutlaka sodyumu azaltılmış tuzları kullanın. İmkanınız varsa, mutlaka, en sağlıklı tuz olan, “İYOTLU TUZ” kullanın.
Sabah 2, akşam 2 yemek kaşığı elma sirkesini suya karıştırarak için.
Sarımsak, soğan gibi besinlere beslenmenizde yer verin.
Her gün Omega-3 yağı alın.
Günde 3 litre, pH'ı yüksek su için.
DOĞRU BESLENMEYLE HER HASTALIK KONTROL ALTINA ALINABİLİR!..