Beşamel Soslu Tavuk Sote Tanımı İçin Malzemeler
- 1.5 kilo tavuk but
- 2-3 adet yeşil biber
- 2 adet kapya biber
- 2 adet domates
- 3-4 diş sarımsak
- 2 orta uzunluk soğan
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Zeytinyağı
- Kekik
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı un
- Yarım paket kaşar peyniri
Beşamel Soslu Tavuk Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Merhaba arkadaşlar .Uzun müddettir tanım atamıyordum. Artık yeni tarifimle karşınızdayım. Umarım beğenirsiniz.
- Önce tavuğumuzu bir tencereye alıp kavuruyoruz.
- Kavrulan tavuklarımıza zeytinyağı ek ediyoruz. But yağlı olduğu için çok koymayalım. Ben göz kararı ek ettim.
- Biraz yağla da kavrulan tavuklara doğrayıp hazırladığımız biber,soğan ve sarımsakları ek edelim.
- Biraz karıştırıp baharatlarını ek edelim.
- Tuz, karabiber, pul biber,kekik ve yarım yemek kaşığı biber salçasını ek edip düzgünce karıştırıp altını kısalım.
- Biraz yumuşayan materyallerin üzerine doğradığımız domatesleri de ek edip kısık ateşte pişirelim.
- Tavuk pişerken bizde beşamel sosu hazırlayalım.
- Tereyağı ve zeytinyağını bir tencerede eritelim.
- Eriyen yağın üzerine unu ek edip kokusu çıkana kadar kavuralım. Kokusu çıkan unun üzerine sütü ek edelim tuz ve karabiber ekleyip kısık ateşte kaynayana kadar karıştıralım.
- Kaynayan beşamel sosu bir iki dakika daha karıştırdıktan sonra ocaktan alalım. Ben büyük yuvarlak borcam kullandım. Siz porsiyonluk da hazırlayabilirsiniz.
- Tavuğu borcama boşaltalım eşit formda.
- Daha sonra beşamel sosu ek edelim.
- Üzerine tekrar her tarafına eşit formda son olarak da rendelediğimiz kaşarı ekledikten sonra evvelce ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.Deneyenlerden fotoğraf bekliyorum .
Beşamel Soslu Tavuk Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı