T tekin Yeni Üye Katılım 9 Ocak 2022 Mesajlar 153,708 Tepkime 0 Puanları 36 Yaş 95 Credits 0 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 23 Ara 2023 #1 Bezelyeli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Materyaller 3 su bardağı iri pilavlık bulgur 4.5 su bardağı sıcak su 2 yemek kaşığı zeytinyağı 3-4 kuru acı biber 1 çay kaşığı tuz 1 konserve hazır haşlanmış bezelye 800 gr Bezelyeli Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Tencereye yağ tuzu koyup altını kısıyoruz. Sudan geçirilmiş süzülmüş bulgur koyulup harmanlanıyor. Kaynar su eklenip karıştırılıp kısık ateşte suyunu çekince pişmiş oluyor. Suyla birlikte üzerine acı seviyorsanız biber koyabilirsiniz. Bezelye ezilmesin diye ben en son piştikten sonra ocağı kapatmadan koyup karıştırıp 30 sn sonra ocağı kapatıp 20-30 dk dinlendirdim üzerine havlu örtüp.Afiyet olsun Bezelyeli Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Bezelyeli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Materyaller 3 su bardağı iri pilavlık bulgur 4.5 su bardağı sıcak su 2 yemek kaşığı zeytinyağı 3-4 kuru acı biber 1 çay kaşığı tuz 1 konserve hazır haşlanmış bezelye 800 gr Bezelyeli Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Tencereye yağ tuzu koyup altını kısıyoruz. Sudan geçirilmiş süzülmüş bulgur koyulup harmanlanıyor. Kaynar su eklenip karıştırılıp kısık ateşte suyunu çekince pişmiş oluyor. Suyla birlikte üzerine acı seviyorsanız biber koyabilirsiniz. Bezelye ezilmesin diye ben en son piştikten sonra ocağı kapatmadan koyup karıştırıp 30 sn sonra ocağı kapatıp 20-30 dk dinlendirdim üzerine havlu örtüp.Afiyet olsun Bezelyeli Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı