Son Konu

Belediyelerin Gorevleri Nelerdir

bilgiliadam

Yeni Üye
Tepkime
42
Credits
-46,831
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Belediyelerin Gorevleri Kısaca

Belediyelerin Gorevleri Madde Madde

1 kent altyapısı ile ilgili gorevler,
Su temini, şebeke yapımı ve dağıtımını sağlamak, kanalizasyon şebekesi kurmak, şehirici yollar ve meydanları yapmak, parklar ve mezarlıklar yapmak, havagazı uretimi ve doğalgaz dağıtımını yapmak,

2 şehircilik hizmetleri ilgili gorevler,
Cop toplamak, yolları temizlemek, itfaiye hizmetlerini yerine getirmek, zabıta hizmetlerini yapmak, copleri toplamak, cadde ve sokakların temizliği sağlamak ve halk sağlığını koruyucu tedbirleri almak,

3 imarla ilgili hizmetler,
Master plan hazırlamak, ayrıntılı imar planları hazırlamak, imar planlarında gerekli değişiklikleri yapmak, yapı ruhsatı vermek, inşaatların kontrolunu yapmak,

4 ekonomik gorevler,
Fiyat ve ucretleri tesbit edip denetlemek, hal yerleri acmak, mezbaha kurmak, pazar yerleri kurmak, işportacılığı duzenlemek, kucuk sanayi bolgesi carşısı kurmak, otel, dukkan vbyapıp kiralamak, ticaret odaları ve benzeri yerleri organize etmek, fuar, sergi, panayır, festivaller duzenlemek, belde dahilinde ilan ve faaliyetlerini duzenlemek, turistik tesisler kurmak, turistik faaliyette bulunmak,

5 eğitim ile ilgili gorevler,
Okul oncesi eğitim hizmetleri, ilkoğretim gorevleri, mesleki eğitim kursları duzenlemek, kutuphane ve okuma salonları acmak, oğrenci okutulması

6 sosyal nitelikli gorevler,
Sağlık hizmetleri, dini gorevler, nikah işlemleri, fakirler icin yurtlar kurmak, yetimevleri acmak, muhtac asker ailelerine yardım etmek, ucuz konutlar yapmak,

7 ulaştırma ile ilgili gorevler,
Belediye sınırlarında yuk ve yolcu taşıt aracı sağlamak ve işletmek, taşıt araclarının işletilmesine tekel niteliğinde olmamak uzere izin vermek, belediye sınırlarında kişilerce ve belediyece yapılan yolcu taşıma ucret tarifesini duzenlemek ve uyulmasını sağlamak, imar planlarında trafik guvenliği icin gerekli bolgeleri ayırmak ve uygulamaları izlemek, belediye sınırlarındaki deniz, gol ve nehirlerde gerektiğinde ulaşımı sağlamak, bu aracların sağlamlık, temizlik koşullarını, yolcu ve yuk sınırlamalarını, ucret tarifelerini duzenlemek ve kontrol etmek,

8 sportif ve kulturel konularla ilgili gorevler,
Eski eserleri korumak, kutuphane, kultur merkezi acmak spor alanları yapmak, tiyatro, muze, sinema salonları acmak

9 tarım ve veterinerlik hizmetleri gorevleri,
insan ve hayvan sağlığını koruyucu veterinerlik hizmetlerini sağlamak ve denetimini yapmak, gıda kontrol labaratuvarları kurmak ve yonetmek, park, bahce, hayvanat ve bitki bahcesi, fidanlık, koru kurmak, yeşil alanları duzenlemek, korumak; orman, bahce, mera, vb araziyi hasardan korumak, muşterek su yollarının yapım, bakım ve onarımını yapmak, su birikintilerini kurutmak

10 mali ve hukuki gorevler
Yerel vergiler (vergi, rusum, harc vb), ile, belediye cezalarını toplamak, kamulaştırma işlemlerini yapmak

Üst Alt