Son Konu

Benzin Otomatiği Arızası Nasıl Anlaşılır ?

bilgiliadam

Yeni Üye
Katılım
16 Ağu 2017
Mesajlar
1,516,397
Tepkime
42
Puanları
48
Credits
-46,831
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Araç sahiplerinin hayatlarını kolaylaştıran yakıt türleri her arabada ve marka kullanımında değişiklik göstermektedir. Benzin otomatiği arızası yakıtın kullanım şekli ile ortaya çıkar.Benzin pompasının bir diğer adı yakıt pompasıdır. Yakıt pompasının genel görevi, yakıtı depodan alır ve motor kısmına iletim sağlar. Aynı şekilde benzin pompasının görevi de bu şekilde ilerleme kaydeder. Özellikle LPG’li araçlarda dizel mazot pompası kullanılmaktadır.Benzin pompaları, motorda yakıta basınç uygular. Bu basınç sistemi karbüratör ve enjektör sistemi ile gerçekleşir.Benzin pompası ezantirik yeteneği ile basıncı artırır ve hareket yeteneğini bu şekilde sağlamış olur. Bu hareketlilik motorun çalışması ile devam eder. Motor çalışmadığı sürece bu verim sağlanamaz. Her araçta karbüratör ve enjektör sistemi kullanımı söz konusu değildir. Hatta son model araçlarda neredeyse böyle bir kullanım bulunmamaktadır. Elektrikli ve benzinle çalışan araçlar 2000 modelin altındadır.2000 model sonrası araçlarda bu üretim sistemi azalmaktadır. Hatta son yıllarda sayısının epey düştüğünü gözlemlemeniz mümkündür.



Benzin Otomatiği Arızasının Başlıca Nedenleri


Her araçta yaşanan olumsuz sorunlar gibi benzinli ve elektrikli çalışan araçlarda da sıklıkla arıza konuları ortaya çıkabilmektedir. Benzin otomatiği arızası çıktığında araç teklemeye hatta yol almamaya başlar. Hareket sisteminde yavaşlamalar arttıkça basınç sisteminde istenilen işlevi motora veremez. Motorun güçsüz halleri benzinin yetersizliği ve arızanın aniden patlak vermesi durumunda araç artık kontrol sistemini kaybeder,çalışma sistemi adeta bozulur. Hatta bu durumdan aracın diğer parçalarında olumsuz etkilenir ve arıza hasarı büyür. Benzin otomatiği arızasının başlıca nedenleri şunlardır :



– Araç çalışır halde iken aniden çalışmasının durması ve çalışmadığı zamanlarda mars almaya devam etmesi durumundan benzin arızası kendini belli etmeye başlar ve gerekli sinyali kullanıcıya önceden komut şeklinde verir.

– Araç çalışıyor ancak çalışma devam ederken araç gazı yeterli bir şekilde almıyorsa,kısaca boğuluyorsa yada teklemelere sebebiyet veriyorsa bu durum,benzin arızasının var olduğunu vurgular.

-Eğer araç hareket halinde olmasına rağmen çok yavaşlamaya başladıysa ve hatta tekleme yapıyorsa benzin otomatiğinde,pompasında bir takım sıkıntıların olduğu ortaya çıkar. Ayrıca bu sıkıntılar benzinin azalması durumlarında da yaşanabilir. Bir diğer sorunlar,araç motorunda aşırı ısınmalar,bujilerde yanma,benzinin ve akünün bitmesi,enjektör arızası ve diğer arızalar benzin otomatiğinin arızalanmasına neden olabilir.

– Benzinli araçların kullanımında bakım her zaman en önde gelir. Çok dikkat edilmesi ve benzin kontrollerin zamanında sağlanması, hava filtrelerin değişmesi, bujilerde sık yaşanan sorunlar,yakıt pompalarında aniden gerçekleşen durumlar,aracın aküyle çalışması ve benzin pompasında bakım eksikliği,aracın kısa sürede zarar görmesine neden olur. Yeni model araçlarda bu tür sorunlar yok denilecek kadar azdır,fakat onlarda da değişik arızalar çıktığında parçaları bir hayli pahallı tutmaktadır. Aracı kullanan kişi,sağduyulu olmalı,üstüne düşen görevleri en iyi şekilde sağlamalıdır.
 
Üst Alt