B bilgisayarci Yeni Üye Katılım 9 Ocak 2022 Mesajlar 152,563 Tepkime 0 Puanları 36 Yaş 96 Credits 0 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 4 Eki 2024 #1 Berliner (Alman Çöreği) Tanımı İçin Malzemeler 4+1/2 (yarım) su bardağı un 100 gr erimiş tereyağı 2 adet yumurta+2 adet yumurta sarısı Yarım su bardağından az fazla ılık süt 1/2 (yarım) su bardağı toz şeker 1/2 (yarım) paket yaş maya yada 1 paket kuru maya 1 paket vanilya 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz Kızartmak için ; Sıvı yağ İç dolgu için; Çikolata sosu meyve sosu yada püre haline getirilmiş bir reçel Üzeri için ; Pudra şekeri Berliner (Alman Çöreği) Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Unu derince bir kaba aldım. Ortasını havuz üzere açtım ılık süt şeker mayayı ekledim yavaşça karıştırdım. Yumurtaları, tereyağı vanilya ve tuzu ekleyip 7-8 dk yoğurdum hamur elastik bir hal alınca üzerini kapatıp 1saat mayalandırdım. Mayalanan hamuru 12 modüle böldüm. Unlanmış tepsiye beze yapıp hafif yatsı formu verip dizdim. Tepsi mayası için de üzerini pak bir bezle örtüp yarım saat kadar dinlendirdim. Kızartmak için genişçe bir tencereye 1 lt. Yakın sıvı yağ alıp ısıttım. Yağı çok kızdırmadan ( burda dikkat etmemiz gereken yağı 160°ısıtacağız her zamanki üzere çok kızdırma yapmıyoruz). Hamurlarımı nazikçe mayasını söndürmeden alıp yağ tenceresine dizdim, ocağı kısık ateşe aldım. Kapağını kapattım ki hamurlar şişsin 1-2 dk kadar sonra aksi çevirdim lakin siz ortada denetim edin ocaktan ocağa değişebilir. Diğer taraflarını da kızarttım havlu kağıt üzerine berliner leri aldım. İyice soğuduktan sonra içlerini kenardan delik açıp şırıngalı meyve sosu ve çikolata dolgusu ile doldurup pudra şekeri ile süsledim. Berliner (Alman Çöreği) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Berliner (Alman Çöreği) Tanımı İçin Malzemeler 4+1/2 (yarım) su bardağı un 100 gr erimiş tereyağı 2 adet yumurta+2 adet yumurta sarısı Yarım su bardağından az fazla ılık süt 1/2 (yarım) su bardağı toz şeker 1/2 (yarım) paket yaş maya yada 1 paket kuru maya 1 paket vanilya 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz Kızartmak için ; Sıvı yağ İç dolgu için; Çikolata sosu meyve sosu yada püre haline getirilmiş bir reçel Üzeri için ; Pudra şekeri Berliner (Alman Çöreği) Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Unu derince bir kaba aldım. Ortasını havuz üzere açtım ılık süt şeker mayayı ekledim yavaşça karıştırdım. Yumurtaları, tereyağı vanilya ve tuzu ekleyip 7-8 dk yoğurdum hamur elastik bir hal alınca üzerini kapatıp 1saat mayalandırdım. Mayalanan hamuru 12 modüle böldüm. Unlanmış tepsiye beze yapıp hafif yatsı formu verip dizdim. Tepsi mayası için de üzerini pak bir bezle örtüp yarım saat kadar dinlendirdim. Kızartmak için genişçe bir tencereye 1 lt. Yakın sıvı yağ alıp ısıttım. Yağı çok kızdırmadan ( burda dikkat etmemiz gereken yağı 160°ısıtacağız her zamanki üzere çok kızdırma yapmıyoruz). Hamurlarımı nazikçe mayasını söndürmeden alıp yağ tenceresine dizdim, ocağı kısık ateşe aldım. Kapağını kapattım ki hamurlar şişsin 1-2 dk kadar sonra aksi çevirdim lakin siz ortada denetim edin ocaktan ocağa değişebilir. Diğer taraflarını da kızarttım havlu kağıt üzerine berliner leri aldım. İyice soğuduktan sonra içlerini kenardan delik açıp şırıngalı meyve sosu ve çikolata dolgusu ile doldurup pudra şekeri ile süsledim. Berliner (Alman Çöreği) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı